Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tifani33

tifani33 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Na linkot vlezi i registriraj se,a otkako ke se regisiras prvo ke te kontaktiram na Chat,potoa na fb. Od samiot pocetok nema da bies ostavena sama na sebe pa i poocna,tuka sum jas a i mnogu luge koi so godini se vo ova rabota.

2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    3.110
    Живи глупости ова ќе му дојде на крај... Спам. Некој добро заработува од ова, само не признаваат, а те прават глуп и ти праќаат мејлови со книги, објаснувања, ко да сме ненормални Бог да чува... Ај, нишо не ме кошта да кликам, јас им реков дека не ми е проблем да им помогнам со тоа што по 5 минути дневно ќе кликам, ако веќе од тоа заработуваат они.

Исто и мене со тие задачите ми прави, дека немам доволно поени, као премногу ниско ниво сум бил. Некаде прочитав морало да поминат некои 20 (+ - ) денови за да можам да почнам да решавам tasks. Кој знае... Ај ќе причекам, ништо не ме кошта и тоа =)

А коа прочитав и дека данок треба да се плаќа, што ќе добијам ја од тоа? Кликам ко недобар со денови и имам само некои 10 денари добиено :)))))))))))))))

Ај може ќе заработам 100 денари за некој месец па ќе имам за едно кафе хахахаха.

3. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Има ли некој што „копа“ криптовалути? Би сакала да чујам искуства! :)

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Јас. Што поточно те интересира? :)

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    И мене ме интересира. Како оди тоа? Гледам по интернет многу реклами, па луѓе заработуваат, ама не знам ништо. Сигурни сајтови, каде се креира wallet нели за плаќања, дали има нешто бесплатно, тоа ме интересира

6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Потребно ви е јак компјутер. Тоа може да биде гејмерски компјутер или пак може да биде обичен компјутер ама ќе мора да си купите минер. Што побрз компјутер или минер толку повеќе заработувате. Вие обезбедетего тоа, на интернет имате туторијали чекор по чекор со детално објаснување, а и не е нешто сложено.

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Која валута ја копаш, колку долго, што мислиш дали е ова навистина инвестиција на иднината?
    Дали етериумот (лично сум заинтересирана конкретно за оваа валута) е релативно најсигурна после биткоинот? Фала

8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Биткоин копам бидејќи сметам дека е најсигурно. Веќе неколку месеци се занимавам со ова. Дали е инвестиција во инднина? Па незнам можеби.. И јас скоро сум навлезен во овој ''бизнис'' па сеуште не сум добро запознаен со сите детали и слично.

9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Биткоин не се копа на персонален компјутер. Попрво ќе си го уништиш хардверот отколку да ископаш било што.

10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Веќе го уништив еднаш затоа и препорачав гејмерски компјутер или минер да си купат.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И тој ќе го уништиш.
    Ама ајде, нека ви е со среќа... Биткоин не се копа дома. ТОЧКА.

12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Минер користам нема што да уништам сега.

13. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    А минер е специјализирана графичка картица за копање биткоини, или нешто друго е? И колкав капацитет има да речеме неделно да ископа, колкав дел од биткоинот, или најубаво колку е тоа преведено во долари:cash::) И нормално колку те кошташе минерот?

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Abe zoshto ne kazes za sho se raboti.

15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да тоа е. Специјализирана графичка карта и процесор за копање криптовалути. Има различни, а колку ќе заработиш месечно, неделно или дневно зависи од моќта на минерот или твојот компјутер. Јас најпрвин почнав со обичен компјутер без минер и по неколку дена ми изгоре графичката и процесорот. Потоа купив делови и сам си составив минер. Според мене тоа е најдобра опција бидејќи минерот сам го правиш во зависност од тоа колку пари имаш за да купиш минер. Има и готови минери. Мојот минер го составив за 470 евра. Предходниот месец со него заработив 0.11 BTC тоест некаде околу 700 долари, ќе видиме овој месец, се надевам дека ќе има повеќе. Исто така планирам и да составам уште еден поголем минер.

16. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Тоа се одлични цифри за еден месец :) Фактички минерот си го отплатил за неполн месец, а врши огромна работа, исплатливо е.
    Ние започнавме со етериум, со три графички. За 8-9 дена ископаа 37 евра. (мислам околу 0,13 ETH ). Засега добро ни изгледа, ќе видиме како ќе ни оди. Нека ни е со среќа на сите!

17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да но се појавуваат проблеми. Минерот беше половен не го купив нов и докупив 2 графички карти и му правев некои модификации. Работи но се појавуваат проблеми бидејќи и картичките се стари. Сега планирам да нарачам нови делови за поголем минер кој ќе работи на соларна енергија бидејќи од тие 700 долари од претходниот месец 100 за струја ми отидоа. Ако имаш оптички интернет и тоа придонесува да заработиш повеќе. :)

18. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Сто долари за струја ти отидоа? Уф,уф, е тоа ме плаши и мене. А како би идело тоа со соларна енергија, како би се приклучило?

19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па минерот се приклучува на соларен панел. Но исто е, и соларниот панел треба да се купи нели, само што таму парите пред време ги даваш а вака секој месец.

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. orevokrsacka

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Панелот ќе почека...

Статус на темата: