Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. June

June Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Потполно те поддржувам јас веќе 17 месеци супер заработувам. :l:

Јас се зачленив во SFI и сакав да прашам дали мора да ти пратат од tripple clicks картичка или може со своја јас имам master debit pay pass world card и сакав да прашам каде треба да ги наведам податоците за картичката и дали е вистина она со бонусот од 20 долари..што сега го направив и 50 со освојување на поени. :^):^)
    Ви благодарам

Последна измена од модератор: 14 јуни 2017
    На Bicc му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Луѓе, ми треба итна помош. Се регистрирав на freelancer пред повеќе од месец дена. Решавав англиски левел 1 и платив 5 евра за тоа. И толку, ништо повеќе немам направено. Сега гледам дека вчера ми се одземени 1709 денари (односно 28 евра), а ништо немам направено од тогаш. Што е работата?! Дали постои некоja месечна чланарина која случајно ја имам одбрано? Како да го исклучам тоа? Дали можам парите да си ги повратам?

3. AmorStore

AmorStore Нов член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас ја искористив можноста од СФИ за добивање на Payoneer мастер картичка, бидејки и таа акција се наградува. Аплицирањето оди преку твојот налог во моментот кога ке имаш повеке од $20 на сметката. Да издавањето чини $20 , месечно одржување $3. За сите „неверници“ еве доказ.(толку отприлика имам трошок и за секоја картичка од нашите банки).
    http://metesfiamor.wixsite.com/opportunity/payoneer

Последна измена: 14 јуни 2017
    На Bicc му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Јас помислив доказ даваш што си заработил, колку си потрошил, нешто такво... А ти колку било одржавањето :wasntme:

На teressa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Дечки, пуштам на Upwork понуди за работа што мислам дека можам да ги сработам, но тие од денес не ми се појавуваат во submitted proposals. Тука кога кликам се појавуваат само тие од пред 2-3 недели, а во connects history ги има и денешните. А и како што пуштам се намалуваат тие available connects. Зошто ми ги нема во submitted, знае некој? :^)

6. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    931
    Провери во Archived. Исто постои можност клиентот да ја откажал работата или да те одбил.

На YoungandBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  7. postolova12

postolova12 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    zdravoo vo internet zarabotka od doma sto vsusnost se rab ima nekoj dami kaze zainterasirana sum da go rabotam toa ..

8. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    Си го заборавив корисничкото име и лозинка на freelancer.
    Не ми се зачувани никаде :@
    Решение?

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ми стигна картицата од Payoneer дури и порано од тоа што требаше.
    Прашање, откако ќе ја активирам на страната дали треба да внесувам некои податоци? Тие 30те долари се одземаат после првиот прилив или?

Последна измена: 6 јули 2017
  10. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Дали некој од вас има каирос пакет, и зошто уште нема исплата?

11. Bicc

Bicc Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    17

Девојки заинтересирана сум за ова СФИ читам доста позитивни коментари. Може ли малку повеќе инфо за начинот на работа и подетални инструкции?

12. FromWonderland

FromWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    38
    Има ли некој што извршува задачи на CrowdFlower? Ако може да ми објасните малку повеќе како функционира, дали е исплатливо да се вложи време итн. И бидејќи бара facebook account, колку е тоа безбедно?(звучи глупаво ама да си прашам, да не дојде ред да си најдам на ѕид нешто што не е мое :drunk: )

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Јас работам задачи на CrowdFlower.
    Спојката со фб е безбедна, до сега ништо од тој тип ми се нема случено.
    Дали е исплатливо? Зависи како гледаш на работите.

Според мене, да.
    Не знам преку што работиш на CrowdFlower, јас работам преку MayaClix. Тек сум на почеток на работата, односно вчера успеав да се upgrade-нам, токму благодарејќи на task-овите од CF. Сега за сега, работата е во центи и треба со саати да ги обработуваш, но тоа е што е, некако мора да започнеш да заработуваш и да собираш за да напредуваш.

На GarfieldGagi и FromWonderland им се допаѓа ова.
  14. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    За вас кои работите на интернет, примате ли пари преку Paypal? Знам порано не можеше, сега?

15. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
  16. betiignatova

betiignatova Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, ako nekoj e zainteresiran za rabota na internet neka go poseti mojot blog,
    Vo kompanijata rabotat poveke clenovi od Makedonija, koi se sekogas raspolozeni da vi pomognat i upatat kako da dojdete do pogolemi statusi i zarabotuvacka
    https://beti-sfi.blogspot.mk/2017/07/sfi_31.html

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Сфи -губење време!
    од искуство еден месец!

18. betiignatova

betiignatova Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Za eden mesec ne mozete da kazete deka e gubenje vreme! A kade toa ima zarabotuvacka za eden mesec. Pa i da se zaposlite nekade imate period na obuka besplatno neli?
    Prviot mesec se uci, istrazuva, reklamira i se rabotat samo osnovnite zadaci. Veke od vtoriot mesec se pocnuva so aktivna rabota od se sto ste citale i naucile..i togas moze da pocnete da rabotite za pari.
    Nikade nema instant zarabotuvacka. Probav jas i na drugi online kompanijii kade za dva meseci samo 2 dolara zarabotiv i nemase nikoj da te posovetuva kako da si ja olesnis rabotata.
    Vo SFI ima poveke grupi od Makedonija, Srbija, BiH, Hrvatska sto vo sekoj moment ke vi pomognat i posovetuvat...vo toa e razlikata od ostanatite kompanii

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Бев 2 и пол месеца и во тим каде што имаше катастрофална жена без живци за објаснување и секако
    к а т а с т р о ф а
    беше
    с е.

Сепак кој како сака, нека си пробаат.

20. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.879
    @betiignatova Извини ама еден месец и не е малце да трошиш време секој ден а да не добиеш ништо. Каков период на обука? Што те учат на таа обука? Кажи ми што точно се работи тука?

После макотрпен процес на барање работа онлајн сметам дека само Upwork може да ти донесе и пари и искуство и да се надоградиш во секоја смисла. Од работење со странски клиенти до работа на интересни проекти. И плус сам си правиш профил, сам си поднесуваш за работа и сам се снаоѓаш. Ако работиш знаеш дека ќе земеш пари, а не некој да ме зафркава и да ми кажува дека првиот месец нема заработувачка. Има, ама не на ваквите сајтови.

На *Amethyst* и Mishela им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.