Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Tejce_Tea Добро до толку немаш познавање и талент од нешто за да можеш нормална работа да си најдеш на нет?

2. Tejce_Tea

Tejce_Tea Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Имам знаења а и сакам да учам нови работи, ама еве ај предложи ми некоја работа. Сум пробала freelance ама има преголема конкуренција а без никаква историја на сработени задачи многу е тешко некој да те ангажира па се откажав.

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Не знам кој модерира, ама дали може да се направи посебна тема за ова кликањево?

Колку пати отворам да прочитам нешто што некој напишал во очекување дека е нешто корисно, а тоа пак за кликање. :envy:

Има навистина квалитетни мислења низ темава за тој што сака да работи фриленс на Интернет ама се изгубени меѓу ова со кликовиве!

И нормално дека не е лесно - работиш и се бориш на глобално ниво, не дека некој те чека баш тебе таму за да ти даде работа на тацна.

Ама сепак е мислам кај-кај пореално од ова кликањево. :^)

На realGirl, JuLleE, MissDior и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не е точно дека не те ангажираат, туку те ангажираат и малку плаќаат за сработеното. Со тек на време и позитивни оценки ќе добиваш и повеќе пари.
    Ако му се допадне твојата работа на некој работодавач може пак да те ангажира, може да те награди ако завршиш пред договорен рок, може да те награди ако е ептен задоволен.
    Ама за сето ова треба да се потрудиш, најлесно е да се откажеш. :D

На Hipster, YoungandBeautiful, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  5. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Rebecca_R уште полесно да кликаш за $6 месечно...

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    За 300 и нешто денари не би кликала цел месец, па не знам што да е. Ни струјата и интернетот што си ги потрошил не можеш да ја покриеш.
    И што можеш со тие 6 долари да наравиш? Толку пари ќе ти дадат и еден ден малтер да мешаш.

На YoungandBeautiful, Ketchup, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Rebecca_R Прашај ја девојкава горе, пошто не иде да се работи како фриленсер. :lol:

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    SFI- губење време.

На DAngel, teressa и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  9. AmorStore

AmorStore Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Се изначитав на непроверени муабети.
    Payoneer кратичка имам 16 месеци, се плака еднократна активација од $20, и потоа месечно по $2 fee, ако погледнете на сите „наши“ картички ке го забележите истото. Со нека купувам во секоја продавница и на секој АТМ во цела европа ( бар кај што сум пробал).
    СФИ го работам скоро 2 години, и сметам дека моето „изгубено време“ е подобро платено во однос на работат која моментално ја работам како дистрибутер. Треба да имате визија и да учествувате во повеке начини на заработка.
    Интернет активно користам од 2000 год. и скоро професионално сум пробал се. Се спомнува платено рекламиранње на вашите web stranici, необукс кликсенсе и сл. За првото за да некој постави реклама на вашата страница треба да има врвен број на прегледи, да имате одлична оптимизација према пребарувачите и сл. И секаде каде треба прво да купите и потоа продавате „пакети“... хахаха работа што уште пред 15-тина години и кај нас пирамидално ни се презентираше и во нашите домови.
    Да за некој можеби СФИ е губење време ако само сака со кликање да заработи. Секој што ке ми го тоа докаже и ми овозможи иста заработувачка што ја спомнав погоре само со кликање од 5-10 минути веднаш почнувам.
    Да во СФИ просечно трошам 4-5 часа (кои и така би ги трошел пред компјитерот), но ме иницираше и ми овозможи и онлине продажба, без да купувам домејн, хостнг без да се грижам дали ке ми биде платено, да изградам посреднички бизнис, бидејки така ја гледам мојата работа таму.

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    работев по 5-6 часа во денот. И немаше кој да ме упати три месеци ко што треба и се испонаша ко да е од патот и тоа беше се.

СФИ Не го препорачувам само очите ги расипав.

На Sesil и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  11. AmorStore

AmorStore Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ајде еве ти напиши конкретно колку пари земаш од кликањето, мене живо ме занима. Кој ти дава толку пари па си ти загреан за работата? Каква визија имаш? Какви начини на заработка?

Што професионално си правел? Си изработувал логоа? Си правел програми? Си правел web-страни со даден план како треба страната да изгледа? Кој програмски јазик знаеш и користиш? Ако мислиш дека професионалност е кликање на реклами, имаш некој проблем во перцепцијата.

За одреден тип на реклами НЕ треба да имаш посета на страната, во принцип за одредени реклами добиваш одобрување и без никаква посета. Нема што да се грижиш ДАЛИ ќе ти биде платено, јас гарантирам дека пари на сметка - стигаат.
    Запознаена сум со добар дел од работите на интернет, ама работа со која ти треба да покажеш знаење, да завршиш одредена работа, да напишеш нешто, било каква услуга и пред се, да знаеш англиски и да го испотиш га*от.

Ама, да се разбереме, не можеш ти да велиш "Разбирам јас се, ама не умеам да одговорам" и да очекуваш дека со наводни 70% познавање на англискиот ќе добиеш пристојна заработувачка. Пазете, ејј, една девојка вели дека знаела 70% англиски?!

На Doozy, Bender Rodriguez, Оленка* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ова не е точно.

На Doozy и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Луѓе неколку месеци не бев логирана на UpWork и сега кога се логирам не можам да барам работа, воопшто не ми се појавуваат понуди, знае некој зошто?

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Да контактираш support?
    Имаат live chat. Малку треба чекање додека да дојдеш на ред, ама биди трпелива и чекај. Ќе ти кажат што е работата.

Веројатно не ти е суспендиран профилот... пишува такво нешто?
    Немаш connects? Да не треба да решиш некој тест? Комплетен ти е профилот?

И пазете со пријавувањето на Upwork. Ако имаш 60 connects, на пример, не употребувај премногу одеднаш. Системот одма те регистрира ко спамер и ќе те суспендираат. Значи кога барате работа, полека. Праќајте само каде што сте сигурни дека имате шанса.

На Hipster, JuLleE, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    @LivingGlam не ми е суспендиран, не бев активна многу време ама сега се уклучив и прикачив нови проекти, нешто мозилата исто не ми е во ред, може нешто ради тоа е. Ќе провери либето вечер на тимвјувер, јас малку сум тапа:D
    Фала ти.

На *Amethyst* и LivingGlam им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Оди во Find Work и погледни десно, под податоците за твојот профил. Имаш connects?
    Вака треба да изгледа

My Job Feed.png

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.572
    Допаѓања:
    43.025
    Да да имам, исто вака изгледа, 95% ми е профилот.

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Епа тогаш не би требало да имаш проблем. Појма немам што е работата, ама ќе средите. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ana992

ana992 Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    5.992
    ЈАс се регистрирав,и почнав со читање ама не ми акумулира средства,се е коректно профилот ми е коректен но во финасе не ми бери долари,дали зае некој зошто ?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.