^^ користам јас Чико од бебе кога беше, Мапез не бркаше комарци Прскав отпозади, на облеката, таму шанса нема да се пофати и лиже. Комарец не го има каснато. Ако се вози во количка и количка прскав + и алка имав закачено за количката
Јас па мапез цело време користев, комарец не ја пипна. И во грција исто. Прскав на кревет, завеси, количка, секаде
И залепив на ѕид од хартијата за раце тутурките внатре како тунел по ѕид за да пушта топче од пинг понг и да го зема. Не ни можев да ги залепам ги зема и ги искина. Нема шанси да се овие игри за деца до 15 месеци. Било која игра не ја ни игра како што треба сеуште е бебе.
Во оваа фаза одлепување е подобро, рано е за толку мало дете таква игра. Нека ги одлепува и покажи и` да ги става во една корпа. Многу поинтересно ќе и биде.
Нема на што да залепам она лепакот го одлепува Ако ги ставам топките во кутија цела ја истура. Уште коцките кога ги редам ги бутка
Јас општо не сум за 10 деца апсолутно иста игра да играат, баш од овие причини. Секое дете е со различни афинитети и фази на развој. Успешно ќе биде само кај дел. Подобро да се нагласи која сфера се стимулира, кои се придобивките, па родителот знаејќи го детето го избере сам најефективниот пристап и начин. Нејќе, нејќе. Пробај магнети.
Па имаше и постари неуспешни, а и колку мојата успешни. Баш некако нема мерило, сепак секое дете не го влечи истата работа. Ама за разгибавање се супер. Тебе ќе те дружиме уште малку да пораснеме
+3 Следење на линии, како важна вештина за детето во иднина да чита и пишува. Тактилна стимулација. Фокус и концентрација. Фина моторика. Просторна ориентација.
2 чаши брашно 2чаши вода 1 чаша сол 1лаж зејтин 2лимонтуса Трае доста време. Преку 5 пати го имам правено