Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Бараат,да,затоа што можеш пари да префрлаш и директно на банкарска сметка и на Payoneer картичка. Банката овде не може да ти ги следи тие пари се додека се само на Payoneer.

На 1209 и LaraSolare им се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не е точно, ништо не бараат, немаат никаков увид во тие средства.

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Ако ги префрли на банкарска сметка имаат увид. Кога примаш девизи во банка мораш да објасниш од каде ти се.
    Никој не рече дека имаат увид додека се на Пејонир

На Rebecca_R и LaraSolare им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Па нормално дека ако ги префрлиш на сметка во банка ќе имаат увид, треба да ги повлечеш од кај нив. Сепак, за да префрлиш на сметка во банка минималната сума е 1000 долари. За оваа сума и вујко ти да ти прати од Америка ќе треба да објаснуваш.

5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.820
    Допаѓања:
    3.169
    Луѓе мои, има ли врска она MayaClick или како више се вика :))))))

Според мојата калкулација, ја треба да кцкам по тоа линковите фа*инк 230 денови за да заработам (као) 6 долари па да купам некои виртуелни соработници кои со своето кликање (демек) и мене ќе ми прават заработка...

Ај ве молам некој ако има искуство со ова нека ми објасни малце поише...

6. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    932
    Префрлање од шупливо во празно ти е тоа. Нема леб без мотика (макар и виртуелна мотика).

На YoungandBeautiful и Doozy им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Пробајте да нарачате Пајонир преку страницата од каде што сакате да подигате пари (upwork, freelancer, fiverr), така нема да ви бараат ибан и свифт.

Баш го зачитавме ова пред некое време, мислам дека ова со ибан и свифт им беше за да може да се види од каде ќе подигаш пари (веројатно им се смачило од тоа луѓе да им нарачуваат рандом картици, а потоа да не ги користат/активираат, што значи се во зијан).

Пис аут и не кликајте на глупи реклами. :D

На Dust и Mishela им се допаѓа ова.
  8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    8.369
    Дечки ќе може некој што има искуство со upwork или freelencer да ми каже како да почнам? Да ми каже категории каде би можела да почнам за почеток? Направив некои понуди, но не ме прифатија. Плс за помош од некој кој работи на овие страни

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    На сметка ти можеш да имаш пари ама ако сакаш да извадиш кеш мора да објасниш од каде ти се парите. Одиш во банката и потпишуваш изјава, се процесира и за неколку дена можеш да ги подигнеш парите на шалтер.
    Инаку, не секогаш мора да се 1000 долари за да ги добиеш парите на сметка, зависи за каков прилив правиме муабет.

За се што ти пристига на сметка во банка имаат увид. И да, мора да пријавиш персонален данок.

10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ни едното ни другото не е точно. Кога ти стигаат пари на Пејонир ти не одиш во банка туку влечеш од банкомат.
    И не, не се плаќа персонален данок на овие пари затоа што не ти легнуваат на сметка во домашна банка туку на Пејонир сметка.

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Доколку си прочитала убаво, јас уште поубаво имам пишано дека доколку ти стигнат на сметка парите, мора да платиш данок. Државата има увид над твојата сметка во банка, така да мора да платиш персонален данок на доход од 10%. Во спротивно затајуваш данок.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Прашањето на кое одговорив се однесуваше на средства пристигнати на Пејонир картичка, а не на сметка во банка.
    За затајување данок мислам дека убаво сме информирани сите во последниве години.

13. kostic

kostic Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    15
    malku matematikata netie bas tocna za 23 dena sobiras o.6 dolari i kupuvas 3 referali koi za isto 23 dena ke ti soberat duplo ili 1,2 dolari pa kupuvas 5 pa pette ke ti izvadat pari za deset za 23 dena i taka nema da cekas samo od klikanja da zbiras 6 dolari za 230 denovi i imas isto taka zadaci koi posle mesec dena klikanje gi davalo da se resavaat i od niv zbiras pari no ova seto e virtuelen svet pa kolku e sigurna rabotava i nivnata isplata e toa nemozam da ti kazam inace veke 10 dena klikam tepam vreme na toa gurultijata :)

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Здраво девојки,
    Потребни ни се 5 девојки за бесплатно обучување во врска со производите на АВОН и одржување на курсеви за шминка и менаџирање !
    Истите ќе бидат парично наградени!
    Пријави се во порака.
    Регион : Гостивар, Тетово, Скопје!

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    Si izgubiv dva meseca na toa..Znaci referalite ne e sigurno deka ke ti donesat duplo,zatoa shto ne klikaat site isto,nekoj imase od tie shto gi iznajmiv po den dva ne klikaa voopshto.Taka da mozes da im pravish recikle t.e zamena za nov, a i za toa treba da platish.Od zadachite postojano mi davase ili deka vremeto odminalo,shto ne bese tochno,ili deka nizok procent na tochnost e,shto iskreno se somnevam.Jas vo tie dva meseca ne vidov ni dolar iskreno sa zarabotiv.

16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    8.369
    Како оди плаќањето на данок од заработка како фриленсер? Колку проценти од заработката? Се доставува до ујп?

17. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    412
    10% плаќаш од сумата што си ја добила на сметка колку што знам.
    Пополнуваш таму во УЈП пријава за данок, кажуваш од каде се парите т.е за што ти ги пратиле па одиш во банка да платиш. Јас пред некое време земав 20 евра од фирма, директно на сметка па платив 120 денари данок

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    @theunforgiven

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    8.369
    А после секоја добивка? Нели се пријавува како годишен данок?

20. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    412
    Годишен данок е, од се што си добила во текот на годината 10% плаќаш.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.