Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    da a pari slusnav deka od raka na raka idele...kako e mozno toa?

2. MilevskaVanja

MilevskaVanja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    http://mayaclix.com/?r=284993812

Zdravo na site, i jas pocnav so rabota na ovaa stranica i veke 1 mesec kako sum aktivna. Rabotata e PRELESNA dnevno treba da odvoite samo 10 do 15 min za gledanje reklami.Na makedonski jazik imate objasneto BUKVALNO SE samo treba ubavo 2 pati da procitate i da gi sledite upatstvata od TIMOT koj sto ke vi pomaga. Bidete malku trpelivi i najbitno redovni vo rabotata GARANTIRANO ke imate uspeh. Pametno iskoristete si go vremeto sto go pominuvate doma. Kliknete na linkot http://mayaclix.com/?r=284993812 i registrirajte se BESPLATNO e !!!!

Pozdrav!!!1

3. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    како тоа те банираа ? јас имам околу 50...

4. Стефанија12

Стефанија12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    http://surveynoticias.com/p172939

5. darkaquarius1

darkaquarius1 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Има некој земено пари од surveynoticias.com? Како оди процедурата,некој подетално да објасни ?

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    ova e prevara, jasno ni e na site deka sakate da si dodadete nekoe fiktivno dolarce na smetka so toa sto drug ke se zacleni preku vas.
    zasukajte rakavite i na Upwork ili Fiverr - barem funkcioniraat.

7. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Цел свет се занимава со Bitcoins, па почнав и јас. И добро ми оди хаха.
    Создавам нова тема за да видат сите, зашто ако напишев во заработи преку интернет немаше да видат сите, а сите сме во потрага по работа преку интернет.
    Епа вака..
    Што е BitCoin?
    -BitCoin е виртуелна валута, односно децентрализирана валута без институција како што е Централната банка која раководи со оптегот на пари и вредноста на валутата. Значи BitCoin валутата не произлегува од ниту една банка. Ова е само виртуелна пара.
    Како се заработува?
    -Има многу страни на интернет кои на определно време даваат дел од BitCoin.
    Најпрво се креира wallet за парички, и потоа според тоа од која страна сте направиле виртуелен новчаник, почнувате да ја „напаѓате“ страната. Јас на пример користам xapo wallet и сум задоволна зашто директно ми ги претвара во долари или денари, па кога ќе направам минимум 10$ ќе си ги земам на PayPal.
    Еве листа на web wallets:
    Потоа, откако ќе се регистирате на некој wallet, отворете листа за заработка на парички (линк за xapo wallet листа), но доколку се регистрирате на некој др. новчаник напишете на google - ... faucet list. и ќе ви излезат.
    Од страните заработувате Satoshi, тоа е помала единица од BitCoin. Еве каква е скалата:
    Нека не ви изгледаат големи бројкиве, значи треба само да почекате одредено време (пр. 5, 15, 30 мин) па собирате Satoshi. За многу кратко време се собираат по 10 000 сатоши. Има и страни за правење дополнителни задачи и анкети кои даваат по 200 000 сатоши, ако се изработат правилно. Треба да се следи се` и се собираат лесно. Јас сум досега до пола стигната, уште малце и ќе заработам 1 Bitcoin.
    Најдобар сајт за собирање сатоши е gitcoin (линк за регистрација) пошто дава на секој 5 минути да се собираат сатоши. Таму собирате сатоши и кога ќе направите над 10 000 ги префрлате на вашата сметка пример на xapo.
    Ако нешто не е јасно прашајте. И ако имате искуства споделете.
    Инаку 1 BitCoin моментално е 730.22 USD, беше 500 и нешто, ама со победата на Трамп се крена многу.

Потоа можете да ги префрлите на PayPal и да пазарите низ интернет што ќе сакате, а за повлекување живи пари не сум сигурна дали може.

Епа, среќно :)

(Ако е глупава темава, слободно во канта. И нека нема непотребни коментари)

На LadyGaga-69, foreverMATH, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  8. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
  9. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Ne rabotis veke so Kairos?

10. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    408
    Баш се интересирам за ова во последно време и добро ми дојде темава :) Е сега имам јас отворено BTC wallet има некоја врска? Мора да биде Xapo или било кој е во ред?

11. Stefan91

Stefan91 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Работам и со Kairos и со Surveynoticias

12. Villa7

Villa7 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Стефан како можам да те контактирам ?

13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Функционира и Surveynoticias. Другар денес ми кажа дека успешно повлекол пари.
    Еве ви линкче, многу лесно било бе :) И јас денес се зачленив:
    http://surveynoticias.com/p178832

14. Villa7

Villa7 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    i jas se zacleniv , no nekoi raboti ne mi se mnogu jasno,zatoa baram objasnuvanje od nekoj povekje sho e zapoznaen

15. Villa7

Villa7 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    dali celata zadacha e vrshenje odredeni aktivnosti na gitcoin,i koja e sushtinata tamu,shto vsushnost treba da se pravi? ako mozhe malo objasnuvanje

16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    a sto ne ti e jasno?

17. Villa7

Villa7 Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    moze da mi pishesh na fb ?

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ne. Mozam tuka vo licna poraka

19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Имам едно прашање во врска со ова: како ќе ги префрлиш парите на PayPal, или ако работиш на некоја друга страна, пример со surveys, како би добила пари на PayPal, кога колку што знам кај нас таа опција се уште не е возможна, нели може само да плаќаш со PayPal, но не можеш да префрлаш/примаш пари?
    Можеби е смотано прашањево, извини, само почетник сум во овие работи па збунка сум цела. :lol:

На Villa7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не, нема врска може и таков новчаник. Само што ќе си бараш на google: btc faucet list и преку тие страни што ќе ти излезат ќе си собираш Сатоши и директно ќе ти се префрлаат во твојот новчаник зашто на сите страни се најавуваш со и-мејл адресата на твојот новчаник или со кодот од твојот новчаник што ти го дава на страната (во случајов на BTC wallet)
    Значи вака, gitcoin е само една од страните на која се прават Сатоши. Има стотици други страни на кои се прават сатоши на пример за одредено време се вклучуваш (пример за 15, 30, 60 мин.) и собираш Сатоши (кликаш на Claim now) и ти одат на новчаникот.
    А конкретно gitcoin работи на тој принцип - има опција claim now што на секој 5 мин дава одреден број на Сатоши и минимум 10 000 е за да си ги префрлиш на новчаник, но има и опција да извршуваш задачи за да собираш повеќе Сатоши. Преку Claim now опцијата по 50-90 дава на секои 5 мин, а со задачите може да освиш пример 200 000 за само една извршена задача, ама кај нас во Македонија не ни ги отвора задачите.
    Јас најдов финта за да ги отворам, ако сакаш пиши ми.

Јас од xapo не сум префрлала досега, но има опција да се префрлат. :)

ЕДИТ: на gitcoin има скоро нон стоп giveaways и даваат по 10 000 000 сатоши или по 1 000 000 зависи кој како.
    И друго, еве друга страна добра за собирање Сатоши. КЛИК

Последна измена: 22 ноември 2016
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.