Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Запознавање на фејсбук, да или не?

Дискусија во 'Сингл' започната од Inna15, 28 март 2011.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Ке напишам и јас во оваа тема, иако немам фб ке пишувам за запознавањето на нет општо.

Јас со сегашниот се запознав на нет. Јас го додадов на скајп бидејки го видов во живо и ми се допадна многу ми беше сладок. Немаше никогаш да се запознам со него да не беше нетот. Јас бев 17 годишна срамежлива а тој не одеше ни приближно на местата каде што се движев јас. Од тој нет, до ден денеска одржавам каква-таква 4 годишна врска.
    Значи големо ДА за запознавање на нет. Таму ке тргне муабетот, може многу да се дознае за личноста од фб на пример. Ке видиш на кого какви коментари пишува ако на секоја втора има коментари од типот Леле цуцо топ си кис, одма клоца во газ оти очигледно е очајно копиле и со уште 15 други ги прави истите муабети како со тебе.
    Имам таков познаник кој нема женска на која нема и пишувано дрти муабети и сите се од збор до збор исти. Во ова време додека го знам се изнагледав на девојчиња кои паднаа на истите муабети...
    Доколку сега треба да запознавам некој на фб, би им дала шанса само на оние кои се на нет, користат ама не се болно опседнати со него како на пример споделување линкови и слики по 253 пати во ден, и коментари на секоја втора.
    Значи некој кој ке го гледа фејсбукот како рекреација а не начин на живот. Кога ке видам како некое машко по 24/7 е на Фб, преку мобилен итн, ми се повраќа бидејки очигледно нема попаметна работа па на фб седи...

На Marjan007, SnowWhite8, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Да,зошто да не.
    Се додека се води нормален разговор е во ред,во спротивно следи прекинување на контакти.
    Да бидам искрена мене и ми пречи малку ова запознавање бидејќи многу е поразличен разговорот на нет и во живо.На нет сме сите поопуштени,може сешто да се каже.А излези во живо се е поинаку.Или обратно може да е,зависи.
    Многу личности се два различни карактери на едното и другото.Како да запознаваш сосем нова личност.
    Ги ценам запознавањата во живо.
    Секако ова го зборувам за двата пола,не одвојувам.Исто како што и самата можам да се ставам во оние кои се поопуштени за разговор на нет,во живо сум посрамежлива.Зависи до ситуацијата и личноста.
    Во дискотека ми пријде еден тип после неколку часови зјапање во мене. :D Си реков браво барем се осмели,но поради гласната музика не можевме да се разбереме па си рековме ќе комуницираме преку нет.Ама...разговорите на нет одеа многу тешко,незнам зошто,скоро два три збора си разменувавме и толку.Се чудев да не е до мене проблемот.А кога ќе се видевме во живо уста не затваравме.Ете има и така.
    Со некои пак воопшто се немам видено а муабетите на нет ни течат како да се знаеме со години.Пријатно се чувствувам така,барем засега,се дури не видам како би било и во живо.
    Сепак би сакала и на нет и во живо комуницирање,за да видам како би се одвивало тоа и од двете страни. :)

На Sara123 и srbin-pn им се допаѓа ова.
  3. mac22

mac22 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
  4. sajmoni

sajmoni Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Дечко преку фб ? Никако!
    Каде е тука првиот длабок поглед,каде е размената на флуиди? Па кој на кој прво ќе му се насмевме,кој ќе пријди прв,како ќе пријди и ред друго.
    На фб т.е на чат се остава многу поразличен впечаток од колку in live,така да...не преферирам познанство на "невидено".

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    со мојот сегашен сопруг, и ете со бога напред за некоја недела татко на моето дете се запознавме токму на фб.почнавме недоверливо завршивме со брак.

На Ph0enix и Lux им се допаѓа ова.
  6. sajmoni

sajmoni Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Со среќа да ви е! :)

7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Епа вака да ви кажам искрено,јас немам искуство со врска на фб,или општо на нет,од причина што досега не сум сретнала,ама како и примерот погоре(нека ви е со среќа)на форумџиката,која сега се во брак па чекаат и бебенце(искрено,нека ви е здраво и живо,со двајца среќни родители да си живее) мислам секоја чест,респект.Има и такви кои си ја пронашле среќата на нет,па така да мислам зошто да не,може секако,и мислам не ја испуштајте приликата,само затоа што не сте се виделе во шиво. :!:

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.073
    Допаѓања:
    12.816
    Мислам дека нема ништо лошо во тоа на фб да се запознаеш со некој, да се видиш на кафе, па и врска да почнеш ако човекот ти се допаѓа. Се случувало со 2-3 да излезам на кафе од фб, а со 1 имав врска. Може да испадне и нешто добро, не викам не. На фб комуницирам со луѓе од други градови со кои можеби нема да се сретнам ако не ги видам на фб и не створам пријателски односи.

9. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Ја не би ..... Глупаво ми е тоа,ништо нема подобро од тоа во живо да видиш одма некој а вака да се договараш па каков ке биде па што не не не тоа никако нема кај мене :tmi: :!: :x

10. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    зависи од ситуацијата, но и мене ми е глупо да договарам средби за запознавање преку фб хаха, сепак подобро е во живо ;)

11. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    епа како шо дојде време денес тоа нее страмота повеќето веќе тоа го гледаат како ништо страшно, моѓи поуспешно е тоа отколку во дискотека кога прв пат ке ја сретнеш . :lol: :rofl:

12. srbin-pn

srbin-pn Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdravo... nadam se da cete me razumeti iako pisem na srpskom... :D necu nista prokomentarisati samo cu podeliti moje iskustvo na tu temu... upoznao sam se sa curom na fb,ja naravno iz Srbije ona iz Mk.... krenulo je to nekim tokom i mi smo se bas zblizili,ja od samog pocetka nisam verovao da je tu ista moguce ali opustio sam se i usao u neku ''vezu''. ona mi je pokazivala koliko joj je stalo do mene i ja naravno smognem snage i odem za mk gde mi je mnogo toga bilo nepoznato i dogovorili se tada da cemo se boriti za ljubav i sve to.... (inace ja nikada nisam verovao u vezu na daljinu a jos preko fb da upoznam curu)... ona me je odvela kod njenih roditelja da se upoznamo i cinilo mi se da sam konacno upoznao normalnu curu.... bio sam spreman boriti se i uprkos daljini i mnogo toga.... za 8 mart nisam mogao otici ali sam joj is srbije sredio da joj odnesu buket cveca a pritom da ona nezna nista... bilo mi je stalo do toga.... mesec dana od 8 mrta ona mi je poslala samo od jednom poruku da ona nije spremna da se bori za nas i ljubav... i tako se to zavrsilo....tuzna prica....

moj zakljucak:
    u vezu na daljinu i preko fb se mozete upustiti samo onog trena kada ste sigurni da zelite to. ja bih mozda ponovo probao,ali ovog puta sa pravom osobom koja bi se borila za mene,svejedno da li je ona iz beograda ili makedonije.....
    p.s. ako treba prevod recite :D

13. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    389

ne treba prevod razumije se sve! evo i ja cu ti na srpski za da svatis bolje :) veza na dalini moze da uspe ako stvarno obadvoje se boru na to..primer imala sam ja jednu rodzaku stoje bila u vezi 10 godina sa njim znaci ne zivu negde blizu nego je bilo rastojanie evropa i azija ! znaci strpeli se voleli,hteli su to i uspelo him i evo sad su zaedno vencali i srecni..sad ne mora da znaci da samo oni su uspeli ima i puno samo sto se nezna tako da ne gubi nadu samo treba da dobro poznajes tu osobu i jedno drugom da verujete.. sretno!
    a inace veza preko fb moze da uspie vecinom se sad tako upoznavaju ljudi, okupirani smo oko interneta.takav vek :)

14. srbin-pn

srbin-pn Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    he he... odlicno ti ide srpski... zakljucak moje price je da sam se verovatno samo ja trudio i da njoj uopste nije stalo do mene,tj,nije me volela kako je govorila... bas mi je zao,ali nesto me vuce ka makedoniji,bas bih voleo opet imati curu otuda... :o ovog puta malo iskreniju i ozbiljniju :D

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Jaaaoj srbo, pa ti to ozbiljno ?!?! A shta te to vuce ka Makedoniji, ovaj forum :angel: gde trazish iskrene i ozbiljne devojke :D . Zar nema devojke po Beogradu :wasntme:

16. srbin-pn

srbin-pn Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    jos samo malo da se potrudis i govorices odlicno.... :D ma nemam pojma,mk mi je skroz ok,super su ljudi,ljubazni,gostoprimivi.... cesto dolazim tamo ;) skopje je super.... a nisam ja ovde kako bih sada trazio vezu ili sta vec,nego volim da upoznajem druge ljude i da se druzim,a sve ostalo stize kada se najmanje nadas.... :D kod nas se kaze "svaka krpa nadje zakrpu"
    p.s. a tek ohrid i struga :D

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Pa ja da bi se trudila ostala bih trudna :geek: :lol: ali jebi ga.
    Topla preporuka da upoznash ,,srcekrshacka,, ;) na forum de

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srbin-pn

srbin-pn Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    nikada nije kasno :lol: a sto se tice upoznavanja na forumu valjda ce mi neko pomoci ;)

19. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    запознавање преку фејсбук, јас дефинитивно сум ДА !
    знам примери на врски што траат а се излезени од фејсбук :))
    јас со дечко ми, 2ипол години правиме, 1 месец се имавме на фб, се запознавме и ете, си траеме :)) хихии
    исто и мајка ми, се запозна преку фб со човекот, он од америка дојде тука, па јас со мајка ми и сестра ми таму отидовме, сега се земени, си живеат, си се сакаат и така :)
    не се знае ништо, не се знае каде ни е среќата и кога ке ни се насмевне :)

20. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Абе да зошто да не....фини момци има по фејсов како и ти што си фина девојка...пиши му нешто биди оригинална, своја и интересна и привлечи му внимание... па што знаеш ? :$

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.