Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Benjamins

Benjamins Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    27

Не знам дали се работи за истата понуда, но фирма што се нудеа за онлајн маркетинг наводоно обучување, а подоцна уствари треба да платиш 1800 евра така нешто, со што ќе набавиш некои производи што наводно тие ги нудат, па ќе треба ти да ги продадеш, па после да ја шириш сопствената мрежа со тоа што ќе регрутираш други да работат? класична пирамида... и јас имав од истиве понуда, и им исслушав вебинар, што уствари беше снимка и после тоа некои си онлине состаноци каде што хајпаат на база на тоа некое си журкање на јахта со нив, што го добива еден како награда и нз што... ептен лејм. -.- и да, за пријавување се сите вакви работи што денеска сешто може да се наметне како работа, а уствари е НИШТО.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Ova mi lici na smiljan mori i slichni prevaranti, prvo demek wow ti nudat nacin na zarabotka i slichno a ustvari nudat kniga od nego za 3000 denari otprilika. A vcera bitkoin zarabotka ustvari mi nudea da platam 5000 evra pa da zarabotam. Jas mu vikam ladnokrvno, jas da imam 5000 evra firma ke si otvoram (sto ustvari po zakon na drzavickava e taka, zalog moras 5000 evra vo pari ili sredstva da imas, the end). Ima luge koi se skros bezkrupolozni i navlekuvaat drugi luge vo piramidi i slichni mrezi, ama ova bese pretrano. Mu vikam ova e za po visoki krugovi na luge koi imaat tolku pari. I nazalost, ne smejs da gi prijavi deka probvaat da izmamat luge, takvite imaat pipci sekade, ke razberat koj go prijavi.

На Benjamins му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Iskustvo nekoj so Niche Stack, makedonci se ama imaat Web strana kako da ziveat vo polska. Seto ova mi vleci prostor za manipulacii. Nemaat ostaveno makedonski broj, samo preku meil kontaktiraat. Kako menageri se javuvaat nekoja si Andriana i Igor. Mrazam da rabotam za bez pari cel mesec a nikoj da ne odgovara za toa.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Ova e remote rabota bez dogovori i slichno. Toa bese odgovorot. Ma nemoj, na zimi majka ke ti platam e muabetot. Prevaranti od prva klasa. Abe ajde. Lazat 600 dollari plata za da se zaletas. A za plakanje ke se prasame. Mesec jas, mesec nekoj drug, rabotata za bez pari zavrsena. Gjupci, neka najdat druga ovca.

На DoubleK и tina2018 им се допаѓа ова.
  5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Јас имам работа, но на колешка и се јавиле и мислам дека се договориле веќе, затоа чудно ми падна.

6. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Дали некој од вас има искуства со тианде? Да сподели.

7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.168
    Znaci pak me otfrlile toa e, ne znam, mozebi gledaat pomladi kandidati, koi se free, a postarite se najverojatno so familii i po defolt so pobaruvanja za boleduvanje za dete i slichno. Toa e. Koga ke porasni deteto ke bidam 40+ i ke bidam stara Ali toa e.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Епа не знам искрено. Колешкава е 40+, има детенце мало. Се работи од дома засега, тренингот само ќе бил во канцеларии. Во смени се оди. Може долг им е процесот на селекција, она мислам рече повеќе кандидати дека бараат.

9. Ulove

Ulove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    96
    Имам потреба од онлајн работа. Сакав да прашам дали фивер е сигурна страна? Има ли можност за скамови? На кој начин може да си исплатен зошто кај нас paypal нема.

10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Сигурна е, малку поразличен концепт е. Фриленсери постираат какви услуги даваат, работодавачите ги бираат. Важно е да имаш примамлив оглас - gig, и да е во област која е барана.
    Плаќање има опција преку Payoneer, а може и други начини има, не сум толку во тек.

11. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Има ли некоја феминка случајно да работи medical billing за американски офис? Од неоддамна видов оглас на вработување, пратив цв и ми вратија, почнав со некоја обука, ама пред тоа ми објаснија дека не сме од иста држава и они не плаќаат пензиско и здравствено, платат ја пуштаат (?) на девизна сметка.. работата е од дома, нема што да изгубам ( само време ) ама малку сум скептик во врска со исплаќањето. Искуства?

12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Medical billing не сум работела, но моментално многу се бараат луѓе со искуство, и се плаќа доста добро ако го имаш.

Околу плаќањето, ќе си извадиш девизна сметка во банка и на секое плаќање ќе треба да си пријавуваш персонален данок на доход 10% од вкупната сума. Ако сакаш придонеси ќе мора сама да си ги плаќаш, не е задолжително и најчесто фриленсери се осигуруваат кај некој близок што има фирма, им даваат кеш, а овие им ја поминуваат платата. Не е идеално, затоа што вака персонален данок ќе плаќаш дупло, па подобро да си плаќаш посебно здравство, а за пензиско имаш опции како животно осигурување, штедење...

На tina2018 и SpoiledBaby им се допаѓа ова.
  13. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    79
    Dali mozes da mi kazes za sto se raboti ,ako sakas da ne guglam

14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    На Abel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.119
    B.O.B.A MARKETING na nekoj dali mu e poznato? Kontaktot e makedonsko cupe navodno vo stranstvo. so vleznica za kurs od 10 evra

16. Becu

Becu Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    За почетник што препорачувате.... прашувам врз основа на вашето искуство

17. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Од ова мислење поминати се 6 месеци, а членот веќе е баниран корисник на форумов.

На Abel и Becu им се допаѓа ова.
  18. Mell45

Mell45 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    53
    Здраво на сите :$.

Скоро 1 месец редовно истртажувам на оваа тема бидејќи добив идеа за freelance. Истражував за да не пишувам посакувајќи дека ќе си ги најдам одговорите но не ми успеа да најдам за сите.
    Е вака сега, јас сум студент и како што кажав ми дојде идеа да започнам работа како freelancer. Освен тоа што студирам сакам да стекнам и да си ги проширувам знаењата преку крусеви, каде што ќе стекнам вештини што ќе можам да ги употребам за да си ги реализирам целите бидејќи не сакам сите очекувања за вработување да ми се поврзани со струката што ќе ја имам откако ќе дипломирам.

1. Сум корисник на стипендија каде што немаше потреба да поднесам документи за висина на плата на кандидатот или од потесното семејство, што значи стипендијата е врз основа на мојот успех. Е сега ако ми успее ова со фриланс и се пријавам во УЈП, дали би ми ја укинале стипендијата, и дали тоа значи дека сум во работен однос. Бидејќи не знам дали ќе успеам да се пробијам во тоа а пак не ми се ризикува да ја изгибам стипендијата.

2. Како можам да добијам инфо за пријавивање во УЈП и како оди тоа бидејќи немам поим како одат тие работи:wasntme:. И дали уште од почеток мора да се пријавам бидејќи не знам дали ќе успеам, или можам да работам не пријавена на почеток па после да си работам легално... :shake:

Ви благодарам однапред. :$

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    8.570
    Каде би почнала со фриленс? Ако е апворк, имаш опција заработените пари да ти стојат на сајтот. Кога ќе решиш да ги повлечеш на сметка, ќе отидеш и ќе си пријавиш во УЈП и ќе си платиш данок на исплатата.
    Така да, пробај направи си профил, се додека не добиеш исплата нема што да пријавуваш. Ако се пробиеш, почнеш договор и имаш исплати, ги повлекуваш средствата на сметка и одиш во УЈП.
    Ако почнуваш со директни клиенти и исплата директно на сметка истото - одиш во ујп по исплатата. Таму ќе си пополниш документ и ќе ти објаснат.

На Mell45 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.119
    За да започнеш со Апворк, директно на нивниот профил треба? фала

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.