1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Len4eB

Len4eB Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Кликнато, и го гледам видеото.. :)

Кажи ми како се работи тука.. што е целта.. ?

Позз

2. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Се логираш од фејсбук/твиттер и ги постираш линковиве. Има различни награди на оние кои што ќе постигнат најголем досег (кликови и интеракции) во зависност од компанијата која се рекламира, и максимум заработка од една кампања е 200 ден... сеа преситно е, ама ако дремеш на фб и ако не ти е проблем да постираш линкови, напрај си профил. Еве сеа награда има влезница за една конференција, чија цена е 9000, што не е малце, нели.

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Некоуј ПТП страна што плаќа за посети на линк? Да го рекламирам на пејдвертс кога купувам реклами, појма немам што да рекламирам веќе :)

4. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Јас работам на адс глобе страната моментално не исплаќа последна исплата е на 2.11 и уште чекаат да му исплатат јас уште немам вложено 15 долари но за да можам да извадам пари треба прво да вложам 15 долари да го надоградам профилот ама сега засега не планирам да видам прво како ќе одат исплатите

5. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Te имаат дечкиве исплатено?
    Настрана брзата заработка за тој ден, кој е просекот на дневна база, колку се прави?

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Мене ме немаат, јас уште реинвестирам се што ќе соберам, ама има многу докази за исплата по други наши форуми. Страната е целосно транспарентна, до сега немаат промашено исплата на ниту еден единствен член. Јас сакам да се качам барем уште една група пред да почнам да повлекувам со тоа што за да се задржам во истото ниво треба да реинвестирам по 75% од заработката од тој ден. Моментално, во просек вадам по 2.5$ на ден. Колку реклами ќе ти додели зависи од колку реклами се купени тој ден и која група си (т.е. колку БАП имаш). Просечната добивка по група расте постојано затоа што расте и страната, многу реклами се купуваат, постојано си ги руши сопствените рекорди. Пример, пред да влезам јас во трета група даваше во просек 1.50$ во реклами, кога се запчленив јас добивав над 1.8$. Јас сум моментално во 4-та група, брзо напредувам да стигнам до 5-та, за 3 дена како сум во 4та успеав да стигнам на третина пат до 5та. Пред да стигнам во 4-та група просечната заработка им беше околу 2$, сега е веќе 2.5$, па и повеќе.
    Јас почнав на почетокот на септември мислам (не ме држете за збор) ама тешко ми се стигнуваше до долар затоа што немаше кој да ме подучи дека ако ми се слаби рекламите можам да си сменам поени во нешто ситни реклами. И тука се откажав, повеќе од еден месец не кликав (и немаш представа колку ми е криво сега, сум можела многу да напредувам во тој период). Пред 2 недели се зачлени една другарка под мене, до првиот долар стигна за 1 недела - после се иде полесно. Само сите се откажуваат, другарката си го чува доларот на сметка и му се радува :D Реферали немам, 2ца активни. Едната е во иста група со мене (значи добиваме исти реклами), другата е малце подолу.
    Како се доделуваат рекламите:
    Секое 00:00 серверско време (1 на сабајле по наше) ти пушта реклами во вредност од 1% од кампањите кои си ги купил во последните 10 дена (т.е. за секој долар што си го реинвестирал во последните 10 дена добиваш реклама од 0.01$) Јас во послените 10 дена 2 пати реинвестирав 4$ и еднаш 1$ од кога сум во 4-та група (т.е. во послените 3 дена) еднаш 2 долари и 8 пати по еден долар, значи, синоќа во 01:00 јас ги добив стандардните 8 реклами кои носат по 25 БАП (вкупно 200 БАП) и плус добив 2 реклами од по 0.04$, една 0.02$ и 8 од 0.01$. Исто, на полноќ серверско време можеш да добиеш и плус некои ситни реклами од 0.001$ и 0.0005$ Јас овие од 0.0005$ не ги кликам затоа што не ми влијаат на заработката моментално, а се мислам и тие од 0.001$ да престанам да ги кликам. (Нормално, на почетокот ги кликав сите).
    Мене уште не ми се кликнати тие од синоќа, ќе ги кликнам попладне, кога си отидам дома од работа, заедно со тие што ќе ми стигнат од daily add issue.
    Е daily add issue се бабачките реклами. Кога имаш над 1600 поени добиваш секој ден реклами во одреден процент од дневната заработка на страната поделени по групи. Колку повеќе поени имаш - толку поголеми реклами ќе добиеш. Ќе поставам сега слика со која група во која вредност доби реклами вчера од daily add issue, значи само од тоа, без тие што се добиваат на ресет на серверско време.
    Capture.PNG
    Јас сум кај тоа жолтото, за 3 дена сум на повеќе од третина пат да стигнам до тоа под него :)
    Значи вчера од add issue добив реклами во вредност од 3.12$, (од прилика) плус рекламите на ресет на серверско време, плус нешто што ми беше останато од завчера, плус над 0.50$ од двата реферали, и пак собрав над 4$.
    Уште една слика ќе поставам и ќе го завршам гигантскиот пост,
    шема како работи страната:

Ако мојот гигантски пост покрена уште прашања, слободно прашај пак :)

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Имам неколку прашања за payza, има некој да ми одговори инбокс?

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    За тие што кликаат на boxwon, не кликајте за џабе, страната што исплати исплати - веќе нема да исплаќа.

9. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Сакам да се регистрирам на LibertaGia, може некој да ми објасни како оди работата и за таа картичка што се нарачува ASAP?

10. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    momentalno mn koci serverot na libertagia i ne gi vcituvaat parite poslednive nekolku dena zatoa pocekaj nekolku nedeli i ke ti objasnam kako se rabotu :)

11. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Девојки, вчера се регистрирав на странава и веќе имам 0.88$, нема вложување никакво. Ваша работа е да си го споделувате реферал линкот на фејсбук, твитер итн и за прегледите ве плаќаат. Се исплаќа на Пејза кај нас, читав дека имало исплати, сега не сум 100% сигурна, но не се губи ништо со пробување. Еве го мојот линк отворете ако сакате http://www.createyourpassiveincome.com/?triki

12. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    kako se zarobotuva preku SFI da ne znae nekoj?

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Ако се сеќавате, барав PTP страна што може да ја користам како реклама на Paidverts, затоа што немам што да рекламирам друго. Еден дечко од Paidverts ми ја препорача странава (Да не биде дека правам трикови, тоа е мој реферал линк, плус со клик на него јас добивам минимална надокнада), Премногу минимална, да, ама барем ја брои секоја посета, плус, дечкото скоро па сригнал до долар, па ќе проба да исплати и ќе ме извести за ситуацијата. Кога веќе немам што да рекламирам, барем ќе собирам посети...

14. Mihaelasimonova

Mihaelasimonova Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    @DAngel , вложи твои пари на paidverts.cом?Јас планирам да вложам , бидејќи треба да чекам 2-3 месеци за да почнам да заработувам .

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    На Mihaelasimonova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    451
    Дали има некој искуство со Fx Lider?

17. srcencee99

srcencee99 Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas sum zacleneta na povejke stranici i sega zasega mi odi super... samo me interesira kako od tie stranici partite da gi prefrlam na peyza acount ? dokolku znae nemoj ve molam za pomos... fala vi odnapred

18. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    dokolku ima na tie strani sto rabotis payza mozes da gi prefrlis inace nemozis i na payza dokumenti treba da prikacis za da ti go verifikuvaat akauntot i da povrzis karticka

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас работам 26 дена на овој сајт http://whitepinsplus.com после 90 дена се зимаат пари само треба да се собираат милји и повеќе реферали, кој сака нека се зачлени преку мене кај што пишува меил од пријател s.trajkovska94@hotmail.com. Треба слика од лична карта да прикачи за идентификација.

20. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Da, ve molam da se prijavi nekoj ako ima iskystvo so Fx Lider.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.