Се случува. Имате заеднички пријател(и) и од чиста љубопитност заради твој коментар на профилот на заедничкиот пријател или само сте им се појавиле како suggestions од страна..не ми текнува дал сеуште ја има таа опција предлог-пријатели па затоа и да ве додадат. Фина, интересна профилна имате.... Многу лесно може да ви се развијат чувства,многу побрзо... особено ако интензивно комуницирате и секојдневно. Па, топло препорачувам да не одлагате средба да не си го потрошите времето напразно, на нешто што е нереално..само некаков впечаток за личноста или крај краева, лажна слика што ви ја оставиле.
Nikogash ne sum dogovorila sredbi so nepoznati preku internet, a nema ni da dogovoram. Sum dobivala ponudi, ama sho znam, mene mi deluva naludnichavo nekoj da saka da me zapoznae samo oti me videl na slika ili me chital. Kaj mene ne se javuva takva zhelba i zatoa ne ja razbiram.
Никако, само во живо запознавање, да ја видам личноста што човек е.Што муабет ќе ти сврти. На фацебук сите се совршени, образовани, културни, интересни, се прашуваш како до сега не се земале...па кога ќе почнат муабет да ти вртат на фацебук.... после тоа во живо искачате и крај.... Затоа никогаш не за фацебук и по форуми.
Речиси сите врски во кои сум била ми биле со запознавање преку myspace (на времето) и facebook, и тоа и од Македонија и од друга земја. Убаво е во живо директно да се запознаеш, но немам ништо против вакво запознавање.
Јас сум против запознавање на Фејсбук и останатите социјални мрежи.Прво треба во живо да се запознаеш со некој,после да го додадеш на Фејсбук.Како што некој погоре има пишано дека може на ФБ да ти изгледа како совршена,културна,образована и комуникативна личност,а во живо тотална спротивност.
Јас од chatroulette.com имам запознаено тројца,и фала богу никој не ме уби баш мн.убаво си поминав,што не очекував.
Што мислите за следнава ситуација: Комуницирате секој ден (фб), ти лајкнува се, ти дава комлименти, пишувате две-три недели но не спомнува запознавање. Дали пишува од досада само?
Тоа значи дека треба некој да го скрши мразот. Предложи му да се запознаете и види како ќе реагира. На крај крајава нема ништо лошо во тоа. Самата после тој состанок ќе пресудиш што понатаму, дали пријател или нешто повеќе. Или пак ништо, секако. Што се однесува до темава: познавам луѓе кои се запознаа по фејсбук и на крајот стигнаа до брак со две деца. Лош човек и лоша личност можеш да сретнеш насекаде, не само на фејсбук.
Може да пишува од досада, ама може и да е срамежлив и да му треба повеќе храброст да спомне за запознавање во живо.
Па, не би се согласила во потполност. Тастатурата трпи се. Од онаа страна на компјутерот може некој да ви се прави ваков, онаков а всушност да нема ништо врска од сето тоа. Секоја чест на исклучоците, но некако ризик ми е запознавањето преку фб, уште помалку влегување во врска со некој од фб.
Jas sum protiv toa...ama se se desava vo zivotov...pa moze i da smenam mislenje...ama sega za sega sum za ona (prirodno si e prirodno) oci v oci tet a tet
Запознавањето преку фб или преку било која од социјалниве мрежи и не е толку лошо. Се имам допишувано со повеќе и секој е различен. Не значи дека преку фб може да се добие целосен впечаток за една личност туку само одредени работи кои може и да не изгледаат такви во реалноста какви што се на соц.мрежи. Вистина е дека постојат личности кои се претставуваат лажно но во повеќето случаи тоа е премногу очигледно. Пример ако ти каже дека слуша само рок или метал, а пред два саати споделил песна од саша матич или не знае да каже име на бенд шо свири рок\метал ...а за лажни профили па да не зборам. Тие не ги ни прифаќам и не се замарам воопшто. Ако сакаш во живо да ја запознаеш особата од фб, инстаграм, твитер и сл. не гледам причина зошто тоа да не го направиш. Лани една моја пријателка се запозна преку фб. со сегашниот дечко со кој иде скоро год. дена. И супер им иде. Јас се добишував со еден три недели, ми беше интересно и ми предложи да излеземе на кафе ама не прифатив. Кое дете, нели?! Да бев тогаш со овој памет ќе прифатев, така да девојки повеќе храброст не е на одмет.
Definitivno NE! Eden mi pisa na facebook i jas vidov od slikite deka e simpaticen i rekov aj kje vratam.Si pisuvavme taka dolgo vreme.I eden den se vidovme,abre jas kako drug covek DA gledav,voopsto ne bese kako na slikite,uste pa koga pocna muabet da pravi e toa bese KRAJ I od togas ne mu vrakjav i taka
Не ни сакам веќе преку фб да се запознавам со било кој. Ако има храброст некој во живо да ми пријде и да се запознае добро, ама преку фб се некои слаби карактери ми се годеле, па разочарувања, а не сум тинејџерка со фб да се занимавам.
Зошто да не? Не живееме во NYC па да налетуваме на сериски убици. Одприлика можеш да знаеш каков е типот/девојката, стил на музика, стил на живот, амбиции, интереси, работа. Фејсбукот првенствено е за тоа наменет, а не за рекла казала.
Se imam zapoznaeno so nas 30% od onie sto gi poznavam. Ne e loso ne sum protiv. Zs da ne druzeljubiva sum