1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.365
    Друштво, некој да има да ме оправи со МК Хост ? :D Прред година дена имав правено страна перку нив и солидни беа. Сега имам една нова страна и кај згрешив од нив купив домеин . И покрај инсталација на WordPress на dashboard никако неможам да пристапам се некои грешки јавува. Ако има некој што може да ми помогне нека ми пише во порака, секако и ке си платам ако треба. Фала ви :sun:

2. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    498
    и мене ме интересира истото

3. Maja333

Maja333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    125
    Здраво, може да ми пишете повеќе детали?
    Ви благодарам

4. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Zdravo zainteresirana sum za rab preku internet do sega nemam raboteno no iamam golema zelba. Majka sum na dve decinja samo nekjam prevaranti posto loso iskustvo iam taka preku fb.

5. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    167
  6. TheRGirl2

TheRGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    111
    Здраво, повели во врска со Cloudworkers, овде имаат споделено искуства, а и ако некој во групава соработувал со нив ако сака нека сподели
    https://wmforum.geek.hr/t/cloudwokers-iskustva/52136/146

На Angel_G и elenaklasik им се допаѓа ова.
  7. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Браво за Елена што сподели линк со искуства од Клаудворкс, мислам не за мене лично, но некои кои сметаат дека можат да се најдат во таа работа супер... Мене ме интересира дали некаде можам да видам линк, туторијал како се прави и колку се заработува од јутјуб канал и дали е подобра опција јутјуб или блог.. Конкретно сакам да реализирам идеја со канал за готвење, знам дека има конкуренција ок, тоа го знам. Ама ете јас би пробала, мојата кујна, готвеното би било за урбани луѓе кои немаат време, така што тоа ќе бидат,, брзи рецепти,, идеи за оброци паможеби и ќе ми појде... Еве ја не ги кријам своите идеи... Исто така ми иди у глава да се ставам еден лајф коуч, она што го имам гледано и слушано на одредени канали и то познати нема врска... А имаат слушатели и фоловееи и се. Мојот ќе биде и да се понуди совет и да, се ислуша клиентот... Туку ова со блок и со канал ме блокира?! Има тука трошоци мислам старт реклама да платам, домејн, такса можеби некоја... Не знам ако знаете некој чат кај што делат искуства од регионот луѓе ко девојкава горе што прати би било супер... Благодарам.

На TarantulaA, Spicy Senorita и Antebellum им се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    Може ли информација на кој начин може да се нарави paypal. Дали е потребно нешто од наша банка или отварање и на девизна сметка тука?

На BlackNight и TheRGirl2 им се допаѓа ова.
  9. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    2.927
    Канал на youtube е бесплатно. Инстаграм, фејсбук, други социјални мрежи, исто така се бесплатни.
    Блог можеш да направиш бесплатно за почеток: https://wordpress.com/create-blog/
    Ако снимаш видеа ќе треба да се потрудиш да изгледаат добро, значи добра камера, микрофон (ако зборуваш во видеото), добро светло. За видео едитинг има и бесплатен софтвер, ќе ти брка работа.
    Значи ова е ако немаш буџет, но сакаш да почнеш да ја реализираш идејата.
    Мој совет за почеток е да почнеш да креираш - снимај видеа, пишувај рецепти, види како ќе ти оди. Не гледам поента од почеток да плаќаш за реклами на пример, ако каналот на јутуб, социјалните мрежи и блогот (зависи што од овие ќе одлучиш да направиш) ти се празни, или изгледаат скрос аматерски. Прво изгради го продуктот, после продавај.
    Инспирација можеш да бараш во други успешни канали/блогови/инфлуенсери во сферата, види што прават, како снимаат видеа, што споделуваат на социјални мрежи, што продаваат и како, итн.

Во врска со тоа што е подобра опција, youtube или блог, мислам дека двете заедно е најдобро да ги имаш. Со тоа што на пример кога ќе снимиш видео, не е многу работа да го запишеш рецептот и да го ставиш на блог, да го прикачиш видеото од youtube на блогот, па да имаш и пишана и видео форма од истото.

Во врска со тоа колку се заработува, не би знаела да ти кажам. Многу фактори играат улога, заработките може да се од реклами на блогот, од рекламирање на продукти од конкретни брендови кои ќе ти плаќаат за тоа, од афилиејт маркетинг. Во зависи од тоа кој пазар сакаш да го фатиш, македонски или интернационален, ќе зависат и можностите за заработка.

На Antebellum, TheRGirl2, Angel_G и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Благодарам за исцрпното објаснување... Ќе гледам деновиве туторијали, инаку најдов српски јутубери објаснуваат се детално како се покренува канал, како да, се соберат следачи... Има има едукативни видеа. Сепак прво би ми било потребно малку да се едуцирам пред да кренам, што би рекла да не е аматерски. Уште еднаш фала на поддршката!

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Пејпал во Мк функционира на принцип он лајн плаќање со средствата што ги имаш во новчаникот... Инаку можеш да отвориш, многу едноставно се отвара и не ти треба да ти биде врзан со банкарска ска зашто не можеш да ги трансферираш парите на таа ска, немаме законска регулатива... Јас имав српски пејпал, имав некој краткорочен проект, исплаќаа пари исклучиво на интернет новчаник и тој ми беше отворен и врзан со ска од мајка ми зашто она има картичка од српска банка. Се вкупно имав за земање некаде 250 дол и ми ги исплатија, но кога ги вадев Рајфајзен српската ми наплати 10 посто провизија така што.. не е евтин ниту трансферот...

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    1.365
    A Payoneer dali e dobra opcija? Ako ne se lazam mozes da vadis pari od sekade i se palka samo provizija na bankata. Danok ne se plakja. Ja nemam koristeno nego od muabeti. Ako imas iskustvo dobrodojdeno e :)

13. TheRGirl2

TheRGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    111
    Јас направив Paypal пред некој ден и го поврзав со дебитната картичка, отворив и девизна сметка пред некој ден пошто немав, е сега колку дена треба за да може да ми стигаат пари на мојата сметка бидејќи засега нешто неќе..да не сум грешка негде..Да затворам ли треба Paypal..немам многу инфо како функционира кај нас? И како е подобро за да ми стигаат пари од странство?

14. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    nemoze vo mk po paypal pari da primis, mozes samo da plakas no da ti prefrlat pari nema sansa

На TheRGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    308
    Немам Пајонир, но него можеш да го користиш во Мк. Има луѓе фриленсери кои исплаќаат хонорари на картичката и си ги повлекуваат на банкомати. Не знам каква е процедура за отварање, претпоставувам не е комплицирано, појдете на нивната веб страна и прочитајте. Колку што имам слушнато има провизија при повлекување, само не знам колку, а не плаќаш данок зашто парите директно на картичката легнуваат и државата нема увид во овие приливи.

16. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    2.927
    Со среќа :)

Можеш директно на страната на пејонир да се зачлениш и да отвориш сметка. За да нарачаш картичка треба нешто пари да ти легнат, ако не се лажам околу 30-40 долари. Можеш да си пуштиш пари од твоја картичка од мк банка ако немаш друга опција.
    Кога ќе нарачаш картичка ќе ја почекаш месец дена, ама ќе можеш од било кој банкомат да вадиш пари. Провизија е 4% од сумата која ја подигнуваш плус мала сума од 1-2 долари за користење на банкоматот. Зависи и од кој банкомат подигаш, кај некои е поевтино кај други поскапо. Ако плаќаш во продавница со картичката е исто 4% провизија.

Последна измена: 22 декември 2023
  17. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    718
    So klikanje do brza zarabotka (pay per view)

Потребен ви е било каков андроид/iphone телефон , или лаптоп/компјутер за оваа работа и интернет конекција .

Правилата се едноставни , немора никакво работно искуство околу оваа работа освен основно познавање на Англиски Јазик .

1. Се регистрирате на следниот линк :
    https://simoney.sbs/bd23517939543/
    2. Правите профил со вашите основни податоци.
    3. Почнувате со работа на полето Watching Ads .
    4. Кај полето Enter the characters from the image имате неколку бројки во средината , ги пишувате бројките на празното место.
    5. Откако ке ја завршите оваа постапка идете на Next.
    6. Веќе сте ја завршиле првата работа , од десна страна ( на лаптоп/компјутер ) на полето Earned ќе имате увид колку сте заработиле во моментот .
    7. Морате да имате изработено најмалку 200 долари за да ги извадите парите .
    8. Колку сте побрзи во пишување толку побрзо ќе заработите 200 долари и повеќе , се зависи од вас колку време ќе одвојувате за оваа работа .

Средствата се вадат преку повеке извори .
    Кредитна картичка , PayPal , BitCoin итн.

Со среќа на сите

На Трагедијаупмм и Angel_G им се допаѓа ова.
  18. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    513
    Дали при креирање на пејпал ја врза дебитната картичка или мора девизна сметка? И на кој начин се добиваат задачите? Јас се регистрирав ама ако може помош за понатаму.

Последна измена: 23 декември 2023
  19. Тошенка

Тошенка Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16

20. Mar!

Mar! Активен член

Се зачлени на: