Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peck0

Peck0 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  2. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Здраво.. Ќе може ли некој да ми помогне, објасни околу некоја страна, тука сум за да помогнам и да се зачленам некаде, па и да заработам некој денар .. Позз.. :))

3. Peck0

Peck0 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    https://www.smore.com/app/pages/preview/t8ru4 Eve edna moznost za seriozni sorabotnici dokolku sakas mozes da me iskontaktiras

4. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    762
    Кога станува збор за PTC страните има некои кои би сакала да ги споделам со вас. Според мене се одлични и исплаќаат. На некои е потребно повеќе време додека да се соберат реферали, ама по одредено време се исплаќа да се чека. Па доколку сакате, еве Ви линкови па регистрирајте се:
    https://trafficmonsoon.com/?ref=stephanyford
    http://www.littlebux.com/referral/53512
    http://www.easyprofitclub.com/?ref=stephanyford
    http://www.adfiver.com/?r=stephanyford

5. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    762
    Ме интересира колку провизија земаат за префрлање на парите... :)

6. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Јас моментално работам на 2 страни. Едната е Сфи, а другата Ад Клик Хпресс, еве линкови за регистрација од двете страни
    http://www.sfi4.com/16556279/FREE

http://www.adclickxpress.is/?r=IviB&p=hp&media=e614108f4045f7d755

Јас лично ја препорачувам втората, се гледаат реклами, во почеток одобруваат по 2 реклами но за истите исплаќаат по 0,15 долари, за разлика од страни каде за 100 изгледани реклами даваат по 0,001 долар. А со тек на време се зголемува бројот, е сега ако вие лично сакате да вложите може да заработите и повеке.
    Ако сакате да пробате пишете ми ке ви објаснам.

7. silvanap

silvanap Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, Нова сум на сајтов долго време читам но никогаш не сум имала потреба да се зачленам. Неодамна читав на оваа тема па сакам да го споделам моето искуство со работа на интернет. Имено моја блиска пријателка ми препорача една интернет страна на која работи, јас бев скептик на таа тема но ми покажа на нејзината смета од банка за претходни исплати што ги добила. Се зачленив и јас и еве сега си работам но со тоа што на самиот почеток вложив 15 долари бидејќи несакав да чекам до првата исплата за побрзо да ја кренам заработувачката. Имено работам веќе 2 недели и до сега имам земено без малце 100 долари што е супер за така кажано неправење ништо. Работата во денот е 3 минути и Тоа е тоа. Јас сум задовола и ја препорачувам на сите. Доколку имате прашања слободно . :)

8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.710
    А зошто не споделиш линк од таа страна и ние да се збогатиме?:^)(facepalm)

9. silvanap

silvanap Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

http://www.adclickxpress.is/?r=6296zpg8tqg4jr&p=mx

Еве го линкот ... Јас пишав кој има прашања нека повели :)

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Покажи ни ја и ти твојата сметка од банка за исплатата од 100 долари ако сакаш да не убедиш. Скриј ги другите податоци ради заштита, ме интересира конкретно само што си добила од странава.

11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.710
    На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Веке некое време работам со странава и за две недели со вложени 15 долари нема никакви шанси да заработиш 100долари. Со таков влог се заработуваат максимум 23 долари. Можеби нешто + со нови реферали и шерови.
    Дали е скам неможам да тврдам точно, Јас сум зачленета преку блиска особа која работи веке 2 години и заработува убаво на страната, сега за сега убаво работи страната. Ако сте заинтересирани пишете ми за повеке информации, повелете и линк доколку сакате да се зачлените

http://www.adclickxpress.is/?r=Jase&p=hp&media=8b63ebac48dcb53d44

13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    А, вака еден искрен, најискрен совет - да престанете да губите скапоцени саати на paid-to-click сајтови кои однапред се искалкулирани и креирани според таква (пирамидална) шема, да секогаш мора да вложувате повеќе од вашето време (а некогаш и пари) за да се одржувате на една неутрална нула.

Доколку очекувате (сериозен) ќар од ваквите страни... тешко тоа.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NaprajPari

NaprajPari Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Ова е мој прв пост овде. Јас сум студент на економски и ги имам поминато последниве 2-3 години во потрага по начин на заработка преку интернет, кој што не е scam, кој што нуди заработка достојна за потрошеното време (PTC сајтовите отпаќаат веднаш од трката), кој што нудат опции за повлекување на парите без да треба да правите нелегални работи, и кој што не бараат некое експертско знаење (познавање на фотошоп, програмирање и слично - odesk). После долг период на потрошено време и енергија, успеав да најдам начин на заработка преку интернет кој се отсликува со сите овие варијабли погоре. Не е сајт кој што гледа да ве измами, не е сајт кој ви нуди да кликате реклами за 0.001$ и при крајот на вашиот живот да повлечете 1 долар (повеќе пари ќе истрошите на струја кликајќи реклами отколку што ќе заработите), и не бара никакво познавање од некој софтвер, програмски јазик или било што. Да не тупам многу, еве линк од мојот блог на кој што можете да видите за што станува збор поточно --> www.naprajpari.wordpress.com

15. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    1.зачлени се на еден куп пеј пер клик сајтови
    2.зачлени се на блог платформа
    3.објасни на блогот процесот на зачленување на пеј пер клик сајтовите
    4.скриј ги твојте афилиејт линкови у објаснувањето на блогот (може со пхп/хтмл редирект)
    5.спамај го насекаде(форуми кај шо има др луге) урл-то од твојот блог(вклучувајки и фемина)
    ...до лооп:чекорите од 1 до 5 неколку пати
    6.профитирај

На theowndemon, calliope, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  16. NaprajPari

NaprajPari Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека ерата на пер пер клик (PTC) сајтови е на самиот залез на својата популарност. Никој не сака да клика реклами за 1 долар годишно. Памтам на времето (пред некој 7 години можеби) на neobux (сеуште најсигурниот ПТЦ сајт на светот) можеше да се заработи 27 долари со самото кликање на рекламите, без да се замарате со реферали, купени или директни. Потоа видоа газдите дека им иде премногу добро, па квотите за заработка ги намалија тројно, а бројот на реклами порасна за одприлика 5 пати ( тогаш дневно имаше само 4 реклами).

17. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    @NaprajPari
    Ќе ги поштедам сите на форумов од кликање на твојот пост, освен ако самите инсистираат на тоа, и ќе кажам дека твојот линк води кон објаснување и реферал линк за TSU.

Апсолутно си во право.
    TSU не е измама.
    TSU не те тера да кликаш на безброј реклами.
    TSU не бара да имаш познавања напредни за да можеш да го работиш.
    За се' ова си во право и добро е што за разлика од повеќето овде кои се рекламираат за заработка на пари онлајн, ти си искрен на овие полиња.
    *за тие што уште не знаат, TSU e Facebook клон кој бара ненормални саати постирање и френдување за смешна заработка*

Но, на една поле мислам дека малце „клизна“.
    Доколку навистина си направил сериозен research, како што тврдиш, тогаш апсолутно НЕ би го препорачал TSU како сервис кој нуди достојна заработка за потрошеното време.

Океј, ти за себе тврдиш дека вадиш добра пара и не знам колку време трошиш на тоа.
    Но ајде, да не реплицирам со минимум 10+ опфатни рецензии и критики кои убаво го анализираат TSU и го „погодуваат“ онаму кајшто најмногу боли: за многу потрошени саати во спријателување со (рандом/разни) луѓе, шерување и постирање - на граница на спамирање) - добиваш мизерни, да не речам индиски исплати.

Нема потреба бе да правите вакви постови, луѓе... Во интернет доба живееме и апсолутно се' може да се испита во рок од 2-3 минути со еден basic Google search. Единствен начин за права заработка онлајн е преку користење на вештини/skills за фриленсинг. Зборуваме за јаки пари, какви што ти сакаш да мислиме дека се заработуваат на TSU (што апсолутно НЕ е вистина). Не зборуваме во темава за „јес, еве сега ќе одам на турско кафе у центар со мојата тринеделна заработка онлајн, најбољи сум!“ пари.

За крај, еве, како што ти пиша дека си направил 2/3-годишен research, јас зад постов ставам потпис и гарантирам за она што го тврдам како човек кој од ноември, 2012, мнозинството пари го заработува преку работа онлајн.

Последна измена: 17 јануари 2016
    На theowndemon, calliope, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  18. NaprajPari

NaprajPari Нов член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Колку лош начин за тоа да објасниш што навистина е Тсу. Според оваа реченица која што е цитирана погоре, ти тврдиш дека Тсу не е добар начин поради тоа што е - Цитирам “Копија“ на Facebook? Дали критериумот за оценување на тоа колку еден начин е добар или лош го сведуваш на тоа колку е оригинална идеата на кој тој начин е измисен и на неговиот графички интерфејс?

Да, графички, тсу е многу сличен на Facebook. Дури и опциите се слични, дури и исти. Но не ја споменуваш главната работа поради која тсу постои на онлајн просторот, а која ја елаборирам на мојот сајт (блог).

За вториот дел од овој цитат погоре - цитирам: “TSU бара ненормални саати постирање и френдување за смешна заработка“. Тсу не бара ништо. Тсу нуди заработка врз основа на квалитетот на објавите кој што корисникот ги објавува од својот профил. Јас би ги поканил сите кој го читаат ова, во најмала рака барем да го прочитаат мојот блог (не би им одземал повеќе од 5 минути) па да оценат сами. Тсу е она што вие веќе го заработувате преку секојдневното седење на Facebook, но на тсу, за разлика од фејсбук, тоа, колку и да е Индиско (а не е судејќи според мене) сепак е платено. Па кога веќе го правите истото, сите би избрале да им биде платено наместо да не им биде. Уште еднаш, мојот блог е www.NaprajPari.wordpress.com

:)

19. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Па... не... не тврдам тоа... ако го прочита внимателно постот, а верувам го прочита според продолжението на твојот пост, нема потреба да ме цитираш, затоа што имам објаснато зошто ТСУ е лоша опција за заработување пари, особено на долгорочно. И тоа, во 2-3 реда, кратко и јасно го објаснив тоа.

Но нејсе, момците и девојките што ќе ја проверат темава го имаат и мојот, и твојот збор/мислење/став околу ТСУ. Наше е да не навлегуваме во непотребни дебати, а нивно е да одлучат дали ќе те следат. Tука ни јас, ни ти имаме правно да се мешаме.

20. silvanap

silvanap Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

Z

Значи не си доволно упатена во работата ... Со секоја исплата доколку ја објавиш на 5 Социални мрежи 5 Форуми и 5 Блогови ти добиваш сума од 60 Долари кои можеш само да ги вложиш односно да купиш пакети.
    Па сега ти прерачунај на секој 5 долари ако направиш исплата правиш повеќе објави и за сите добиваш 60 долари .. Незнам што не е логично ?!?
    Впрочем незнам зошто толку се вознемитуват кој несака немора ниту да проба ...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.