Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заработи преку интернет

Дискусија во 'Барање работа' започната од littlegirl92, 5 јануари 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Читав за овие PTC страни на хрватскиве форуми прилично се задоволни, е сеа треба време дур да се собере некој денар, али не одзема многу време дневно. Нормално со кликање реклами е, ништо тешко, а валидни се. Јас од досада си кликам па ако соберам некој денар фино, али повеќе сум на фриленсер страните.

http://www.clixsense.com/?10836855
    https://www.neobux.com/?r=coldheart19

2. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Дечки не ме сфаќајте погрешно, ама тоа со кликање реклами сериозно го сфаќате ко работа и заработувачка?
    Имате многу др идеи како да заработите на интернет, не си трошите време со вакви “заработки“.

3. cockerspaniel

cockerspaniel Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    123

Пример за други заработки на интернет?

4. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Да водиш веб страна, да се зачлениш на фриленсерски сајтови кои ти нудат еден куп работни места, да пишуваш за некој сајт и сл.

На Acka22 и cooll им се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Дали некој знае да работи во SketchUp? Имам неколку цртежи што треба од хартија да се направат во SketchUp во 3D. Проект за една градинка. Нека ми пише приватна порака.

6. LajlaGirl

LajlaGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    45
  7. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Што правиш на сфи страната и колку са речеме заработуваш на месечно ниво? Ќе сакаш да ми објасниш малку подетално? :)

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Акo сaкaш oвде oбјaсни или вo пoрaкa, и мене ме интересирa : штo и кaкo се рaбoти и зaрaбoтувa, реaлнo време штo ви е пoтребнo зa сфи, штo е пoентaтa кaде легнувa плaтaтa т.е. кoгa ? :)
    Штo се пoдрaзбирa пoд тoa пaсивнa ?
    Oд игритр имaте плaтa?
    Oтприликaa штo aктивнoсти требaaт и кoлку е плaтaтa кoгa и кaкп се исплaќa??

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Здрaвo, дoкoлку си пoвеќе упaтенa и aкo мoжеш дa ми кaжеш- кaкo тoa преку веб стр. Се зaрaбoтувa или кaкo се стaнувa oнa зa дa пишувaш зa некoј? :)

10. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    @SunnyGirl2 да водиш веб страна мислам на тоа да си купиш страна пр на wordpress и да пишуваш за некоја тема тука на овој начин имаш можност да заработиш преку реклами што ке си ги ставиш на страна од AdGoogle на пример. Но, ова е доста потежок пат затоа што ке ти треба да набилдаш многу публика од УСА кои ке ти ја читаат страната.
    Друга можност, имаш неколку страни уназад зборевме за фриленс сајтови каде што луѓето ти нудат различни проекти: да им преведуваш од еден јаззик на друг, да прераскажуваш текстови, книги да им пишуваш, да им бидеш личен асистент, програмер, веб дизајнер, дури и сметководител.
    Тие страни кои сега за сега ги знам се: freelancer.com Upwork.com се зачленуваш на нив, си одбираш полиња во кои те бива и на главна страна (home page) си пратиш огласи. Имаш и една мислам се викаше fiverr.com да правиш лого, тука почнуваш од 5 долари и си илдаш рејтинг понатаму.

Пример, јас почнав како writer и скоро сите категории под writer што идат. И сега, некому му треба да му пишуваш статии за негова лична страна, ке ти даде тема и рок и ти ке му ги доставиш задачите, ке те плати тлку колку што се имате договорено.
    Ако имаш нешто плус да прашаш слободно, се надевам дека барем колку толку ти отворив видици некои на ваква заработка :)

На realGirl, cresa-jagoda, CoCoGiiiRL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    Влoжувaш првo пaри или фрее е регистрaцијa?
    Ти милa нa кoјa стрaнa зaпoчнa?

Мнoooгу ти блaгoдaрaм зa oвие инфoрмaции,бaш гo сaкaм фoрумoв секoгaш имa некoј дa ме нaучи нa нoви и убaви рaбoти. :)

Фaлa фaлa фaлaa :)

12. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    SunnyGirl2 пари не вложуваш никакви, е сега на тие две страни што ти ги набројав разбрав дека се плаќаат тестови на знаење но и без нив можеш да аплицираш на огласи.
    Кога ке земеш некој проект самата страна си зима процент за себе на UpWORk каде што и почнав зимаат 15 проценти од таа заработка, не ме држи за збор за цифрава.
    Пример, ке ти даде некој да напишеш книга за рецепти (компилација од 200 рецепти) еден рецепт пр ти е 1долар, и на крај кога ке го завршиш проектот работодавецот те плаќа 200долари, страната пр freelancer.com си зима нејзин процент и си ги префрлуваш парите на Skrill or Payoneer сметка тука исто мора да ти земат некој минимален процент за самата трансакција и ете ти заработка, после пак ке си аплицираш на други огласи за кои веруваш дека ке можеш да ги сработиш.

Единствено нешто што не ми се допаѓа е тоа што има многу индијци и пакистанци кои буквално ни ја зимаат рбаотата за многу мали пари. Пример некој пакистанец ке напише книга од 20 000 збора за 100долари. А ти знаеш дека имаш поголем капацитет и знаење, ама ете. Среќа имаш работодавци кои предвреме си кажуваат они да не пуштаат апликации и кои си бараат стрриктно знаење и квалитет да им понудиш.

На cresa-jagoda и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    имаш ти процент ако се зачленам преку линк твој? Бар да имаш некој плус ако има ко во сфи :)

14. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    @SunnyGirl2
    Не срце, не функционира тоа така. :)
    Пиши си ја адресата на гугл и направи си профилче таму.
    Што не ти е јасно слободно прашај :)
    Крши нога како што велат :) :*

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MarijanaP

MarijanaP Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Работа од дома, доволно ви е и еден час дневно , со можност за продажба на сопствени производи, за повеќе информации отворете го линкот https://goo.gl/WGle0J , заработка се чувствува после неколку месеци и зависи од вашата ангажираност.. инаку отсекогаш сакав да пробам нешто вакво и конечно се решив и засега мислам дека вредеше :)

16. nattyge

nattyge Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    http://www.dimondclix.com/?ref=NattyGe
    најдобра ptc страна што ја имам сретнато. Има многу реклами, можи одзема по 1 сат во дено но вреди да се проба.

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    КОлку успевате да заработите од PTC страни месечно? По долар стигате?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nattyge

nattyge Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    моментално имам 2 долари за 3 дена планирам да купам реферали. 25 реферали се 5$, бидејќи без реферали треба да се отепаш од чкрапање за неколку $ месецот.

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ви се исплати да се убиете за неколку центи?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nattyge

nattyge Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    на почетотко се по неколку центи после зависи од тоа ти како ќе работиш.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.