Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Добро е и вака ајде хаха. Нареднава 2018 планирам AntMiner s9 да го нарачам, но е прилично скап. 2000 долари е. Но парите што ќе ги извадам со тој минер за еден месец со сегашниот за половина година неможам плус тоа и иста енергија троши а е по профитабилен. Чекам да помине годинава, да видиме како ќе почне новата па потоа. Се зборува дека нерадниве години нема да е толку профитабилно копањето на криптовалути. Инаку факт е дека копањето на криптовалутите станува се потешко секој час.

2. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Живи биле па виделе ;) Јас сум полна со оптимизам, па ќе правиме муабет и понатаму, ќе видиме што ќе ни носи денот

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tifani33

tifani33 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ti pisav vo poraka :)

4. Tamar4e_94

Tamar4e_94 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    De ako sakate objasnete mi go ova so kopanjeto ne svativ bas naj naj ??

5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Копање на криптовалута претставува процес кој го користи твојот копјутер за решавање ''загатки'' и со тоа ти профитираш. Со ова може да се занимава секој кои има пристап до интернет и има добар компјутер или има набавено специјализиран хардвер за копање криптовалута. Денес за да копаш криптовалута потребен ти е специјализиран харвер за тоа кој можеш да го купиш или составиш. Само со компјутер неможеш бидејќи ќе го унишиш, кажувам од искуство. Копањето на криптовалута станува потешко и потешко секој час и затоа е потребно се појак хардвер за копање. Со најпрости зборови тоа претставува копање на криптовалути, ако разбираш информатика можам и со постручни зборови и во детали да ти објаснам но тоа нема да ти користи и ќе го знаеш само како информација ако главен приоритет ти е заработката. :)

6. Tamar4e_94

Tamar4e_94 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Vo red e razbiram informatika te svativ dobr :))) fala na objasnuvanjeto

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Мислев ако разбираш информатика да ти објаснам со подруги зборови и како тоа работи чекор по чекор. Чисто информативно тоа а и нема да ти користи за заработката тоа туку само да го знаеш. :)

8. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.861
    @Vitaly јас сакам објаснување на информатички начин. :)

9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Сега сум во движење неможам многу да пишувам, подоцна ќе ви објаснам, ако сакате може и во порака да ми пишете ќе ви објаснам подетално и ќе ве упатам како да составите минер или каков минер да купите според парите кои мислите да ги вложите, како да направите биткоин паричник и сл. ако веќе сте се решиле да започнете со копање на криптовалута.

10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Копање криптовалута или поточно Биткоин (Има и други но не сум сигурен дали функционираат на ист начин како и биткоинот) претставува компјутерски процес кој се користи за обезбедување и потврдување на трансакции на биткоин од еден корисник на друг во децентрализирана мрежа. Копањето подразбира додавање податоци на биткоин трансакции во глобалната јавна книга на биткоин на минати трансакции.
    Секоја група на трансакции се нарекува блок. Блоковите се обезбедени или ''контролирани'' од биткоин копачи кои се поврзани помеѓу себи и формираат синџир. Гореспоменатата јавна книга во која се додаваат податоци од биткоин трансакции се нарекува blockchain или блок синџир во превод. Корисникот кој прв ја решава сложувалката или загатката преминува на следниот блок од блок синџирот и добива награда тоест профит во криптовалута Биткоин. Мислам дека бев јасен, ако нешто подетално ве интересира може во лична порака да ми пишеш. :) :cash:

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    7.724
    A legal name of bussines што треба да пишам? Provide the same name as shown on your tax return. пишува. ама јас уште немам таков документ. Би требало моето име да го напишам или freelencer да пишам

12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    7.724
    Имаш акаунѕ на upwork? Кажи ми на кој начин вршиш исплата? Преку пејпал? На секоја трансакција зимаат по 1 долар? И потоа кога ќе ти легнат на трансакциска можеш да ги извадиш од банка? Треба да внесам податоци за исплата и не ми е јасно. Гледам треба да пишам и W-8BEN, во банка појма немаат што е тоа.

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.012
    Допаѓања:
    81.347
    Треба да го напишеш твоето име и презиме.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Здраво вака јасссс не се разбирам со ова ама би сакала да пробам да работам и јас па ако може некој да ме упати, објасни и помогне .. Нека ми пише инбокс :sun:

15. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    7.724
    Фала :)

16. aswang

aswang Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Се имам логирано на милион различни страници на заработка, но со Timebucks сум најзадоволна, и единствено тоа продолжив да го користам. Не поминувам многу време (околу 15 мин). Има и Mining Tab каде само го оставаш вклучен компјутерот и самото си собира по некој цент. Секој ден има анкета, има неколку видеа на youtube и повеќе интересни стории и фотографии, и повеќе други работи, секоја недела го надоградуваат и ставаат нови начини како да заработиш. Ако се регистрирате преку линков уште на почеток ќе добиете 1 долар бонус, а не вложувате ништо! На почеток не треба ниту податоци од картичка, така да слободно пробајте.
    http://ikranidor5.gq/timebucks_referral1.php?refID=214975994&source=givefriend1

На didisi и Bicc им се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    7.724
    Дали се плаќа данок ако ваѓаш пари од payoneer картичка од банкомат? Или нема врска, секако плаќаш данок бидејќи кога отвараш акаунт на payoneer пишуваш девизна сметка од банка? И дали се плаќа еднократко за картичка или на годишно ниво?

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.012
    Допаѓања:
    81.347
    Кога вадиш пари од банкомат, секако ти зема провизија. Не знам колку точно зашто не сум пресметувала, ама имај предвид дека секако ќе ти повлече и пари за провизија. Одамна не сум вадела пари од банкомат па не ми е баш најсвежо во меморијата.
    Си пишуваше во ЧПП колку и како оди вадењето пари од банкомат.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss.A.

Miss.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.315
    Околу $3.15 е провизијата на било која сума. Кога се вади поголем кеш не се ни осеќа. :cash: :D
    @LadyR Не се плаќа данок.
    Јас ја извадив преку друга страна па трошоците ми беа далеку пониски, мислам дека на годишно ниво ти земаат околу $25 за одржување на картичката, ама не сум сигурна. :$
    Kај мене нема такво нешто. :D

Последна измена: 21 ноември 2017
    На LadyC и LadyR им се допаѓа ова.
  20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.012
    Допаѓања:
    81.347
    25$ годишно земаше кај старите картици, новите мислам дека не функционираат така и речиси сум сигурна дека земаат сума секој месец доколку имаш прилив на картицата. Варира во зависност од приливот кој го имаш месечно (т.е. колку пати ќе префрлиш пари на картицата во текот на еден месец), ама пак мислам дека тоа зависи и од сајтот преку кој ти е извадена картицата. На крај пак испаѓа да плаќаш отприлика 25-30$ годишно за одржување. :)
    Си го пишува тоа во одделот кај често поставуваните прашања, може да се провери како е кај секого.

Така некако одеше со вадењето преку банкомат, сум заборавила. Само памтам дека мала сума беше во прашање, ама сепак зема провизија секогаш. :)

На LadyR и Miss.A. им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.