Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Profesional

Profesional Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Мое е да ви кажам а вие одлучете што ке правите.

2. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    155
    Ајде кажи како ги вадиш парите на кој начин ти ги префрлуваат колку се заработува од еден клик, колку клика правиш дневно кажи повеќе информации а не само линкот стави го па можеби ќе се излаже некој да се регистрира преку него. И прво викаш имаш заработено 740 па после се демантираш дека парите не ги вадиш туку ги инвестираш.. Кога лажете барем обидете се да бидете поубедливи :rofl:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sirena4

sirena4 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=43209
    регистрирајте се на оваа страна и ке ви даде некој линк кој мозе да го споделувате со пријатели при секое отварање ви дава 0,50 $..
    ве молам отворете го така и мене ке ми помогнете

4. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24

јас се регистрирав и ти кликнав на линкот, ај сеа на мене да му кликнете плисс :*
    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=44600

На sirena4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sirena4

sirena4 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    благодарам еве ти кликнав и јас на тебе :)

6. sonculce

sonculce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Nova sum vo forumov i ke ve zamolam, i jas barav "rabota" na internet, i pocnav da zarabotuvam nesto, ama me interesira dali moze nekoj da mi odgovori kako se povlekuvaat pari od Payza.... preku koja banka?
    Na salter koga prasuvam ne znaat ni sto e peyza?
    Pa ako nekoj moze da mi pomogne i da mi kaze kade da otvoram smetka,da mozam da povlekuvam pari, ako zarabotam :)
    [mod-kirilica:34tomcey][/mod-kirilica:34tomcey]

7. InnaPH

InnaPH Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    0
    знае некој да ми каже како од акаунтот на https://www.moneybookers.com (Skrill) можам да си префрлам пари на мојата сметка у банка :geek:

8. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Во Account status кај Address кликни Verify и чекај да ти стигне писменце дома со код што треба да го внесеш таму. Исто во Account status подолу можеш да го поврзеш акаунтот со дебитна/кредитна.

9. sonculce

sonculce Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Ај ве молам некој да ми објасни како да префрлам пари од пејза на сметка во банка и преку која банка може

10. InnaPH

InnaPH Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    0
    е значи стварно сум смотана :D фала ти Fruity! :*

11. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    dali moze nekoj da mi pise zaraboti i koklu i preku koi strani?jas probav pred nekolku god no ne mi uspea koga trebase da gi povlecam parite mi pisuvase deka ne mozea imav dovolno.plus se napolniv virusi.
    pisete ve molam

12. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    МНОГУ БИТНО!!!

Ако има некој што продава преку Етsy, а е од Македонија нека ми пише Лична Порака :)

13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас работам веќе некое време со некои од страните за интернет заработка, колку се заработува зависи од повеќе фактори - типот на членство (обично зачленувањето е бесплатно, но плаќањето за премиум или голден или како да се нарекува надградбата, носи поголема заработка), ангажманот, има и наградни игри на кои се заработуваат и парични и др. награди итн. значи не е фиксен износот.

Она што си напишала дека не си можела да ги повлечеш парите е твоја вина. Ти си имала доволно пари по твоја проценка, меѓутоа доволно за да бидеш исплатена од страната на која си работела, ама од таа страна за да се префрлат парите на пејмент процесор од типот на АлертПеј, ПејПал, Манибукерс и сличните, треба да платиш провизија (за мали износи понекогаш е бесплатно или минимален процент) и уште еднаш треба да платиш провизија за да ги подигнеш од банка тука во Македонија, затоа ти пишале дека немаш доволно средства, ако на пр. исплатата ти била 30 долари од сајтот, не може да очекуваш да подигнеш чисти 30 од банка, бидејќи сама ги сносиш провизиите на трансакциите, а височината на овие провизии ја имаш на официјалните страни на пејмент процесорите, исто и на форумите кои се занимаваат со овие теми. Затоа честото подигање ситни суми не е паметна опција...

Дека може да се заработи може, ама потребно е време, стрпливост, делумно и среќа на наградните игри и внимавање пред се‘. Како и во реалноста и на Интернет, многу сајтови пропаѓаат за неколку месеци или години, затоа пред да се регистрирате добро разгледајте околу тоа какви се искуствата со тој сајт, дали има чести исплати или проблеми со плаќањето, тоа ќе го видите и на официјалните форуми на сајтовите, а има и посебен форум каде се рангираат. Многу сајтови може да се скам, бирајте ги докажаните и со повеќегодишно искуство и со валидни докази за исплати. И секогаш користете ги максимално сите опции на заработка и сите повремени дисконти кои ќе ги понуди сајтот на кој сте регистрирани.

Другпат ќе пишам повеќе за типовите на сајтовите на кои се заработува.

14. skyfly

skyfly Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
  15. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Девојки, се регистрирав на странава http://visitors2cash.com/ref.php?refId=91868
    И сега што треба јас уствари да правам? Да чекам луѓе да ми кликаат на страната или...? И дали може по повеќе пати од еден ист компјутер некој да ми го клика линкот или само еднаш?

16. skyfly

skyfly Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Поима немам и јас чекам да соберам доволно за исплата, еве и јас ќе ти кликнам.

На tropix4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    И мене ме интересира дали од еден компјутер може само еднаш да се кликне или може повеќепати?

Инаку ова е мојот линк http://visitors2cash.com/ref.php?refId=92590, ако сакате кликнете, јас веќе кликнав кај вас кои имавте постирано линкови :)

18. InnaPH

InnaPH Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    0
  19. neo

neo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    163
    Еве ви неколку сајтови кои што се сигурни и каде лесно може да се заработи, па вие одлучете што највеќе ви одговара.

Сајт каде лесно може да се заработи на интернет е microworkers. https://www.microworkers.com

Задачите се лесни, пр. лајк на фејсбук, follow на твитер, лајк на реддит +1 на гугл, like na youtube итн, да одите на некој сајт и да кликнете на реклама итн. Јасно е дека вакви задачи не се многу платени 5 - 10 центи, но предност е што брзо се завршуваат односно не ви одземаат време. Проблем е што вакви задачи нема постојано на страната, но кога ќе ги начекате не е проблем за неколку минути повеќе да решите.
    Постојат и потешки задачи кои се подобро платени, 30 - 40 центи и повеќе но и бараат повеќе време или бараат некаков предуслов пр. да имате соодветно рангиран ваш сајт од гугл. Да напишете ревју, или да напишете пост на форум каде ќе вметнете линк, yahoo answer итн.

Друг сајт каде што лесно може да се заработи е neobux. http://www.neobux.com/?r=DragiD
    Сите го знаат како сајт каде се клика на реклами и од кликање на реклами не може да се заработи итн. Но. neobux нуди многу повеќе можности. Ако одите на neobux само да кликате реклами сигурно нема да заработите. Но како и mikroworkers и на neobux можете да извршувате задачи. И тука не се постојано достапни и не се многу платени, неклку центи. Предност е кога ќе се појават ги има во огромен број, па може да заработите доста. На пр. задачи каде ќе се провери валидност на линкови, односно дали линковите водат до соодветната страна, ако не преку гугл да ја најдете страната.
    Друга можност е изнајмување на реферали. На neobux имам голден членство. На почеток најмногу им се посветив на задачите (mini jobs), со парите од нив купував реферали, на крај купив и голден. Сега задачи не работам, одам само на зголемување на бројот на реферали.
    И секако да не го заборавам наградувањето, ако имате среќа може да добиете, 25$, 50$ или gloden членство. Ова се поголемите награди и тешко се добиваат (јас ги немам добиено а на neobux сум повеќе од 1 година). Помалите награди како 0,25$, или 10 неопоени се многу почести, добивам барем една награда на секои 2-3 дена.

Уште еден сајт за кликање каде го има истиот систем на mini jobs како и на neobux e http://www.clixsense.com/?3705674.
    Задачите се исти, neobux го има преземено овој систем од clixsense. Мана на овој сајт во однос на neobux е што не може да се изнајмуваат реферали. Но секако дирекни реферали може да имате(Некој преку вас да се регистрира).

Уште еден начин на заработка е bitcoin. Повеќе на википедија. http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
    За ова е предуслов да имате јака графичка од AMD, 5850, 5870, 6950,...7970......... Ако не воопшто не се нафаќајте.
    Само накратко, компјутрерот или поточно графичката работи за вас, копа ткн. bitcoin-и, Во моментов цената е многу поволна, денес е 94 долари за 1 bitcoin. Но таа се менува како и кај секоја валута. Bitcoin-и добивате во замена на процесирачката моќ на вашата графичка карта.
    Што обработува никој не знае, претпоставка е дека на овој начин се обработуваат комплексни задачи затоа што вака вмрежени тие го оформуваат најмоќнит суперкомпјутер на свет. При работа графичката доста се загрева и е добро да биде нова, под гаранција.

20. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Без многу филозофии ќе кажам дека пари на интернет се заработуваат само со работа, не со кликнување на линкови и демек 0.10$ или 0.50$ од секој линк. Знам дека секој сака лесни пари па и јас, ама не одат така работите. Во средношколски денови бев запален за идејата да заработувам на интернет па затоа се занимавав со кликнување на овој сајт:
    http://www.bux.to

Направив 200$ и до ден денес ги немам видено. :D Значи ако сакате реална работа и пари одете на некој фриленсерски сајт, аплицирајте и добијте работа. ;) Еве ќе ве усмерам на добро сајтче каде што за направено банерче или некоја сликичка добивате 5$ од луѓе од разни краишта. :)
    http://www.fiverr.com

Не ме прашувајте ништо за fiverr не работам таму туку на oDesk и таму вадам просечна ипол плата ако е за верување на заводот за статистика дека просечната плата е 350 евра, па пресметајте колку пари “ископувам“ од интернет. :)

Со лесно нека ви е вработувањето. :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.