Запросување во јавност

Discussion in 'Свадба' started by femina90, Feb 24, 2012.

1. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Поголема глупост нема од тоа да јавно некој те запроси, без разлика на кој начин, телевизија, интернет, весник, среде плоштад и уште каде ли не. Запросувањето е интимен чин и нема потреба да замараш и други луге. Само не се криви мажите, туку девојките кои го прифаќаат тоа и се утепувааат од плачење, демек ете тоа значело дека нив дечкото ги сака повеќе затоа што јавно ги запросил. Според мене треба да се срамат затоа што тоа е брука и за нив и за тој што на таков начин решил да ги запроси. Следната фаза е изгледа првиот секс по запросувањето низ директен пренос наместо турска серија, само се бара јунак кој прв тоа ќе го направи.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

АПЕЛ ЗА ОНОЈ КОЈ ЌЕ МИ БИДИ ДЕЧКО И АКО МИ БИДИ НЕКОЈ И НЕКОГАШ ДА НЕ МУ ТЕКНАЛО СЛУЧАЈНО ДА МЕ ЗАПРОСИ ВО ЈАВНОСТ!

Запросувањето треба да е интимно,т.е двете страни на некое романтично место,па и дома може романтика да се направи.Не мора цел свет да дознај како ќе ја запросиш.И онака оние што треба да дознаат ќе дознаат.
    извинете за погорниот текст што е цел со големи букви но така мислев дека ќе е подобро.

kikav likes this.
  4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Порано се воодушевував кога ќе видев запросување во јавност, сонував и моето да биде такво.... Но веќе некое време воопшто не мислам така, баш сакам да биде интимно и без многу церемонии, нешто што ќе го доживееме само јас и тој со многу емоции што самото тоа ќе ни го направи нас романтично. Нема потреба од големи спектакли. Запросувањето во јавност ми е повеќе како за фалење пред другите. :D

Јас сонувам да ме запроси саканиот на одмор, додека ќе шетаме покрај море навечер, сосема спонтано, тоа ќе ми биде најромантичното нешто, повеќе од секакви огномети, плоштади, вечери, поезии и клипчиња составени од наши фотографии. Ќе си плачеме двајцата од возбуда и среќа, знам, тоа е нешто што не се споделува со други. :inlove: Само да не му го најдам прстенот пред тоа некаде во апартманот хихих. :lol:

Nati.P likes this.
  5. ciganka

ciganka Истакнат член

ме запросија јавно во банско :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Nana19 and SimonaTino like this.
  6. kikav

kikav Популарен член

mal.ecka likes this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

E ova poslednovo bese epten zakon, Jana e sakana devojka ama uste posakana nastavnicka, decata go napravija ova majstorski, a i drugarkite, sekoja cest. Ja znam celata prikazna i otkako go izgledav videovo placev kako bebe, mnogu emotivno i mnogu originalno, posle ona na Caci i Sarma ova e.megi pointeresnite,, mozebi i najinteresno ;)

8. poenta

poenta Форумски идол

Воопшто не ми се допаѓаат вакви спектакли изведени на јавно место,па врескање,лигавење,бакнежи,аплаузи како да присуствуваат на спортски натпревар.Запросувањето е интимен чин меѓу партнерите.Ако љубовта е вистинска,ќе опстои и нема потреба од патетика и солзи во јавност.

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Никогаш не верував дека ке бидам запросена во јавност :o
    мене не ми беше битно дали ке биде тоа во јавност или само меѓу нас двајца битна ми беше само љубовта помеѓу нас. Но убаво ми е да кажам дека сведоци на мојата најголема љубов се многу луѓе

10. Saraa

Saraa Популарен член

Според мене запросувањето е интимент момент, кој треба да остане помеѓу двајцата кои одлучиле својата љубовна врска да ја крунисаат со брак. Сакам, доколку дечко ми одлучи да ме побара тоа да не е јавно, па дури ни пред најблиски, сакам да сме сами јас и он, и во моментот кога ќе ме запроси тоа да остане помеѓу нас никој да не ги знае тие детали, дали во моментот јас ќе се смеам, ќе пеам ќе плачам од среќа сакам да биде само наше искуство за кое ние ќе одлучиме дали ќе го споделиме или не. Инаку немам против доколку некој сака да си го изненаде партнерот и му приреди јавно запросување. :emo:

11. Lavander

Lavander Истакнат член

Не би сакала да бидам јавно запросена, ниту со клекнување. Клекнувањето ми е нешто одбивно и од типот еве сега ти сум понизен, ама понатаму јас сум главен и сл. Не знам како човек што сака рамноправност во врската би сакала да е на исто ниво со мене, ако стојам, да стои, ако седам, да седни.

Инаку да се вратам на темава, јавните запросувања мене лично ми асоцираат на несугурни мажи. Со самиот факт дека ја запросува во јавност имам чувство како да сака да се покаже видете колку сум храбар ја барам за жена во јавност. Исто така ја доведува девојката пред свршен чин. Баш да видам која е таа храбра која ќе го одбие дечкото, без разлика дали е спремна или не за брак пред толку познати и непознати луѓе. Кога навистина би бил толку храбар и ја сака не би ја довел во таква ситуација во која нема избор и единствено што и преостанува е да одговори со ДА. Кога се во поинтимна атмосфера, можеби ќе рече те сакам ама сакам ќе подразмислам, рано е, имам толку и толку години не ми се брза и сл.

12. tessie

tessie Форумски идол

Некако ми делува attention seeking од страна на запросувачот и затоа ми е драго што не бев така запросена. А од друга страна и добра тактика да го оставиш запросениот во безизлезна ситуација, демек „ај ако имаш срце, одбиј ме пред луѓево“. Не велам дека секогаш е така, но некогаш таквиот чин таква порака ми испраќа. Не секогаш. Зависи од атмосферата, ситуацијата и луѓето, но јас лично би преферирала тоа да биде интимен момент.

kolovoz, WORRIED.BT, DigY and 4 others like this.
  13. baby-star

baby-star Популарен член

^ Се согласувам Теси, сметам дека се работи за мажи кои се желни за внимание или патат од комплекси.
    Не гледам потреба, најинтимниот чин, а воедно и најубавиот момент помеѓу двајца, да биде проследен со овации од илјадници непознати луѓе :o

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Едноставно не. Тоа некако изгледа како тој да е доволно несигурен во себе, па ај ќе ја запроси во јавност, таман под притисок, божем нема каде да оди.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Комплекси на луѓе,баш она attentiong seeking,комплекси на висока вредност,глумење лудило,американски начин,style,glamour,money,power... :emo: 8) Истакнување,покажување на моќ...карактери на луѓе би рекла
    Јас би сакала да биде изненадно,ТАЈНО и оригинално...тоа е интимен момент за мене

tessie, WORRIED.BT and Saraa like this.
  16. KidA

KidA Истакнат член

и јас се согласувам дека запросувањето е таен и интимен момент, и нема зошто да се прави некоја фама - и мене тоа секогаш ми личи како да сака да ја фати „во небрано“ :D
    меѓутоа, :!: откако ќе се земат или претходно, или на свадбата, или за некој друг повод, да сака некој да направи некое интересно изненадување, со различни спомени или било што нешто оригинално што ги поврзува, е тоа е супер и ми се допаѓа :). Кога се прави чисто од љубов и не за да се добие нешто за возврат. Ама тоа сите забораваат или немаат мотивација да го прават за жал..

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Категорично не. Што е следно, објавување губење невиност во јавност? Тоа го прават само луѓе желни за внимание или attention whore.

WORRIED.BT and tessie like this.
  18. DigY

DigY Популарен член

Meне дечко ми да ме запроси у јавност ќе го решиме спорот со името :rofl: :rofl: :rofl:

cresa-jagoda, kolovoz and tessie like this.
  19. Nana19

Nana19 Популарен член

Џабе така зборите , во тој момент нема да знаете како се викате , нема да знаете дали сте во јавност или не :rofl:
    само ке кажете да ! Без разлика каде тоа ке биде.
    Сепак машките запросуваат тие го бираат местото !

20. tessie

tessie Форумски идол

^ Само нека проба (уствари, нека нема потреба од тоа пошто више сум запросена *чукаводрвотрипати* ). Да, нема да знам што да кажам, ама не би рекла „да“, туку веројатно би избегала од местото на настанот. Добро де, секој шок си има своја манифестација, некој со „да“, некој со шпринт, некој со „мрш“ и така. Не е толку чудно што не ни` се допаѓаат исти работи. Инаку некој убаво ме потсети погоре што пишал, не мора поширока публика за запросување - изненадување. Вреди трудот за украсување и создавање атмосфера дури и кога во публика е според мене, единствената личност којашто е потребна за овој чин.

A DigY ја обожавам во слободното време. :rofl:

kolovoz and DigY like this.