Зара онлајн

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Fifi84, 22 јули 2020.

1. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Имам едно прашање..бендисав едни фармерки од Зара и гледам има бројче што ми одговара...го ставам во кошничката и потоа одам во неа и пиши дека го нема на залиха....нешто апликацијата не чини или нема навистина?

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.533
    @MikicaBt Често се менува дали нешто е на залиха или не, па пробај пак подоцна :)

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    664
    Се случува за неколку секунди или минути да го снема производот(некој бил побрз го порачал, го има во помали количини) тоа што го ставаш во кошничка не е никаква гаранција дека ќе биде достапен постојано, тоа е моментално. Производите повремено ги обновуваат - се достапни најчесто навечер после 22 или рано наутро после 6 часот. Практикувај кога нарачуваш во една нарачка да има повеќе производи - ова доколку ти се допаѓаат производите за да заштедиш на достава. Доколку нарачуваш два производи во различни периоди ќе ти бидат доставени, испратени одделно и ќе платиш за двата достава.

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Повеќе пати отворам и цело време ми дава дека го има производот...конкретно за фармерки 38 број (само тоа бројче го дава) и одма во кошничката пиши дека го нема. Ќе пратам баш денојве како ќе ги дава. Мислам дека им е грешка дека ги има на залиха. Фала сепак

На boomsleng и Polyincognito им се допаѓа ова.
  5. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    664
    Може да се работи за грешка, ќе ти кажам мое искуство го ставив производот во кошничка потоа ја продолжив процедурата за купување на производот во следните чекори и пред потврдата за купување пишува не е достапен производот, некој бил побрз неколку секунди и го купил производот. Иако сега сеуште не е некоја голема навала, се чекаат најголемите попусти кои се некаде после 10 јули и тогаш е многу тешко да се начека производ и да го има производот достапен е само во еден број па ако имаш среќа ќе си го купиш.

6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Дали некој има рекламирано производ?
    Купив дуксери за децава и на прво перење се собраа неколку броја. Перени заедно со друг дуксер и маички заедно купени и другите си се нормални. Пола гардероба им е од таму и ова никогаш не ми се случило.
    А колку само гордо му се пофалив на мм дека наместо еден купив 2 :$

7. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    71
    Само во продавница ли може да се врака производ? И колку време има за вракање ?

8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.533
    @Maraya✓ Не, може и преку карго. Периодот за враќање на производот е 30 дена откако е примена нарачката.

Отвори ја нарачката и подолу клинки на опцијата за враќање. Таму детално имаш се напишано т.е инструкции за следење што треба да направиш :)

На Maraya✓ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    71
    Ти благодарам.а дали може да се откаже нарачка додека се уште не е испратена ? Порачав еден фустан С величина ( а мислам дека М повеке би ми одговарал но немаше) во мегувреме стана достапна и М величина .и ме интересира дали можам да ја откажам таа нарачка и да си го порачам другиот..?

10. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.533
    @Maraya✓ Така мислам дека не може. Но, при враќањето мислам дека може да избереш опција за замена на величина.

Во секој случај би ти рекла да почекаш, да си видиш бидејќи Зара во последно време врска си нема со величини :D

Барем мене лично ми е така. Еднаш М ми е точно, еднаш мало/големо, еднаш S ми е совршено :D

И онака е веќе испратена, бргу ќе ти стигне, пробај си, може ќе ти е таман (fingers)

На rarepearl, Glowy и Maraya✓ им се допаѓа ова.
  11. MinnieKinnie

MinnieKinnie Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    А дали ви се случило да нема опција за враќање во статусот. Моментално е до втора фаза кај процесирање. Сакам да ја откажам и да ја нарачам пак истата работа и плус дополна од неколку работи.

12. Lightdark

Lightdark Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Мислам дека од кога ќе ја примите пратката има таква опција,ама не сум сигурна баш.

13. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    131
    Мене еднаш ми се деси и ги контактирав им пишав пробаа да го средат ама не успеаа и преку маил ми пратија некој вид на барање за да можам да го вратам производот. Пиши им

14. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.993
    Зошто вака ми прави? IMG_8242.png

15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Ако имаш во нарачката парфем или шминка вака дава.
    Иако се достапни за нарачка, такви производи не праќаат.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Јас денес сакав то да го напрам....и сабајлево немаше опција, па преге разгледав пак и ми даде опција и ја откажав. Вчера ја направив нарачката и денес гледам уште поголем попуст. Пробај пак, ако не наорај си нова нарачка и оваа врати ја.

17. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    71
    Дали може да не се подигне пратката ако веќе е стигната во карго..а во мегувреме да нарачаш друга ?и Каде го има тоа откажи нарачка неможам да најдам..дали ако е во процесирање можам да ја откажам

18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Не знам што би се случило ако не ја погодиш, не знам како оди тоа..да не има опција ко ке ти ја донесат одма да ја вратиш назад..па потоа да. Ти ги вратат парите...не ми излегува сега како опција откажи.

19. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    71
    Дали некој од вас не ја подигнал пратката што ја нарачал ? (Неможев да ја откажам )..Дали прават проблем со нарачување на следна пратка ..

20. Rightnow

Rightnow Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    57
    Здраво, како ставате адреса за да ви стасаат производите во Зара во мол кај нас?
    Не знам како да пишам адреса и слично?