1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Занимации и игри за развој кај деца од 1 до 3 години

Дискусија во 'Дете' започната од J.Ivanoska, 13 април 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Оние смарт играчки каде ги движи топчињата не ги користи ич.
    На овој дел мислам:
    BC7AE5DA-8F98-4EF6-878B-35F67C231D17.jpeg

Највеќе со чеканот, со масата за стоење и со коцки да става и да вади од нешто. И фудбалот. Куклите веќе не и се интересни многу слабо со нив, веројатно е мала сеуште за нив.

На Ava.84, babydust и happygirl им се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    И мојава едвај 1 мин нив ако ги игра, шејп сортерот го игра најмногу од активити коцката.
    Моментално хит и се минијатурни животинки, количиња и човечиња. Опседната е со нив. Ги имаме цела дузина. На сликата се само мал дел, зошто ни се растурени по цела куќа.

На FreeMind и happygirl им се допаѓа ова.
  3. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.700
    Ова со животните на втората слика од каде е?Сигурна сум дека ќе и се допадне на малата.Со магнет е нели?
    П.С.И ние имаме таква со жици,не и е баш интересна.

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.394
    Допаѓања:
    22.507
    Ги обожава синко животните отќд таа слагалка. Од Флорис Кочани го купивме. Дрвена е, не е со магнет. Животните пропаѓаат во дупки.

На babydust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Ќе земам и јас вакви чим се како сложувалки.
    Имам нешто слично со магнети како да ги лови рипки. Интересна и е ако и ја покажувам, но од друга страна мали се тие и може да ги “изеде”. Иако е игра за 18+ сепак и сега им е интересна па ако налетате земете ја.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    21.667
    20200303_181151.jpg 20200303_174549.jpg
    Макарони...

На mal.ecka, Cosmic Girl, Ambra20 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Ме замисливте околу шејп сортерот. Мојата не покажува никаква заинтересираност за истата. Еве сега 5мин и толку, башка не погодува ни една фигура 13+ е.

Прикачени фајлови:

На Ava.84, FreeMind, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Mojaта е 18 месеци и ич не е заинтересирана за шејп сортеров овој ко на @BabyT* погоре.
    Ќе седне, ќе проба, едно ќе и успее, второ потешко и за третото го отвара капакот и ги пика внатре.
    Снаодливост си викам ја.

Има кујна нејзина и има мали ченгелчиња и на него висат лажици, вилушки, ноже итн. Ги реди без проблем и ги кажува, дупчето е таман колку да се протнат. Се сконцентрирува и тие ги реди и ги вади по цел ден.
    Тоа и е поинтересно.

Башка што наоѓа и од други играчки што имаат такво дупче и и текнува дека може таму да ги закачи.

Јас за вакви работи некако ич не се загрижувам.

На LadyC, FreeMind, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Може не и е интересна, има уште една како пеперутка и таа не ја играе. Вака знае да затворе, отворе шише, капки одма погодува, а со ова турка само и се нервира дека не може. Дефинитивно не ги распознава формите. Ме чуде што на истите играчки пишува 6+м.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.823
    Допаѓања:
    109.024
    Ќе научи, ќе се изненадиш кога еден ден сите ќе ги пикне соодветно. Сега твое е да зборуваш, покажуваш и да се трудиш да и задржиш внимание со играчката, но не на сила, само ако гледаш да има интересирање, а чим 5м ја врти значи и се допаѓа.
    Дај и го и во раче соодветното и покажи и каде да го пикне, па со воодушевување пофали ја како успеала, секако и браво ќе направите :D
    На тој начин ја стимулираш и потикнуваш да се труди и да учи.

Инаку немаш простор за грижи, се согласувам со Теди, иако мојов на таа возраст ги редеше, на 18 без утка, веќе е 2+ и ги реди и кажува кое е што е и која боја е :)

Со ваква играчка бебе мое си играше само во кола, дома не ги погледнуваше. Купив неколку мали и ги вртеше низ раце кога патувавме или едноставно идевме некаде.
    Оддамна не сум му ги дала пак, баш ќе ги извадам да ги доигра :D

На LadyC, FreeMind, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мислам дека вораста на играчките ја пишува од безбедносен аспект. Пример оние со поситни делови дека се а поголеми, покрупните играчки за помали.
    Не верувам да има бебе од 7 месеци кое ќе знае да го погоди шејп сортерот, или пак воопшто да си игра со него:D

Едти: ми текна и ова да допишам, мислам дека со тебе спомнувавме за патики за бебе. Неможевме да најдеме. Од денес има нови модели во спорт М. И имаат броеви од се што бендисав.
    еве нешто за женско
    BC112B06-831A-4774-855F-10E1728BED9C.jpeg 279AAEAD-848C-478D-8495-8556D1FC7864.jpeg 280E7362-F171-4BB1-94BD-736D14FC42C1.jpeg

Ако не си ти извини, може на некој друг добро ќе му дојде информацијава :)

Последна измена: 3 март 2020
    На Ano, happygirl, FreeMind и 5 други им се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Изгледа тоа ќе е :D
    Ама еве читам генерацијата ги местат овие.
    Мојата некако само глупости ја интересираат. Нешта што не се играчки, да не и ги извадам играчките нема ни да ги бара.
    Зима лажичка, тропа, па ја става во кесе, кесето на рамо и шета. Па ќе види нешто друго и така во недоглед. Па оди во фиоките вади, става. Веќе кажав отвара шишиња, затвара и кутии исто така. Мава перница низ цела дневна.
    @emkaemka ќе и понудам пак за некоја ден. Кога правам јас нешто за да и покажам како, не пробува сама, туку ми ја зима раката и носи пак јас да го правам тоа:D

На LadyC, FreeMind, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.823
    Допаѓања:
    109.024
    Епа ако, пикајте ги заедно, пробај и земи и го рачето и ставајте на место.
    Муабетов ми е, не дека треба да ја тераш и треба да ја сака играчката, ама стимулирај и учи, и оп еден ден ќе ти покаже кое каде седи, се снимаат ич да немаш грижи :)

На таа возраст мојов само со мене кога беше сам и во најдобрите, соработуваше и приметуваше играчки.
    Сите деца играат со глупости, мојов сега е во фаза на играње со синџирчиња, кои за него се змии, купивме и кутија со прегради (кутија за алат) и ги реди. Па и од "глупоста" може да направиш игра и ќе учиш и стимулира.
    Пример: сите змии му се различна големина, го учам да ги подредува. Различна боја се, па го прашувам, патем вака ги научи и сребрена и златна. Од нив го терам да прави форми, правиме и заедно, па со другите да направи сам.
    Така да и од ќесето можеш да направиш игра и да учи, ете пазарете коцките од желчето, па ќе ги научи формите, кажувај и која што е :D

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Добра идеа, утре ќе се фрлиме на игра. И мојата има змија ама баш змија ја обожава :D
    Гледав сега и други интересни игри ќе ги направиме утре, па ќе ги споделам овде:)

На babydust, emkaemka и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.823
    Допаѓања:
    109.024
    Дај слика од змијата и одма кажувај од каде е испазарена 8-|

16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Хаха, од Либерта е. Ќе ти пуштам утре во приватна порака,сега оптегнати сме :D

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
    И моето не знае точно да ги погоди фигурите, јас имам топка од Џамбо.
    20200303_234349.jpg
    Сега животниве ги става на кутијава вака како на сликата и си вели Ете :D
    20200303_233616.jpg
    Друго со коцкиве ги реди секако и му задржуваат внимание, исто и со обични коцки игра, ги реди.
    20200303_234419.jpg

На LadyC, BabyT*, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Уште сабајле да пробаме, дур не сум заборавила:D
    Прво ги вадеше со рачето и ги ставаше во кутијата, после и текна дека кога ќе го заврте обратно сами ќе паднат:D Не сака да се маче ама 15мин го поигра. 1583313993880..jpg

На Coco31, kiki_riki, Lolipop23 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Кај мене шејп сортерот го игра и го става правилно. Приметив дека кликерот и фаќа за вакви работи што значи математичката страна ја развила, а онаа со книги и повторувања слабо. Денес си играше во градинка повторно логички игри. Сложувалки еден куп до неа.

@AlicaInWonderland ги провери патикиве дали се за проодување? Ако се вторите се многу убави.

20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    8.646
    @lackygirl овој шејп сортер што го имаш покомплициран е го имаме и ние во Мк и на 2 години му требаше малце помош ( не му текнува дека треба да го врти туку само тие одвори што ги гледа му се во игра). Земи некој да може дупчињата да се гледаат сите така има повеќе прегледност и полесно ќе ги совлада.
    Ние селектираме по боја
    20200304_134640.jpg

На Ano, emkaemka, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.