Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sensitive3

Sensitive3 Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Епа зашто очигледно те мрзи или не знаеш да го користиш гугл или некој друг пребарувач, еве ќе ти објаснам

1. Тоа се паметни договори, секој се купува со одредена сума на Етери. Почнувајќи од 0.025 Етери, па натаму. Доколку ти е полесно, наречи ги пакети. Сеедно.
    2. Со самото купување на договорот добиваш можност да собереш Етери во поголема вредност со помош на луѓе кои сакаат да го направат истото. Од сите кои јас ќе ги приклучам, јас добивам Етери во вредност на нивниот договор, додека они немаат никаква загуба. Тоа се случува со сите нови членови кои ќе се приклучат, а сите над нив, добиваат Етери. Се разбира, не исто времено, но има алгоритам, кој не би го разбрал/а ти, па нема сега да навлегувам во тоа. Со отприлика 20 долари, можеш да достигнеш прилично поголема сума на истите.
    3. Етери не купуваш од мене или од било кој друг. Има одредени веб страни и апликации од каде го купуваш. Да, јас можам тебе да ти продадам, но најчесто се купуваат од трети страни. Исто така, јас немам никаква добивка од самото купување Етери, освен ако не ги продадам по повисока цена, односно ако на самата берза е повисока цената.
    4. Ова прашање ти го одговорив во второто, но ако ти е полесно, еве пак. Добиваш можност, преку други кои сакаат да се занимаваат со ова, да собереш повеќе Етери.

Ајде сега ти кажи ми, според ова што ти го кажав или прогуглај, како е ова измама? Кој, кого мами? Кој е излажан? На кој му е направена штета? Како некој би зажалил со купување на паметен договор од Форсаж?
    П.С. Со самото користење на Етериум преку Форсаж или други слични договори или трансакции, цената на Етерот расте, а тоа им одговара на сите кои се занимаваат со оваа криптовалута.

2. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Како и што реков, класична пирамида - треба да внесеш нови луѓе за да заработиш. Одговори ми на ова и дозакопај се: кој и од каде те исплаќа за секој нов член што ќе го внесеш?

Ова е толку дебилно што нема потреба да коментирам.

Би зажалил пошто ниту би ги си го добил влогот назад, ниту пак би заработил нешто доколку не внесе нови членови во пирамидата. Луѓето не се бесконечни и кога ќе нема повеќе луѓе за внесување пирамидата ќе се сруши и ќе си останете со стапот в раце.

На SummerGirl, raww и DojaCat им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Се работи за пирамидална шема и мулти левел маркетинг, колку и да го наречеш „идиот„ тоа останува факт. Тие луѓе што ќе ги внесеш треба да внесат други за да заработат, и се така во круг.
    За Аферата ТАТ си чула? Исто ти е.
    Ова ти го кажува човек кој има заработено на овие страни :wasntme:

На 1209, SummerGirl, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Тоа е тој пирамидашки дискурс: кога ќе бидете втерани в ќош одма почнувате со навреди и дисквалификација на база на "незнаење и ограниченост". Мило ми е што те тригернав пошто секој што чита ќе види какви личности се занимаваат со пирамиди.

Убаво што си призна.

На 1209, SummerGirl и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Sensitive3

Sensitive3 Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

Еве прочитајте, веројатно ќе имате доволно умствена моќност да ги разликувате работите.

https://www.thebalancesmb.com/is-it-multilevel-marketing-or-a-pyramid-scheme-2947159

6. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Не ми треба рандом сајт за да ми каже нешто што веќе го знам.

Просто е:

-Авон и Орифлејм се МЛМ пошто имаат производ и заработката ти доаѓа од продавањето на тој производ.
    -Твоето е пирамида пошто нема производ и заработката ти доаѓа од врбување нови членови.

На DojaCat, 1209, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. garmarna

garmarna Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Слушнав тргувањето е начин за заработка. Дали има искусни луѓе? Би сакал да научам, но не сум сигурен дали вреди? Најдов и список на компании https://www.ratingfx.com/instaforex, дали некој работел со некоја од нив?

8. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    А некој да сподели искуство од Тианде? Дали сте задоволни?

9. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.912
    6B1EE938-2B1E-4163-8E1B-EEDD2D950AA7.jpeg
    ми стаса ова, што значи? Ми имаат до сега само за една работа исплатено ама на апворк ми стоеја парите. Мене картичката мислам дека ми е блокирана оти ја немам користено.

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    На Апворк не смееш да чуваш повеќе од 1000 долари, мислам дека таа беше сумата. Ако толку ти се соберат и ти станат достапни, системот автоматски ги префрла на сметката што си ја поврзала.

Чепни низ terms and conditions, ќе најдеш подетално објаснување.

11. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.912
    А инаку бидејќи пајонир картичката уште оваа година ми трае. Дали ќе можам средствата да ги префрлам од една во друга картица кога ќе ди нарачам нова? Или сметката иста ќе биде? Односно парите автоматски на новата картичка ќе се префрлат.

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Автоматски ќе ти се префрлат.
    А можеш и од Пајонир да ги префрлиш на сметка во банка.
    Не е баш паметно на Пајонир да чуваш многу пари, скоро имаа проблем. Се реши, ама сепак не е таа картица за чување.

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    603
    Дали има некој што работи на Фивер?
    Правам Гиг и треба да објавам фотографија па сакам да прашам дали смее да биде од Google , Pinterest.. Или мора лично моја?

14. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    603
    И да прашам кога ќе го направам Гигот и некој сака да го купи како ќе оди тоа? Дали ќе ми стигни негова порака или?
    Бидејќи се уште немам внесено картичка дали ќе можам да заработувам па кога ќе ги повлечам парите тогаш да ја вметнам и картичката?
    Јас би едитирала слики на Photoshop и дали сликата тие ќе ми ја пратат во порака на Фивер или треба емаил, и дали кога ќе треба јас да ја пратам сликата тоа треба на Фивер во порака или емаил?
    Гледав нешто визит картички прават некои па да прашам дали знаете дали тие електронски се испраќаат или по пошта? Знам дека е глупо прашање ама јас мислев се е електронски се додека не ги видов нив и кога барав на нет се дозбунив па затоа овде прашувам ако има некој што работи на оваа платформа да ми кажи.

Се извинувам 300 прашања ама нова сум само што се зачленив и не знам се што треба и како.

15. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088

За плаќањето мислам дека немаш опција за пејонир, само банка.

На Matea^_^ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Дали некој објавува e-books? Дали некој има искуство со таков вид на заработка? На која платформа е најдобро да се објават?

На АнеАце му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gok4e

gok4e Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Се регистрирав на freelancer.com. Би сакала да ве прашам кој е најлесниот начин заработените пари да си ги префрлам бидејќи payoneer веќе не постои како опција.

18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Дали некој до сега зел пари од GramFree?

Знам дека бавно оди. Не ми е важно тоа. Важно е сигурно да ги земам парите, па и по 5 месеци да е.
    Некако лесно ми изгледа. Никој не дава така пари.

Ве молам за искуство!
    Значи доволно ми е некој што ги зел парите...

Редактирано: Ме интересира и преку што оди исплатата. Дали може на девизна сметка во банка? Ако не, какви опции има?

19. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Инаку јас предавам англиски од дома преку странска платформа. Скриптите се готови, не треба никаква припрема. Флексибилна е работата, работиш кога сакаш и колку сакаш. Работам повеќе од 2 месеци и имам две месечни исплати до сега, навремено и точно.

Ако некој е заинтересиран нека ми пише во порака, па ќе му објаснам подетално.
    Се' што ви треба е средно ниво на англискиот и компјутер/лаптоп.

На lavinija28, BossGirl123, Norah Jones и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051

Некој да каже?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.