Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    А на кој начин се исплатите после? Јас направив сметка преку Payza (Alert Pay), ама не можам да ја заверам, верифицирам таа онлајн сметка. Кога се внесуваат податоците на банката се бара и од која држава, а Македонија ја нема на листата, и за името на банката и ИБАН кодот ми велат дека е неточен (invalid). Бараат и лице за контакт од банката, а никаде не се наоѓа, и плус Македонија ја нема на листата. Дали некој има искуство со тоа, и дали освен Payza (Alert Pay) i PayPal, има и други такви сајтови за онлајн сметка, преку која можам да бидам исплатена? Би била благодарна ако ми појасните :))

2. neo

neo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    163
    Ова е понзи шема (Кај нас позната како пирамидална шема како ТАТ) и не е само овој има многу такви сајтови, точно е дека исплаќаат но во еден момент ќе престанат да исплаќаат и тогаш го губиш и влогот и каматата.
    Така да ако си заработила ОК, не не вложувај пак не можеш да знаеш кога ќе изгориш.

И јас едно време вложував во вакви сајтови иако знаев како работат, на почеток заработував но на долг рок изгубив.

3. neo

neo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    163
    Moneybookers (Skrill) е најдобар за кај нас да отвориш сметка. Но зависи што работиш, не сите сајтови работат со нив.

За Alert Pay јас на времето го верифицирав акаунтот преку VISA картичка, но сега не работат со картички така да бегај од Alert Pay. Последен пат кога повлекував пари морав да користам Bank Wire и ме ограбија со нивните провизии. Ако сепак се решиш IBAN и се друго што ти се бара побарај си од банката, ќе ти дадат податоци.

4. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    155
    A што сте работеле и на кои страни ако нее тајна :$

5. lepa.milena

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Благодарам... отворив сметка на moneybookers без проблем. Инаку ми треба за perfectinterner (wazzub), a можеби ќе се најде и за другите сајтови (зачленета сум во десетина сајтови за кликање на линкови)

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Многу лажни сајтови, многу превари...тешко се заработува добро на интернет и ретко кои се вистински сајтови за заработка, ептен е воочливо дека ретко кој кажува колку заработил или се работи за занемарливи суми и џабе утепано време. Некои додуша заработуваат со лажење други луѓе ама и за тоа треба умешност :D

7. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали на PayPal се плаќа нешто за регистрирање?

8. lepa.milena

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Не, ама не можеш да се регистрираш, оти Македонија ја нема на листата на PayPal. Јас успешно се регистрирав на Moneybookers

9. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    И јас се регистрирав на Moneybookers ама не знам дали ќе може таму да ми се исплатат парите и дали ќе може со таа сметка да купувам на Amazon или ebay ?

10. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Moже да ми објасниш нешто повеќе за ова? Се регистрирам и добивам 17 долари на која сметка? Дали мора само на paypal или може и на moneybookers? и како потоа заработувам? :)

11. Tigarce1

Tigarce1 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
  12. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Microworkers

Дали некој/а од вас има искуство со работа на Microworkers? Дали заработените пари може да се подигнат во кеш или пак само да се нарача нешто од интернет? Јас скоро почнав да работам па ме интересираат ваши мислења.... :)

13. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    5.434
    Microworkers

баш сега го видов овој сајт ама не ми е јасно што може се да се работи? ти што работиш? и како ги префрлаат парите?

14. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Microworkers

Па вака... се извршуваат некои ситни работи ( пр. коментари на youtube, sign up на сајтови, like на fb страни и слично). Парите се на твојата сметка на mocroworkers и можеш да ги префрлиш на paypal, moneybookers...... ама не знам како може да се подигнат во кеш кај нас бидејќи paypal нема :/

15. SweetDream

SweetDream Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    45
    Кај нас може преку moneybookers јас лично немам префрлано но,имам слушнато дека може... :)

16. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А дали може да се подигнат кеш парите?

17. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
  18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ако така лесно се заработува сите ке дремиме пред комј и нема потреба да работиме или лугето не се будали на ниви на +40 да работат од ова ништо не верувам барем јас ако е вака нека ме поправи некој кој извадил пари

На steffania му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Се регистрирав на mocroworkers пред година дена, исплакаат да, имам земено около 15 ева преко moneybookers , али да, не се исплака воопшто. Се испотепав од работа месец дена, многу одговори не ми ги признале како точни, иако биле, да тргнеме со регистрирање на јутјуб и останатите слични страници. Друго како што паметам тие се плакаат најниско
    околу 0.10 , премалку ... одзема време додека ја решиш зададената задача... останатите што се по 2-3 евра не се остварливи за нас.. така да...

И целосно ја подржувам феминкта погоре, ако се заработувало на овие страници солидно сите ке дремеа на нив, никој немаше да копа компири и краставици...

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MihajloVasilev

MihajloVasilev Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Работа од Дома

Здраво девојки и момци, знам дека во денешно време невработеноста е огромна и секој бара алтернативен начин на заработка! Лично јас потекнувам од многу сиромашно семејство, и цел живот работам ваму таму како минималец, се додека не видов еден оглас на интернет , за некоја интернет работа, а сите знаеме дека ги има премногу и обично ти велат вложи пари, а кизне дали ке заработис.. но овај оглас беше малце поинаков, и затоа решив да се обидам.. Работам вејке 4ри месеци од дома на компјутер, и имам заработено солидно, еднаш пред 2 недели повлеков 120долари и сега вејке имам собрано 60 долари.. и како што иде се побрзо и побрзо ми оди заработката.. Јас искрено сум толку срекен бидејки сепак не вложив ништо, не е некоја голема заработка но сакам да се пофалам :)
    Eve vi link od na facebook i pazar3 pa se nadevam deka ke vi pomognam na mladite
    http://www.facebook.com/zarabotuvajte.oddoma.5?ref=tn_tnmn
    http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1092173?searchID=10113672&Idx=1

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.