Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.220
    Допаѓања:
    56.900
    Мислам дека темава премногу почна да се злоупотребува за делење сопствени линкови како начин за лична заработка. Ова треба да биде само споделување на искуства, начини на работа преку интернет, дали некој подигнал пари и такви работи, но во последно време освен споделување на лични линкови ништо друго не се случува овде, а гледам дека има и членови кои се зачлениле само за тоа.

На Hipica и Artemission им се допаѓа ова.
  2. galena80

galena80 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    феминки вистина е дека преку интернет се заработува, кликнете на линкот http://signup.wazzub.info/?lrRef=a8139c18 зачленете се, праќајте покани на пријатели на facebook и ќе се уверите сами. јас за два дена заработив 50 долари.

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А од кај знаеш дека е успешна? Да не си ги подигна парите?

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас само што се зачленив на тој сајт, но не знам што треба да правам за да добивам и јас пари :worried: ако може амлку повеќе да ми објасниш :(

5. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    значи девојки од каде сте сигурни дека се исплакаат парите? Секогаш кога ке наидете на ваква страница прво проверете ја. Никој овде не пиша дека има добро искустов ( исплатени пари ) од овие страни. Јас имам искуство со мтурк и парите се мои (односно имам купувано од амазон со тие пари). Прво проверете дали страните се измама. Не е тешко, на гоогле пишете ја страната и потоа сцам (scam). Оваа страна http://www.twodollarclick.com не изгледа како да е добра. Нема ни една добра оценка за неа. Никој нема нашичано дека му се исплатиле парите.

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас ќе се согласам и со Ливинг и со Дренка за тоа дека голем дел од тие што ги промовираат овие страни се зачленети само за да се рекламираат и ставаат линкови со нивни реферал, а скоро сигурна сум дека тоа им е непроверена работа. Девојки не се залетувајте со кликање реклами и со постирање линкови зашто во главно тоа е џабе изгубено време. Пари без труд нема, така што трошете го времето на поубави работи или во барање вистински начини за заработка.

Едит: Не знам колку проверувате страни со огласи, но преплавени се со вакви реферални линкови и ветувања за одлична заработка од дома. Ако беа вистински немаше да има толкава сиромаштија, невработеност и незадоволство кај народот.

7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ај објасни ми малку повеќе за мтурк. Што работиш и дали кога порачуваш нешто ти си ја плаќаш царината или ти одбиваат од тие пари?

8. galena80

galena80 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    кога ќе се зачлениш на wazzub добиваш твој персонален линк за покана ( http://signup.wazzub.info/?lrRef=a8139c18 ) и го праќаш на пријатели да кликаат на него и да се регистрираат. не е воопшто тешко, баш е интересно исто како фб само што тука ти добиваш пари со секое ново членство.

9. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Зачлени се на страната и таму ке видиш работи кои можеш да ги работиш. Јас најчесто одговарам на анкети. Може да се пишуваат текстови да се прегледуваат слики...има најразлини и многу работи.Нема многу анкети,ама не ми се ни брза за пари. Ова ми е онака во слободно време. До сега имам порачувано од амазон ама само еднаш имам купувано со парите од Мтурк бидејки споро иде заработувањето :(
    Инаку плакањето царина нема врска со интернет или мтурк или било што.
    До сега имам 10-тина пати купувано преку интернет, а често се случувало да правам размена на производи со луге кои се надвор од МК. Царина се плака над извесна сума на пари на порачаниот производ (цената на производот).Мислам дека е над 40 долари ама не сум сигурна,можно е да е и друга поголема бројка. Како и да е, до сега не сум платила царина, освен еднаш кога добив поклон од пријателка која живее во Канада.

10. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    159
    A за шиппинг колку се плаќа??? Колку што прочитав по 4,5 долари од производ и плус 5-6 долари за целата нарачка, ама не сфатив баш. Ти колку плаќаше? Ова со парите од мтурк кога си плаќала ме интересира, зошто и јас така планирам да купувам. И какви работи имаш нарачувано, од која категорија дали може облека, чевли да се нарачува ги гледав тие табелите за овие производи ја немаше македонија наведено па тоа ме збуни

11. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Да, така како што имаш прочитано. Јас секогаш зимам стандардна достава. Да, Македонија ја нема во овие табели. Еве овде табелите:http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_nodeid_596194_standard?nodeId=596194&#StandardInternationalShipping
    со тоа што овој стандарден амазон е нели и амерички и во Европа дозволува само стандардна достава на книги, цд-а и такви работи. Цената е 3.99, плус 3.99 за секој производ. Ова не е баш евтино, ама што е тоа е. Може да се зимаат и други видови на производи ама нели поштарината е многуууу поскапа.Тоа е онаа Приорити табела.
    Штета што мтурк дава да се префрлат парите само на овој амазон. На Англискиот амазон Македонија има поголема можност за купување во однос на произоводи, често се случува некои производи да се поевтини, а и поштарината не е толку голема.
    Јас идев до таму што ги контактирав во центарот со повик преку скајп, а и со мејлови за да ги замолам да ами ги префрлат парите на амазон.ук, ама не дозволуваат. Баш штета, ке заштедев пари. ама како и да е, не се жалам биејки иако поштаринава не е евтина, сепак ми се исплати бидејки не вадам пари од џеб, туку во слободно време кликам на мтурк со цел да си купам некоја книга.

12. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Освем книги цедеа даваат и мнооогу други работи во Македониа.
    Не си во право за поштаринита, има и free shiping.

13. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Како имаш добиено бесплатна поштарина? Ако имаш искуство пиши

14. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    159
    ^^^Имате ли порачано нешто друго освен книги и цда еве јас пробувам нешто друго да нарачам и не сака да ја прифати нарачката, ми вика не е можна испорака за македонија, да пишам друга адреса. Ова не само за еден производ туку пробував со различни производи

15. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Што му се случи на сајтот?На вас ви излегува вака :?: ???
    Hello! At present Slicethepie is not available in all territories. We can see that you are trying to access Slicethepie from an area where the site is currently unavailable. We're sorry that this means you will not be able to review. We hope that the site will become available in your location in the future. Thanks. The Slicethepie Team

16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Истото и мене...

17. AngelAny

AngelAny Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
  18. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    159
    јас не верувам во ова wazzub. Имам отворено акаунт, ама она што нас ни е најважно да ни платат нели, за тоа не пишува никакви информации на кој начин ќе се врши. Ниту сме пишале сметка, ниту пак гарантираат која сума наводно ќе ја платат. Тој калкулаторот што е, покажува колку долари ПОСТОИ МОЖНОСТ да заработиш така да, според мене тоа е само една обична реклама и ништо повеќе. :)

19. Dijana-didy

Dijana-didy Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Имам порачано и други работи освем книги и цедиња. Имам порачано 2 Џебни микроскопи, наочари, сат за на рака, големо македонско знаме и сите ми стигнаа. (имав 40$)

Еве на овај произвот поштарината е бесплатна
    Код:
    http://www.amazon.com/gp/product/B0064J6ID4/ref=oh_o00_s00_i00_details
    Моментално не е достапна во Македонија испратив порака до нив и ми рекоја кога повторно ке е достапна во Македонја ке ме информираат. :(
    Исто така ме информираа дека кога ке е повторно достапна парите си остануваат не почнуваме од почеток. Ако ви пишува погрешни податоци дека сте внесле изберетеја опцијата за заборавена лозинака.

20. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    фала ти за ова...јас никогаш не сум наишла на бесплатна поштарина. инаку моите податоци кои ги кажав за поштарина се за производи кои ги продава амазон, а ова се нели од некои други продавачи. а цените за поштарина за амазон се тие.
    ама нели е е ни битно кој продава важно да си добиеш поевтино :clap: :clap:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.