Кош за кошарка. Трактор на педали. Велосипед со помошни тркала. Тротинет. Дрвена тезга за продавач на овошје и зеленчук. Ова го интересира мојот 3 годишен сон.
Вчера во дворот ги собра сите лисја едно по едно. Ми ги даваше мене во раце. Можеби 30 имаше. За секое се наведнуваше( клекнуваше) . Многу интересно и беше. Денес почнавме со боите. Знам дека е мала скоро 15 месеци ама секогаш кога и зборувам ставам број и боја. На пример кога менувам пелена и велам сега Мама ќе го една пелена со зелени топчиња или ќе го ставиме тоа во две црвени чаши, земи ја куклата со црвено фустанче и две жолти репчиња... Има интерес дури жолтите и црвените предмети сама ги стави на лисјата. Исто така и заедно декорираме храна. Морам да ја занимавам пред да шизнам од 9 скок
Moevo 15 mes e, se igra so topcinja, frla, podava, stava u korpa i kosh, potoa so magnetcinja na frizider gi redi, stava razlicni oblici vo onie plasticnite sto se kocka, krug so cekance ima, frla karti, cita knigi, saka da lista, da slusa, vozi so daljinsko avtice na baterii i vaka si gi vozi kamioncinjata, redi koga ke saka slagalica od 4 dela. Drugo ne mi teknuva sigurno ima, tia deka saka se sto nie pravime ne mi.spaga vo igracki pu pu da ne go prereknam, dobar e. Neznam sto drugo novo periodov da pravime, doolga zima ne ceka. Da pocnam so broevi i boi a? ili imam drugi vazni raboti da go naucam ovoj period?
14 ипол месеци сме ; со што се занимавате вие ; има ли некои игри освен да растура алишта и да фрла се ; сликовниците ги кини ; даљинско фрла ; нешто што ќе му привлече внимание освен тв има ли?
Локо кроко. Коцки. Сортери. И се што се реди и подредува, чашки, колички, животинки.. Книги, музички, оние каде има звук како вика животното. Садоперот од Џамбо купи го, ќе мие садови, тоа би било сигурно хит, кое дете не сака вода Количка за пазарење, ем ќе вежба да оди, ем ќе става ствари и ќе вози. За ова погоре што ме праша не брзај, џабе ќе се расфрлате, мал е.
Малиот обожава звуци на трескање Од сабајле ќе си поигра со играчките, ќе ги повози колите, ќе се истрча, си реди коцки и почнува журката. Ги фрла коцките на сите страни, зема играчки и прво треска по вратите, па тв, па на масата, па ги фрла доле. Веќе ми е непријатно од комшиите, а и не сакам така да си игра нонстоп. Играчки тон има дома и брзо му здосадуваат. Дајте идеја за некоја игра која ќе му ја замени таа забава.
Баш и најголемиот проблем е што децата имаат еден тон играчки дома.Одат од играчка на играчка губат концентрација и брзо им здосадува.Па се префрлаат на нова.За почеток остави му само десетина играчки.Откриј што највеќе му задржува внимание.После одреден период крени ги тие,и стави нови десет.Ако мене ме прашуваш нема дете што не сака да си игра со песок.Таа игра,барем на моиве им држи највеќе внимание.
Не дека имам некоја салам идеја иста е и малата ама имам неколу работи шо и задржуваат внимание колку да испијам едно кафе. Водени боички и фломастери, дрвени веке не сака затоа шо не може да се шара со нив па автоматски не е интересно Песок имам ставено на тераса, полнам шишиња со вода па тура претура во чашки. Е сега од кога е готова маката е сто пати поголема ишкртана е цела песок во глава но обожава да се бања па тука има мир уште некоја минута не е идеално знам ама со пре активно дете има активни игри и општ хаос
Мојот и ден денес го прави тоа. Го правеше и со мачето Том Ќе го пушти на “рипит. и фрла играчки а тоа повторува звукот. Овој се моча од смеење… Не бил единствен значи
Нека ги фрла во тава или во тенџере. Ќе има звук. Во едното ќе се гледаат повеќе во другото помалку. Супер си е детето. Играчки треба да има што помалку односно да ги ротираш на две недели.