Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.070
    Да, веројатно не ме лаже. Ако ме лаже, значи и вас ве лажам. И јас сум малце скептик околу целава работа, ептен не ми мењаат дополнителни 5 мин. да потрошам во денот и да кликам, па и да не ми исплатат, нема да изгубам ништо. Исплатени ѝ биле преку мастеркард од НЛБ.

2. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Зошто лажеш народ?

3. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.070
    Прочитај одново. Не пропагирам ништо, ниту лажам, потенцирав дека и јас сум самата скептик и не знам што да очекувам. Прочитај го делот дека доколку комшивката ме излажала, значи и јас сум излажана со тоа сте и вие излажани. Читај побогу.
    Плус, која е мојата полза да лажам народ?

4. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Колку гр имаш ти?

5. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Ако сумњаш дека комшивката те лаже, зошто воопшто ги спомпнуваш тие 1000 евра?

6. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.070
    Available balance 494.0 grams.

Очигледно сакаш празен дијалог да водиме. Нема што да ти се објаснувам на прашање што ти нема логика. Праша idontwannabeyou погоре дали му има на некој исплатено од грамфри, јас си го кажав моето и со отприлика сума која ми е кажана, а ако ме има излажано комшивката моја работа е. Не знам што толку напињаш и која ти е поентата?
    Реков и пак ќе кажам, немам полза да лажам народ, Не праам пари од лажење народ, wtf (facepalm)

Последна измена од модератор: 3 февруари 2022
  7. idontwannabeyou

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Извести ме ако сакаш кога ќе стигнеш до 500гр

На piksooki и dea.18 им се допаѓа ова.
  8. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Јас имам може да кажам големо искуство, работев околи 6 години во период од 2008-9 некаде до 2013-14 некаде. На месец заработував околу 300 до 400 долари (тоа го работев како дополнителен хонорар и работев кога имав слободно време). Од Македонија е многу потешко да се заработи во однос на оние кои работат од Америка (20 пати повеќе заработуваат) и оние кои што се од европска држава (10 до 15 пати повеќе им се наплаќа во однос на Македонија).

Нарачував работи од Амазон и тука ги продавав преку реклама 5 и пазар 3 (си ставав дополнителна заработувачка за мене) и на тој начин бев задоволен од овие приходи (како дополнителни).

Моментално мислам дека е послабо во однос на заработувачка во однос на тој временски период кога јас работев.

Последна измена: 3 февруари 2022
    На Meci¹², M@C@ и Mikha4 им се допаѓа ова.
  9. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Најдобар коментар што го прочитав барем на последните 30-тина страни. Работам со google adsense добри 10 години и тоа на македонски сајт. Посетеноста на сајтот како што напишала членката е пресуден фактор во однос на заработувачката. Ако сајтот е македонски тогаш % на заработувачка е многу помал, затоа е потребно да имате содржина со која би привлекле и странски посетителе (тоа може да бидат и наши иселеници по странство). Со google adsense може сериозно да се заработува и да стигнете до 500 600 долари на месец (со македонски сајт кој треба да има сериозна посетеност, со 5000 прегледни на ден ништо не правите). Конкретно, ако имате македонски сајт, доколку истиот има над 300 000 прегледи може да стане дел од time mk и на тој начин ќе имате уште еден ГОЛЕМ % на посетеност на дневно / месечно ниво и тогаш со google adsense ќе правите сериозна заработувачка. Друга опција ви е странски сајт односно странска содржина па на тој начин да имате странски посети и на помала посетеност да имате пак пристојна заработувачка. Во однос на работа од дома на интернет google adsense е најсериозно нешто, друго како што ви кажала членката 100 долари на ден или не знам како е НАЈГОЛЕМА лага што може било кој од нас да ја слушне, затоа не губете време со тоа. Или пак со оние кликови по реклами, па да треба преку вас да регистрирате нови следачи и слично.

Ако бараш да работиш само онлајн и од тоа да живее, а притоа си од Македонија тешко од причина што ќе треба многу време да вложиш во одредена работа за истата да ти враќа до таа мера што би можел/а само од тоа да опстојуваш. Во еден од моите претходни коментари кажав дека работам со веб портали (зад мене имам некаде околу 5 6 портали) од нив еден ми е активен во Македонија за спорт односно спортски веб портал од истиот заработувам од google adsense. За да дојдам до солидни приходи јас инвестирав време (4 години работев на таргетирање на фејсбук страница, инстаграм и твитер профил за сајтот) работев само на овие три платформи и собрав РЕАЛНИ и ТАРГЕТИРАНИ фанови за македонски спорт. Пред 2 години го креирав сајтот читаноста беше одлична и затоа од google adsense бев задоволен (следна фаза ми е прикачување на тајм мк) тогаш со значителен % ќе имам многу повисоки приходи. Потенцирав мак спорт поточно мак фудбал (сајтот е единствен во однос на третолигашки и второлигашки фудбал, покрај прволигашкиот и затоа има огромна читаност бидејќи е оригинално, а не copy-paste или превод од спрски портали) имам огромна посетеност од странство (тоа се наши иселеници дел од нив финансираат фудбалски клубови во Македонија во помалите места и села) и на тој начин правам странски посети и тоа одлично ми се рефлектира врз заработувачката.

Покрај google adsense моментално заработувам и од Инстаграм каде имам исто така ТАРГЕТИРАНА солидна бројка на следачи (туризам) и работам на промоција и развој на мак туризмот и наскоро од Инстаграм ќе се префрлам и на веб сајт за туризам (меѓутоа заработувачката ќе ми оди само преку Инстаграм, сајтот ќе биде дополнителен мотив за повеќе клиенти). Тука инвестирав во време скоро 1 година.

На крајот на денот треба да имате јасна цел и како што кажав да вложите или инвестирате (како сакате) време, па после да очекувате приходи.

Последна измена од модератор: 3 февруари 2022
    На mssuniquee, Mikha4 и M@C@ им се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Има ли некој искуство со работа со ова ТианДе?

11. idontwannabeyou

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Дали некој знае на која страница можам да продадам instagram acc,tik tok acc и сл?Пробав на fameswap но имаше некој проблем

12. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Зависи за каков акаунт се работи - зависи исто така и број на следачи, дали се таргетирани, дали се реални, каков е импактот на акаутот и многу работи. Ако имаш добар акаунт можеш и во Македонија да го продадеш за добра сума на пари, тоа ти го гарантирам бидејќи работам со вакви работи и надвор од Македонија долго време.

13. idontwannabeyou

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Tik Tok acc е со 47к followers но не можам да најдам страница да објавам за продавање..

14. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    До сега продавав и препродавав преку пријатели / другари и во Македонија и во странство. Ако имаш ти македонски следачи како би продал во странство ? Кој би купил (од странство) профил со македонски следачи. Во Македонија можеш да си објавиш оглас преку реклама и пазар или по форуми македонски.

15. idontwannabeyou

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Имам следачи од Србија,Хрватска,Македонија,Босна и Словенија. Ти благодарам на одговорот

16. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Да, но статистички ако над 80% се македонци, тогаш е многу помала шансата да продадеш таков профил во странство. Повеќе од 15 години го работам оваа и затоа од искуство ти велам. Продавам и фб страници, важни се параметрите кои ти ги пратив погоре.

17. idontwannabeyou

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    170
    Да знам и јас баш си помислив дека многу ќе зависи од тоа.Инаку само 17% се од Македонија

18. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Тогаш во Македонија не се ни обидувај да го продаваш, само ќе губеш време и би добил некоја смешна понуда (колку една вечера во ресторан). Па и на Балканот. % на следачите многу ти е расеан, и прашање е колку од нив се реални и пред се активни следачи и дали имаш добар импакт :)

19. Kundace

Kundace Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Zdravo decki, moze li nekoja strana ili nesto za rabota od doma, no da ne e kataloska prodazba.. Od gramfree i od kaj mene i soprugot sobrav povekje od 500 i gi prefrliv no isplata nema.. Taka da toa e laga, blagodaram

20. Kundace

Kundace Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    So sto se zanimavas? Moze ke mi dades idea

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.