Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. billyy

billyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    15
    Сите си се зачленивме :D оние што не сте повелете: http://signup.wazzub.info/?lrRef=a3c1fde3
    Kако си поканувате пријатели, само блиски или...

2. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Јас досега преку интернет имам заработено 40$ од amazon mturk. Тие пари мора ди ги трошиш за купување нешто од amazon.com, јас купив 5 работи и пете ми стигнаа!
    Сега почнав да заработувам со нов метод, се што треба да направите е да давате опис (3+ реченици) на музика која ке ви биде дадена. Еве едно мало упатство од мене!

1. Одете на линков и регистрирајте се! http://www.slicethepie.com/?wyd=411944
    2. Откако ке се регистрирате најаветесе и притиснете scout (горе десно)
    3.Ке треба 90 секунди да ја слушате песната, а пота да дедете опис и оцена 1-10 :)

На странаво се заработува по 0.06 (може и повеќе и помалце зависи од квалитетот на описот, можеби звучи малце но не е) од песна, а уште повеќе ке заработите доколку зачленувате луѓе преку вас!

На ViKtOrIjA21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    155
    Ај ако сакакш подетално за амазон мтурк. Што се работи таму и по колку плаќаат, ти за колку време отприлика ги заработи тие 40$. Јас сега се регистрирав ама ништо не мие јасно, ако не сум од америка не можам да работам скоро ништо?? Ти што работиш обично и си пиша дека си од мк нели? А за второто ти исплатиле ли досега пари и на кој начин ги исплаќаат? Благодарам.

4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  5. tropix4e

tropix4e Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
  6. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    За тие што почнаа со slicethepie (имам напишано упарство хеколку поста погоре) еве нешто корисно односно придавки за лоши и добри песни!

ЗА ДОБРИ
    Sings with passion, professional, interesting, well performed, character, original, fresh, unique, upbeat, personality, summery, commercial, individuality, innovative, distinctive, pleasant, enjoyable, memorable, catchy, great, fab, wonderful, enjoyable, Emotion
    relaxing, inspirational, dynamic, balanced , catchy , well constructed
    refreshing, original, mellow, atmospheric, toe tapping, sharp, challenging, creative, edgy, daring, sunny, bouncy,raucous,plucky,well produced, smooth quality,introspective , soaring,heartfelt,meaningful,from the heart,meandering

ЗА ЛОШИ
    Boring, uninspiring, bland, unimaginative, generic, tuneless, unoriginal, weird
    Uninteresting, random, pitching, tuning issues, don't sing with conviction, dull, boring, flat, strange, indescribable, superficial, Superfluous
    repetitive, typical, predictable, poorly constructed
    flabby, plodding, banal, lazy, brutal, unoriginal, mind numbing, derivative, offensive, puerile, painful, laughable, vomit inducing
    not linear, no structure,banal,uninspiring,lacks depth,sparkle,no charisma,flat,no thought,no passion,no feeling,unoriginal,samey,odd,bizarre,thrown together

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Од тие заработки преку интернет или што и да е косата ми се дига нагоре. Пред некое време сигурно сум кликнала некаде каде што не треба случајно, не намерно и сега нон стоп од мојот мејл се праќаат некакви реклами на тие луѓе што ги имам зачувано на мејл адреса.
    Не дека не заработувам :D туку и не ме интересира и сакам да деактивирам тоа чудо ама незнам како и што. Почнаа луѓето да ми велат да не им праќам све и свашта на мејл :)
    Ако некој знае нека пише

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady90

Lady90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Па ајде ако сакаш сподели со нас некоја страна од каде си заработила :)

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    slavica999 имаш ли пробано да го пуштиш компјутерот во safe mode и да го извртиш еднаш антивирусот, а уште подобро ако имаш anti-malware програма пушти ја и таа, во случај да не имаш закачено нешто многу паметно на компјутерот, што антивирусот не го чита во стандард кога е уклучен.
    Ако тоа не го реши проблемот, тогаш создавај нова мејл, со неа не нема да прави вака, освен ако можеби одиш пак на „работа„ некаде. :)

10. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Јас сеуште не сум повлекла пари затоа што имам само 10 $ засега, што е солидно со оглед на тоа што не работам често ;) имам акаунт на Alert Pay и кога го отварав пред некој месец не ми бараше кредитни картички, уплати и сл. Меѓутоа за moneybookers.com знам дека преку неа најчесто ги исплакаат парите па планирам од таму да отворам ..мои другарки имат таму отворено акаунти и преку неа им ги исплакат парите од microworkers.
    Продолжи да работиш па за некое време 1-2 недели можеби ке ти се појават околу 30-40 слободни задачи за извршување во групата HG jobs каде само работодавецот може да те вметне зависно од рејтингот кој го имаш. Истиот не смее да биде под 75%, во спротивно неколку дена нема да може да работиш на задачите, затоа внимавај при нивното извршување -работодавците да се задоволни од твојата работа, така ке имаш повисок рејтинг и поголем адостапност до повеке задачи :D

11. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
  12. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    155
    Јас пред неколку дена почнав да работам на кликање линкови од странава, па да ја споделам со вас :) . Се заработува 2 долари од клик и секој ден има по околу 8 линкови, и парите ти ги покажува на страната а дали ги исплаќаат навистина незнам, ќе видам здравје по 3 месеци :) Ова е линкот ако сакате регистрирајте се преку него:
    http://www.twodollarclick.org/index.php?ref=draganna
    Инаку исплаќањето е преку Алерт пеј па ако некој има искуство со исплата на овој начин без разлика од каде заработил нека пише искуства, не сум ги пробала и затоа не ми се сигурни

13. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Еве докази дека ислаќаат (сликата не е моја ја најдов на друг форум)
    ЕВЕ ЛИНК
    Регистрација овде http://www.slicethepie.com/?wyd=411944

14. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А ти имаш акаунт на Paypal или на Alertpay?

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

:D :D немам заработено а и не се занимавам со тоа, прочитај убаво што сум прочитала

Пуштав антивирус програма и као чистеше нешто и еден период немаше сега пак приметив. Најверојатно ќе го блокирам мејлот и ќе си отворам нов. Не ми се прави тоа ич затоа што на мејлот имам многу атачменти и некои корисни податоци кои треба да ги средам прво....Ќе видам со мојот програмер дали тој нешто може да направи.

16. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Имам на alertpay сметка, а ке направам и на paypal. Парите од страницава ке ги префрлам на paypal.

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Еве докази дека ислаќаат (сликата не е моја ја најдов на друг форум)
    ЕВЕ ЛИНК
    Регистрација овде http://www.slicethepie.com/?wyd=411944

Имам на alertpay сметка, а ке направам и на paypal. Парите од страницава ке ги префрлам на paypal.[/quote]

Ај ако може повеќе околу исплаќањето.Колку песни треба да имаш оценето или ти одлучуваш кога ти е доста?И што се овие paypal и alertpay?Како оди постапката од почеток?Фала

18. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    155
    ^^Paypal не постои за Македонија. Евентуално ако пишеш дека си од некоја од соседниве др#ави, незнам како идат тие процедури.
    Инаку ceca-1 www.alertpay.com види си што како, треба да се регистрираш на странава и ти отвараат сметка на која ќе можат да ти префрлуваат пари, ама и јас не сум баш информирана како одат тие работи па ако некој имал искуство нека каже подетално како оди процедурата :$

19. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    [/quote]

ПАрите мојш да ги префрлиш на paypal но нема да е потвреден, но сепак ке можиш да порачуваш од ebay. Колку ке ти даде од песна зависи од квалитетот и должината на описот мене во просек ми дава 0.05 :) ;)

20. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Јас досега преку интернет имам заработено 40$ од amazon mturk. Тие пари мора ди ги трошиш за купување нешто од amazon.com, јас купив 5 работи и пете ми стигнаа!
    Сега почнав да заработувам со нов метод, се што треба да направите е да давате опис (3+ реченици) на музика која ке ви биде дадена. Еве едно мало упатство од мене!

1. Одете на линков и регистрирајте се! http://www.slicethepie.com/?wyd=411944
    2. Откако ке се регистрирате најаветесе и притиснете scout (горе десно)
    3.Ке треба 90 секунди да ја слушате песната, а пота да дедете опис и оцена 1-10

На странаво се заработува по 0.06 (може и повеќе и помалце зависи од квалитетот на описот, можеби звучи малце но не е) од песна

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.