Оние смарт играчки каде ги движи топчињата не ги користи ич. На овој дел мислам: Највеќе со чеканот, со масата за стоење и со коцки да става и да вади од нешто. И фудбалот. Куклите веќе не и се интересни многу слабо со нив, веројатно е мала сеуште за нив.
И мојава едвај 1 мин нив ако ги игра, шејп сортерот го игра најмногу од активити коцката. Моментално хит и се минијатурни животинки, количиња и човечиња. Опседната е со нив. Ги имаме цела дузина. На сликата се само мал дел, зошто ни се растурени по цела куќа.
Ова со животните на втората слика од каде е?Сигурна сум дека ќе и се допадне на малата.Со магнет е нели? П.С.И ние имаме таква со жици,не и е баш интересна.
Ги обожава синко животните отќд таа слагалка. Од Флорис Кочани го купивме. Дрвена е, не е со магнет. Животните пропаѓаат во дупки.
Ќе земам и јас вакви чим се како сложувалки. Имам нешто слично со магнети како да ги лови рипки. Интересна и е ако и ја покажувам, но од друга страна мали се тие и може да ги “изеде”. Иако е игра за 18+ сепак и сега им е интересна па ако налетате земете ја.
Ме замисливте околу шејп сортерот. Мојата не покажува никаква заинтересираност за истата. Еве сега 5мин и толку, башка не погодува ни една фигура 13+ е.
Mojaта е 18 месеци и ич не е заинтересирана за шејп сортеров овој ко на @BabyT* погоре. Ќе седне, ќе проба, едно ќе и успее, второ потешко и за третото го отвара капакот и ги пика внатре. Снаодливост си викам ја. Има кујна нејзина и има мали ченгелчиња и на него висат лажици, вилушки, ноже итн. Ги реди без проблем и ги кажува, дупчето е таман колку да се протнат. Се сконцентрирува и тие ги реди и ги вади по цел ден. Тоа и е поинтересно. Башка што наоѓа и од други играчки што имаат такво дупче и и текнува дека може таму да ги закачи. Јас за вакви работи некако ич не се загрижувам.
Може не и е интересна, има уште една како пеперутка и таа не ја играе. Вака знае да затворе, отворе шише, капки одма погодува, а со ова турка само и се нервира дека не може. Дефинитивно не ги распознава формите. Ме чуде што на истите играчки пишува 6+м.
Ќе научи, ќе се изненадиш кога еден ден сите ќе ги пикне соодветно. Сега твое е да зборуваш, покажуваш и да се трудиш да и задржиш внимание со играчката, но не на сила, само ако гледаш да има интересирање, а чим 5м ја врти значи и се допаѓа. Дај и го и во раче соодветното и покажи и каде да го пикне, па со воодушевување пофали ја како успеала, секако и браво ќе направите На тој начин ја стимулираш и потикнуваш да се труди и да учи. Инаку немаш простор за грижи, се согласувам со Теди, иако мојов на таа возраст ги редеше, на 18 без утка, веќе е 2+ и ги реди и кажува кое е што е и која боја е Со ваква играчка бебе мое си играше само во кола, дома не ги погледнуваше. Купив неколку мали и ги вртеше низ раце кога патувавме или едноставно идевме некаде. Оддамна не сум му ги дала пак, баш ќе ги извадам да ги доигра
Мислам дека вораста на играчките ја пишува од безбедносен аспект. Пример оние со поситни делови дека се а поголеми, покрупните играчки за помали. Не верувам да има бебе од 7 месеци кое ќе знае да го погоди шејп сортерот, или пак воопшто да си игра со него Едти: ми текна и ова да допишам, мислам дека со тебе спомнувавме за патики за бебе. Неможевме да најдеме. Од денес има нови модели во спорт М. И имаат броеви од се што бендисав. еве нешто за женско Ако не си ти извини, може на некој друг добро ќе му дојде информацијава
Изгледа тоа ќе е Ама еве читам генерацијата ги местат овие. Мојата некако само глупости ја интересираат. Нешта што не се играчки, да не и ги извадам играчките нема ни да ги бара. Зима лажичка, тропа, па ја става во кесе, кесето на рамо и шета. Па ќе види нешто друго и така во недоглед. Па оди во фиоките вади, става. Веќе кажав отвара шишиња, затвара и кутии исто така. Мава перница низ цела дневна. @emkaemka ќе и понудам пак за некоја ден. Кога правам јас нешто за да и покажам како, не пробува сама, туку ми ја зима раката и носи пак јас да го правам тоа
Епа ако, пикајте ги заедно, пробај и земи и го рачето и ставајте на место. Муабетов ми е, не дека треба да ја тераш и треба да ја сака играчката, ама стимулирај и учи, и оп еден ден ќе ти покаже кое каде седи, се снимаат ич да немаш грижи На таа возраст мојов само со мене кога беше сам и во најдобрите, соработуваше и приметуваше играчки. Сите деца играат со глупости, мојов сега е во фаза на играње со синџирчиња, кои за него се змии, купивме и кутија со прегради (кутија за алат) и ги реди. Па и од "глупоста" може да направиш игра и ќе учиш и стимулира. Пример: сите змии му се различна големина, го учам да ги подредува. Различна боја се, па го прашувам, патем вака ги научи и сребрена и златна. Од нив го терам да прави форми, правиме и заедно, па со другите да направи сам. Така да и од ќесето можеш да направиш игра и да учи, ете пазарете коцките од желчето, па ќе ги научи формите, кажувај и која што е
Добра идеа, утре ќе се фрлиме на игра. И мојата има змија ама баш змија ја обожава Гледав сега и други интересни игри ќе ги направиме утре, па ќе ги споделам овде
И моето не знае точно да ги погоди фигурите, јас имам топка од Џамбо. Сега животниве ги става на кутијава вака како на сликата и си вели Ете Друго со коцкиве ги реди секако и му задржуваат внимание, исто и со обични коцки игра, ги реди.
Уште сабајле да пробаме, дур не сум заборавила Прво ги вадеше со рачето и ги ставаше во кутијата, после и текна дека кога ќе го заврте обратно сами ќе паднат Не сака да се маче ама 15мин го поигра.
Кај мене шејп сортерот го игра и го става правилно. Приметив дека кликерот и фаќа за вакви работи што значи математичката страна ја развила, а онаа со книги и повторувања слабо. Денес си играше во градинка повторно логички игри. Сложувалки еден куп до неа. @AlicaInWonderland ги провери патикиве дали се за проодување? Ако се вторите се многу убави.
@lackygirl овој шејп сортер што го имаш покомплициран е го имаме и ние во Мк и на 2 години му требаше малце помош ( не му текнува дека треба да го врти туку само тие одвори што ги гледа му се во игра). Земи некој да може дупчињата да се гледаат сите така има повеќе прегледност и полесно ќе ги совлада. Ние селектираме по боја