Е и јас исто како девојчево седам, поинаку не ни знам на земја да седам. Мене не ме караа како мала и ми остана навиката, туку кажав немам проблеми во вид на болка или држење на телото, ама нозете ми се малку криви од колената надолу, може од тоа да е...не сум размислила досега...???
Читни на нет за w sitting, можно е да.. Еве вака бев како мала @Lolipop23 само што бев коски кожа, мн слабо детенце Опоменувајте обавезно зашто освен во нозе, може и во колкови, кичма може да направи проблеми..
X нозе ако имаш, т.е ако се спојуваат во колената кога одиш, од тоа е. Имаш среќа што немаш посериозни последици. Мој братучед заврши на операција на колкови поради проблеми од вакво седење. За среќа сега нема проблем, ама како тинејџер имаше многу мака.
Не сум знаела дека може толку сериозни последици да има. Сум имала среќа значи, немам класични Х нозе, не ми сметаат при одење, не ми било најдено проблем на систематски и сл, туку само се криви од колената надолу, што навистина е веројатно да е од тоа, оти во фамилија немаме генетски криви нозе.
Дани може ли да ми објасниш што всушност е играта и за од која возраст е? Ако не се лажам и друг пат ја имаш постирано, а може и да сум се помешала со нешто друго.
На хартијата се направени по 3 точки во боја и во еден ред, истите тие шеми се направени и на стапчињата. Детето треба да ги нареди стапчињата точно (исто) на хартијата. Незнам дали убаво обј, така сватив јас
@V.odolija прости што предходно бе одговорив, сега дури видов. @lackygirl веќе дала одговор кој точно ја доловува целта на играта. Доколку немате стикери можете со бои и да обоите. Играта го поттикнува логичното размислување кај децата со оваа сортирање според шема а е добро и за концентрација и фината моторика. Штета што тука не се прикачува видео, за целиот тек поубаво да се долови. Во секој случај со никаква инвестиција вистински поучна игра. Оваа шема ја играше средната ќерка 2г и 10м и сосема ок се справи со истата. Ако е некаква ориентација. Може и поедноставно пак и за помали дечиња или покомплицирани и за поголеми. Ние почнавме со изработка на проекти со материјали кои ги собираме за викенд од шумите. Периодов ќе постирам повеќе такви диу новогодишни/божиќни проекти
На жалост не знам каде има, но сум презадоволна од играта. Елизабет е околу 4г. тука. Без проблем си играше според дадените шеми. За дечиња +3 пишуваше дека е. Ја пробав со Викториа на 2г2мно не покажа апсолутно никаков интерес и не се снајде. Ќе почекам да наполни 3г па повторно да се обидам.
И синко е 2г 4м, ама ептен е по сложувалки па сакав да пробам. Има на алиекспрес, ама мислев ако најдам локално да ги купам. Ако не најдам ќе ги нарачам тие. Мислам дека ќе го заинтересира. Ако не одма, за некое време сигурно, во секој случај ќе се искористи. Мене ми изгледа ептен фино.
Ова се макси перли. Викториа 2г.10м гледаше како сестра и игра со малите, класичните, и не можеше да прифати дека не успева да се снајде со финиот моторички дел. Случајно ги најдов овие, се прилично поголеми од другите. На нив пишува +3 но доколку немаат децата проблем со ставање работи во уста ислам може порано. Исто како и другите, одлични за фина моторика, да се фокусираат и да задржат внимание. Ова се класичните. Мислам +4 се
Ова е за +4 мислам. Ја немам пробано со Викториа, само со големата. Се задржавме на изговор, препознавање, поврзување...со акцент на задржување на концентрација.
Почнавме со домашни проекти, ама дете не е баш заинтересирано. Додека беше делот со боење ме дружеше. Кога стигна делот со лепење ме остави јас да си работам. Ама затоа после му направив гаража за колички со ролните од тоалетна, 20 минути не не погледна. Ги ставаше, буткаше, вадеше количките А толку многу идеи прибрав да правиме новогодишни проекти, ама изгледа сама ќе си ги правам