Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Запознавање на фејсбук, да или не?

Дискусија во 'Сингл' започната од Inna15, 28 март 2011.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Се случува. Имате заеднички пријател(и) и од чиста љубопитност заради твој коментар на профилот на заедничкиот пријател или само сте им се појавиле како suggestions од страна..не ми текнува дал сеуште ја има таа опција предлог-пријатели:^) па затоа и да ве додадат. Фина, интересна профилна имате....

Многу лесно може да ви се развијат чувства,многу побрзо... особено ако интензивно комуницирате и секојдневно. Па, топло препорачувам да не одлагате средба:D да не си го потрошите времето напразно, на нешто што е нереално..само некаков впечаток за личноста или крај краева, лажна слика што ви ја оставиле.:wasntme:

Последна измена: 26 април 2016
    На buba4e89, crazylady, Priroden и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Уште пред да пишеш знам дека сакаш запознавање преку фб. Никот ти е таков, плаче за запознавање.

На lovestonedd, Tanjamm и anakonda88 им се допаѓа ова.
  3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Nikogash ne sum dogovorila sredbi so nepoznati preku internet, a nema ni da dogovoram. Sum dobivala ponudi, ama sho znam, mene mi deluva naludnichavo nekoj da saka da me zapoznae samo oti me videl na slika ili me chital. Kaj mene ne se javuva takva zhelba i zatoa ne ja razbiram.

Последна измена: 26 април 2016
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Никако, само во живо запознавање, да ја видам личноста што човек е.Што муабет ќе ти сврти.
    На фацебук сите се совршени, образовани, културни, интересни, се прашуваш како до сега не се земале...па кога ќе почнат муабет да ти вртат на фацебук.... после тоа во живо искачате и крај.... Затоа никогаш не за фацебук и по форуми.

На crazylady и nevermet18 им се допаѓа ова.
  5. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Речиси сите врски во кои сум била ми биле со запознавање преку myspace (на времето) и facebook, и тоа и од Македонија и од друга земја. Убаво е во живо директно да се запознаеш, но немам ништо против вакво запознавање.

6. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Не би излегла со некој непознат, и против сум запознавање преку фб и слично

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Јас сум против запознавање на Фејсбук и останатите социјални мрежи.Прво треба во живо да се запознаеш со некој,после да го додадеш на Фејсбук.Како што некој погоре има пишано дека може на ФБ да ти изгледа како совршена,културна,образована и комуникативна личност,а во живо тотална спротивност.

На sugarlips и Marick14 им се допаѓа ова.
  8. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Јас од chatroulette.com имам запознаено тројца,и фала богу никој не ме уби:lol: баш мн.убаво си поминав,што не очекував.

На Emma300 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Што мислите за следнава ситуација: Комуницирате секој ден (фб), ти лајкнува се, ти дава комлименти, пишувате две-три недели но не спомнува запознавање. Дали пишува од досада само?

10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Тоа значи дека треба некој да го скрши мразот. Предложи му да се запознаете и види како ќе реагира. На крај крајава нема ништо лошо во тоа. Самата после тој состанок ќе пресудиш што понатаму, дали пријател или нешто повеќе. Или пак ништо, секако.

Што се однесува до темава: познавам луѓе кои се запознаа по фејсбук и на крајот стигнаа до брак со две деца. Лош човек и лоша личност можеш да сретнеш насекаде, не само на фејсбук.

На tofi-tedy.sweet19, crazylady, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Може да пишува од досада, ама може и да е срамежлив и да му треба повеќе храброст да спомне за запознавање во живо. :)

12. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Па, не би се согласила во потполност. Тастатурата трпи се. Од онаа страна на компјутерот може некој да ви се прави ваков, онаков а всушност да нема ништо врска од сето тоа. Секоја чест на исклучоците, но некако ризик ми е запознавањето преку фб, уште помалку влегување во врска со некој од фб.

На cresa-jagoda, crazylady, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Jas sum protiv toa...ama se se desava vo zivotov...pa moze i da smenam mislenje...ama sega za sega sum za ona (prirodno si e prirodno) oci v oci tet a tet 8)

На _minnie и carangigia им се допаѓа ова.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Нема правила,секој со својата среќа,и секој со својата желба.

На buba4e89, poenta, alexa_dimoska и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Запознавањето преку фб или преку било која од социјалниве мрежи и не е толку лошо. Се имам допишувано со повеќе и секој е различен.
    Не значи дека преку фб може да се добие целосен впечаток за една личност туку само одредени работи кои може и да не изгледаат такви во реалноста какви што се на соц.мрежи. Вистина е дека постојат личности кои се претставуваат лажно но во повеќето случаи тоа е премногу очигледно. Пример ако ти каже дека слуша само рок или метал, а пред два саати споделил песна од саша матич или не знае да каже име на бенд шо свири рок\метал ...а за лажни профили па да не зборам. Тие не ги ни прифаќам и не се замарам воопшто.
    Ако сакаш во живо да ја запознаеш особата од фб, инстаграм, твитер и сл. не гледам причина зошто тоа да не го направиш. Лани една моја пријателка се запозна преку фб. со сегашниот дечко со кој иде скоро год. дена. И супер им иде. Јас се добишував со еден три недели, ми беше интересно и ми предложи да излеземе на кафе ама не прифатив. Кое дете, нели?! Да бев тогаш со овој памет ќе прифатев, така да девојки повеќе храброст не е на одмет.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shygirl3456

Shygirl3456 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    11
    Definitivno NE! Eden mi pisa na facebook i jas vidov od slikite deka e simpaticen i rekov aj kje vratam.Si pisuvavme taka dolgo vreme.I eden den se vidovme,abre jas kako drug covek DA gledav,voopsto ne bese kako na slikite,uste pa koga pocna muabet da pravi e toa bese KRAJ :D I od togas ne mu vrakjav i taka (facepalm):D

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Не ни сакам веќе преку фб да се запознавам со било кој.
    Ако има храброст некој во живо да ми пријде и да се запознае добро, ама преку фб се некои слаби карактери ми се годеле, па разочарувања, а не сум тинејџерка со фб да се занимавам.

18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    3.551
    Зошто да не? Не живееме во NYC па да налетуваме на сериски убици. Одприлика можеш да знаеш каков е типот/девојката, стил на музика, стил на живот, амбиции, интереси, работа. Фејсбукот првенствено е за тоа наменет, а не за рекла казала.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady_021

Lady_021 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    54
    Se imam zapoznaeno so nas 30% od onie sto gi poznavam.
    Ne e loso ne sum protiv.
    Zs da ne druzeljubiva sum :D

20. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.540
    Јас сум за.
    Дечко ми ми беше познаник од порано ама на фб се зближивме.И ништо не ни фали:rofl: