Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Ако ме прашуваш мене, има многу опции за работа на интернет, зависи што можеш и со какви квалификации си (познавање на одредени програми на компјутер, јазици и слично). Околу предлози, неколку пати имам споделно во темата Идеи за работа од дома (без работа преку интернет)

Се надевам нема да проблем, па еве и овде ќе го споделам тоа што го имам таму пишувано (сите овие работи ги имам работено и сум заработувал, од лично искуство предлози).

Неколку идеи од мене за работа од дома:
    1. Изработка на саксии и слични украси од чист цемент (за ДОПОЛНИТЕЛНА работа и нормално ДОПОЛНИТЕЛНИ приходи, не очекувајте дека само од тоа би живееле и би имале 1.000 евра плата)
    2. Работа со туризам (туристички водич, сместување на гости во туристичките центри во Македонија, а доколку сте посветени, можете да сместувате гости во средини кои се во планини и кои можеби и не се толку многу познати односно посетени од страна на домашните туристи, како и од странство, особено држави од Балканот, колку за пример тука може да ги спомнат следните области: Беровско (туристичка населба Суви Лаки), Пехчево (околината) села во Охридско кои нудаат чист воздух во планина и панорама поглед на целото Охридско Езеро и слично).
    3. Изработка на рачни украси (познавам блиски луѓе кои изработуваат разни украси, за свадбено украсување, за новогодишни празници и слично - приходите како дополнителни им се движат од 100-тина евра до 250 - 300 евра, зависи од периодот и слично).
    4. Промоција на Инстаграм профил (тука е многу важно за каков профил станува збор. Доколку вашиот профил има голем број на следачи и доколку следачите се РЕАЛНИ и притоа се таргетирани (за туризам, за онлајн шопинг), тогаш можете да се насочи на промоција од вашата област. Многу важно е тоа што на личен профил без разлика на големиот број следачи не секогаш можете да дојдете до договорена промоција. Зошто ? Ако Х. Х. личност (без разлика машко / женско) има 15.000 следачи, притоа се објавуваат лични фотографии, особено ако сте „блогер/ка“ тогаш многу веројатно е дека голем дел од вашите следачи да сакаат содржини каде што ќе гледаат ваши фотографии. Поточно, ако вие имате таков тип на следачи од таков таргет, кога вие ќе објавите објава за некоја туристичка агенција или понуда, тогаш интересот на вашите следачи кон промоцијата ќе биде мал бидејќи немаат интерес за патуваат или пак, доколку правите промоција на домашна храна, а вашите следачи имаат интерес кон домашна храна (како пример земам) тогаш промоцијата ќе ви биде не успешна, или помалку успешна, па со тоа не би имале промоција на долг период или послабо би можеле да најдете промоции.
    5. Обука за одредена област на интернет. Ако имате солидни познавања од WordPress, Adobe Photoshop, веб дизајн и слично (во таква насока), можете вашето знаење да го пренесете на некој/а кој/а има интерес да го совлада тоа. Или пак да се обидете да станете дел од некоја таква академија, а периодови има доста такви академии во Македонија. Доколку се обидете сами да пренесете знаење на некој друг, тогаш тоа нека биде по некоја симболична цена, со цел да имате повеќе интерес и со цел да стекнете доверба и слично.
    6. Изработка на бизнис проекти за фирми, подготвување на документи за аплицирање на одредени проекти за физички или правни лица
    7. Изработка на семинарски трудови, есеј, проекти за средно и високо образование.

Во моментот тоа ми доаѓа на ум како предлог, пред се, бидејќи сум ги поминал сите овие работа, па ги споделувам и од лично искуство и од искуство на блиски луѓе кои работеле или се' уште работат.

На Cosmic Girl, NoirSerpentine, Alex.T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Не се разбирам баш, но знам дека paypal не може во Македонија, дали преку payoneer може?

3. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    Моментално не користам ама кога користев: сметката ја отвараш со документ за идентификација и треба да ја поврзеш со трансакциска сметка. Ти праќаат дебитна картичка, таму си ги префрлаш парите од пејонир сметката и ја користиш тука картичката најнормално. Дури и данок можеш да пријавиш со извештај од сметка.

На Marfi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bobo_m

bobo_m Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Дали некој има искуство со овие две фирми: Telus - personalized internet assessor, и Insurance Supermarket International - customer service representative. Гледам подолго време пуштаат огласи за LInkedin.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Дали ако префрлаш поголема сума од payoneer на сметка во наша банка поголема сума земаат за трансакцијата?
    Сум префрлал највеќе 200-250 долари и секогаш била иста сума што ми ја земале за трансакцијата. Некогаш ако префрлам да речеме 500 долари дали ќе се зголеми и сумата што би ја земале за трансакција? Оди на некој процент од сумата или фиксна тарифа за префрлање пари е?

6. Veronikaaa

Veronikaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Се размислувам за отворање на dropshipping продавница на Shopify, па сакам да прашам некој што има веќе искуство со тоа дали вреди да се проба и на кој начин би можело кај нас да се повлечат парите?

7. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    3.034
    Замолувам некој да ми помогне/објасни околу вадење нова картица од Payoneer, ќе ми треба а не знам како иде процедурата, ми изгледа комплицирано.

8. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    391
    Ke moze nekoj da mi preporaca nekoja rabota od doma. Da se prikladni finansii i nesakam rabota od tipot tiande i slicno. Ako ima nesto drugo prwporacajte. Mi zavrsuva porodilnoto ne sum vo plan da pocnam na rabota..a ke mi trebat finansii so dete.

9. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Јас имам дадено неколку предлози мислам беа околу 6-7, кои лично сум ги работел или се уште ги работам и е реален приход (не е висок, но е реален приход), може да побараш и да видиш, мислам дека може да ти помогне како предлог да си разгледаш и да се обидеш со нешто. За почеток не очекувај висока заработувачка.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Здраво ме интересира дали некој се вработил без искуство да работи од дома, или има завршено некој потенцијален курс што му помогнал да се вработи, моментално сакам да работам од дома ама не е баш лесно без искуство, знам океј англиски и брзо учам, па ако некој може да ми помогне со информации, благодарам.

11. Alexandraaa21

Alexandraaa21 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    29
    Zdr baram online rabota, sekako ako moze ednostavna, sakam da veruvam u taa rabota preku internet, barem mesecni prihodi 100 evra da se...Znam mislam imase edna app samo da lajknuvas ili? Dali e tocno toa, samo zaboraviv kako se vikasee...Pls sovet mi treba itno nekoja rabota

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Со такви апликации и страници за кликање и реклами, тешко дека би имала 100 евра... на темава пишував неколку пати и дадов 7 8 предлог идеи за работа од дома, сигурно ќе имаш 100тина евра на месец, можеби првите месеци помалку (зависи од тебе), а може и повеќе и пак ќе речам зависи од тебе. Предлогот на идеи за работа до дома е од мое лично искуство, значи проверено и сигурно, сам од себе, не зависиш од други, не инвестираш пари и слично.

На Alexandraaa21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    може да објасниш што се подразбира под ова и дали е уште активно?

14. Alessandr0

Alessandr0 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    209
    Се работеше на mturk - решаваш анкети каде однапред имаш дадено сума од до и ако клиентот е задоволен ти ја дава највисоката сума, ако не е ти дава пониска сума или пак може да ти одбие (со тоа ти имаш полош рејтинг). Инаку, анкетите се на различни теми, на пример некој има куче и прашува што и каква храна да му дава, совет околу решавање на некои проблем на телефон / компјутер, бизнис план, есеј на одредена тема, информации за одредени области, решавање на анкети за некои истражувања и слично. Кога ќе собериш одредена сума може да се подигне, но само од Америка, во друг случај се префрлаат парите на акаут од Amazon и потоа си нарачуваш работи и во Македонија ти стигаат и ги продаваш. Меѓутоа, многу од Македонија што работеа на mturk (тоа е составен дел од Амазон), кога ќе им стигнеа одредени производи пријавуваа дека не се стегнати или пак дека имаа дефекти со цел да ги повратат парите така и со одредена сум на пари, вратат во круг подолг период (без да решаваат анкети), дури стигнаа до таму што имаа и лажни акаунт претставувајќи се со друг идентитет од Америка со цел да заработуваат повеќе од анкетите... сега за жал е потешко да се регистрираш од Македонија (обиди се ништо не губиш), но големи се шансите воопшто и да не те прифатат.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    278
    Има некој искуство со copywriting, dropshipping, smma или daytrading? Кое е најдобро?

16. QA AK

QA AK Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Razbra li nesto povece okolu?

17. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.728
    Ве молам некој што има искуство со Payoneer да ми пише да ми објасни како функционира тоа. Фала!:)

18. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56
    Здраво. Дали треба да отворам девизна сметка пред да отворам Payoneer account??

19. Svetlina

Svetlina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    35
    Здраво, може ли инфо ако некој има искуство со хотелиум? Како функционира? Дали е еден вид мрежен маркетинг или поинаку? Ви благодарам

20. EmilyVan91

EmilyVan91 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Zdravo dali nekoj znae na koj sajt se baraat oglasi za programiranje ? Potocno baram rabota so mastercam

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.