1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Занимации и игри за развој кај деца од 1 до 3 години

Дискусија во 'Дете' започната од J.Ivanoska, 13 април 2012.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.710
    Ние периодов најмногу играме со пластелин. Правиме разни форми,полжавчиња, животни, па со коцките им правиме куќичка на животните.
    Исто многу сака да игра со штрафцигери и клучови.Има еден точак кој уште не го вози бидејќи е мал и му служи дома за ,,поправање,, По цел ден го поправа со штрафцигерите, прав мајстор е.:) Дедо му му даде вистински штрафцигери со различни големини. Прво ми беше страв да игра со нив да не се повреди ама праволно ги употребува и нема досега белја направено. Тоа кога сме дома. Надвор во дворот сака да игра со песок. Има неколку камиони и багери и тура, претура во нив. Во голем дел од денот сам си игра и си наоѓа занимација,и го оставам не му се мешам намерно, да не му ја растурам имагинацијата и креативноста.

На tina2018, nevermet18, BambyLove и 3 други им се допаѓа ова.
  2. BambyLove

BambyLove Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    Браво многу е умен мајка

3. BambyLove

BambyLove Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    19
    Мајки моето има година и сите играчки или ги става во уста или ги фрла па пак ги здма од под.... дЈте ми некој преслог за играчки

4. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    2.964
    Темава ми изгледа соодветна за ова што ме мачи. Малово многу сака возила со сирени и 90% од времето со тоа игра, знае да се заигра баш убаво, ама во последно време само со тоа игра. Џабе лего коцки, пластелини, какви не развојни играчки, ќе ги поигра малку и толку, пак на неговите се враќа. Книги и приказни најмногу сака исто за возила со сирени. За дете што расте во двојазична средина сосема солидно зборува, брои до 10 на двата јазика, сите бои ги знае, раскажува приказни, тоа се е ок, ама малку ме загрижува што интресите за играње му се само со тие играчки. И црта во последно време доста. Прашањето е, дали да се форсираат други игри, преку кои можеби може повеќе да учи или да го оставам со неговите интереси? 2 год и 2 месеци е.

5. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.179
    Не сум доволно искусна мајка, моето нема ни 2 год. ама никогаш не сум размислувала на оваа тема. Остави го да си игра со што сака.
    Ќе си игра некој период со нив па ќе му здосадат и ќе си најде нешто ново. И кај нас никогаш не се десило секој ден со нови играчки да си игра, еден период е само цртање, сликовници, книги друг период само коли, камиони.. и во градинка така се поделени во теми. Месечно имаат 2-3 теми што ги обработуваат и пример оваа недела темата беше фотограф и цела недела имаа активности на оваа тема. Другата недела имаат тема превозни средства и цела недела со тоа ќе се занимаваат.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Колку год има?

7. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.710
    2 год и 8 месеци

8. luisaechavarria

luisaechavarria Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Coloring provides a range of benefits for children, including fostering creativity, enhancing fine motor skills, supporting cognitive and language development, promoting emotional well-being, and preparing them for various academic tasks. It is a fun and valuable activity that can be enjoyed by children of all ages.

Visit Dibujos para Colorear WK now to get completely free coloring pictures with diverse themes like Stumble Guys or Patrilla canina

9. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    563
    Може ли да предложите некоја играчка слична на мијалнилот на батерии? Нешто што би задржало подолго внимание? Година и 4 месеци е.
    Најдов тука некои интересни предлози, колку успеав да исчитам ама супер ќе биде ако дадете плус некоја идеја :sun:

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.642
    на малото магнетите и се хит во моментот.Од Лилд ги купив,ама сигурно има и кај нас слични.Одлепи залепи по цел ден прави
    IMG_1642.jpeg

За поголеми дечиња играта Кој сум јас е мн интересна
    IMG_2068.jpeg

едното дете става на глава картичка и треба да погоди што е другото дете.Другото преку асоцијации кажува дали е лекар,пилот,( некое овошје),(животно) и слично.

На dromka, IRBBB, Coco31 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    4.622
    Не знам кај да прашам. За 2 ипол месеци ќе прави 2 години. Сакам да и земам масичка. Па се мислам дали да биде тоа обична рамна или да ја земам оваа од Икеа со дупки и простор за складирање или различни активности. Дали ја има некој и како е задоволен? Се мислам да не ја нервира тоа што не е скроз мазна.
    Screenshot_20230923_000632.jpg Screenshot_20230923_000730.jpg
    @AlicaInWonderland и @danichap гледам вие ја имате флисат-от. Боље таква или обична, или двата типа:D Не дека имам толку место на располагање...

Последна измена: 23 септември 2023
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.563
    И ние ја имаме флисатот, поточно копија од лидл. Мазна е и баш е искористлив просторот за складирање. Да треба пак да земам, пак би зела таква.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ja iam druga so poveke aktivnisti t.e.podlogi sto se menjaat ic ne i smeta deka ne e ramna bas i zabavno i e sama gi menja. Na lego podlogata na pr plastelini redi:D

На Tiny Love, Mucika и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    5.723
    Каква и од каде имате масичка?

15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Od bebehome grcija ja zemav stokke mutable

На sani99 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Може слика да видам како ти изгледа?

17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
  18. firequeenn

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.710
    Сега на ред е боењето и пробување да црта некои поедноствни работи - кругови триаголници, полжавчиња, змија..Веќе имам земено, масни боички, дрвени боички. Само темперни бои и фломастери немам оти опасни се за гарнитурата.
    Сакам да прашам кај да набавам маса со столче. Може и две столчиња и за другарче да има :) Некоја поубава пластика сакам , со можност ако набои на масата со средство да можам да ја избришам и да биде ко нова пак. Немам веро џамбо кај мене инаку ќе проверев таму прво. Кажете некоја страна од кај може да се нарача.
    Би било погодно да е кружна или четвртаста форма масичката. Сакам и со пластелин да си игра на неа.:)

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.599
    https://www.facebook.com/pikistaracarsijastrumica?mibextid=ZbWKwL

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.563
    Какви сложувалки да барам за 2 и пол годишно дете?
    Тие со 4 парчиња не му се предизвик, тие со 30+ му се големи и тешки.
    Каде да барам нешто измеѓу? Поедноставни, да не се пренашлакани со детали.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.