Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    603
    Бидејќи на Upwork ќе ми треба многу време додека да ми го прифатат акаунтот дали може да ми кажете други такви платформи на кои ќе можам да влезам без да чекам многу?

2. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Дали од gram free се заработува и дали некој е заработил? Молам за искуство ?

3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    И мене ме интересира

4. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Lugjee ovoa e laga ne znam, veke 3dena gledma videa se i sega veke neke da mi se otvori mi se pojavi izvestuvanje od telekom bidejki sum na nivv deka ako prodolzam da se logiram toa ke e na sopstven rizik/smetka taka da laza prevara Nemojte!!!

На hermosa и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Pogledni sto pisav poslednoo ovde i posledne post e ovaa ocigledno se hakeri stom mi stigna od telekom poraka kako predupreduvanje.. Ne se zalazuvaj da prodolzis poveke moja topla preporaka

6. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    www.udemy.com :) Земете си курс и после продавајте вештини. Ова со кликовиве е 90% скем а 10% кај што не е скем, треба да се посереш од кликање за бедна пара ...

На 1209, *Amethyst* и raww им се допаѓа ова.
  7. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Mene mi imaat isprateno screenshot od potvrda za isplata na pari od gram free, taka da mislam deka se zarabotuva. Samo ti treba mnogu trpenie i sekojdnevno da se posvetuvash na klikanje ;)
    *ke go prikachev screeshot-ot, no sum go izbrishala i nemozham da go najdam

8. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Скриншот од банка или скриншот од самата страна?

9. Soyuq

Soyuq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    90
    Od PayPal mislam deka beshe

10. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Ајде ќе го најдеш, па ќе ти поверуваме

На *Amethyst* и raww им се допаѓа ова.
  11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Не ти треба воопшто да чекаш за да те прифатат, стави нешто дека работиш што е многу ретко и кога ќе те прифатат смени се.

На Matea^_^ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Веќе некое време барам начин за заработка од дома и мислам дека налетав на нешто што вреди да се проба, па да ве прашам за мислење. На инстаграм ми излезе реклама од профилот (@ethereumforsagecash). Според тоа што разгледав всушност се работи за криптовалута Ethereum - нешто слично на Биткоинот и некоја програма Forsage. За Етериумот имам читано доста и знам дека е криптовалута во подем, односно по вредност веднаш после Биткоинот. Ова со програмата Forsage ми е малку нејасно. Очигледно откако ќе се приклучиш со 20 евра, колку што пишува дека е потребно добиваш етериуми во таа вредност, се вклучуваш на мрежа и купуваш некаков пакет преку кој потоа вклучуваш ти други луѓе. Со првите двајца се враќа влогот, а сите други понатаму што ќе ги вклучиш преку тебе и тие што ќе се вклучат преку тие луѓе итн, итн. се чиста заработка - барем јас како што сфатив. Ме интересира дали сте слушнале за ова и дали имате некое искуство? Од моето истражување на интернет не ми изгледа на некоја измама, со тоа што директно работиш со криптовалутата Етериум за која што има голем број предвидувања дека до крај на 2020 ќе скокне колку Биткоинот. Доколку може некој, нека сподели свое искуство или мислење. Ви благодарам.

13. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    79
    Dali se plakaat kursevite?

14. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.912
    Имаш една страна кај што ги има 90%од курсевите за без пари, но не добиваш сертификат. А ако не ви се дава 10$ за курс па како сакате да заработувате? Прво даваш па потоа ти се враќаат парите.

15. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    79
    Znam se mie jasno

16. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Одовде натаму треба да прекинеш да читаш и да ти стане јасно дека се работи за пирамида :)

На Mikha4, LivingGlam, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. unlucky

unlucky Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    80
    Да, на прв поглед изледа дека се работи за пирамидална шема, но истражував малку повеќе и всушност целата криптовалута се темели на вакви договори (како Forsage). За неколку дена, цената на Етериум е скокната за 50-60 долари. Го купив денес првиот пакет, а веќе имам и неколку кандидати кои би сакале да се вклучат. Мене ми изгледа дека е можна некоја додатна "пасивна" заработка, па ќе видиме како ќе оди.

18. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Епа кога не слушаш, ќе си ги фрлиш вака парите по вода. Договори, моговори, џабе си се убедуваш самата себеси. Било кој "бизнис" кој те тера да внесеш нови луѓе за да заработиш е по дефиниција пирамидална шема. Не зависи тоа од моите или твоите согледувања на нештото, едноставно тоа е првото правило за пирамидални измами установено од школовани економски експерти.

И џабе ти е скокањето на цената кога ти воопшто не поседуваш Етериум.

Се надевам дека ќе си ја согледаш грешката, ќе имаш доблест да си признаеш дека си ги фрлила парите по вода и најбитно, нема да навлечеш свои роднини и пријатели да си изгорат макар и 5 евра.

На DojaCat, tina2018, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sensitive3

Sensitive3 Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Подолго време го следам форумов, ама никогаш не сум пишувал. Го направив профилов само за да ти одговорам. Јас сум веќе некое време во оваа така наречена "пирамидална шема" и со сигурност можам да кажам дека не е тоа! Пирамидална шема се одликува со тоа што се купуваат пакети, производи или било што друго, но кога се приклучува нов човек, се зема процентуално од неговата уплата. На пример: од првиот 100%, од тој следниот 50% итн. Овде се работи за мрежа со паметни договори, нешто врз што се темели целата крипто валута. Прогуглај малце, пред да почнеш да збориш за нешто конкретно. Јас имам 14 луѓе под мене, 6 се директно под мене, другите под нив. Се работи само со Етериум, со реални пари само почнуваш. Сепак, мораш некако да ги купиш Етериумите. Било какви исплати од добивките кои ги имаш, се исплаќаат во Етериум. И како што кажа членката погоре, едноставно, можеш или да купуваш поскапи договори кои носат повеќе пари или да си ги чуваш додека порасне цената, па ги продаваш. Во последнава недела, Етериумот е качен на 300 долари, од 230 долари. Пак ќе кажам, прогуглај малце пред да почнеш да збориш. Не планирам да продолжам до дебатирање, целта ми е само да ти дадам до знаење дека не е се како што изгледа. Тоа е проблемот со оваа наша мала Македонија. Ограничени сме. Прошири си ги видиците. Луѓе во светот праат милиони, од работи кои не ни ги имаме слушнато.

20. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Значи веќе имаш 14 луѓе закрпено и не ти е срам, па пробуваш да закрпиш и други јадни души.

Како да ти кажам, џабе ви се сите шминки на гомново, под сета таа светкава фасада сепак се крие пирамида. Ако сакаш да докажеш дека не е така, бујрум одговори ми на следниве прашања:

1. Членката вика дека купила пакет, ти викаш нема пакети. Кој лаже?
    2. Зошто да купам договор? Што содржи договорот? Што добивам со купување на договорот?
    3. Зошто едноставно да не купам Етериум директно?
    4. Зошто имаш луѓе под тебе? Зошто е потребно да донесеш нови луѓе?

На Minniie.s, SummerGirl, raww и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.