Даа, од Страдивариус се топ и мене највеќе ми одговараат, повеќето од таму ми се ама све скини, страв ми било мом да зеам.
Еко логистик- Катастрофа!!! Помина expected delivery date и денес проверив пратката ми е cancelled!!! Не знам што да правам кај да се жалам. Никој не крева на телефон. А толку ги чекав работите да најдам број.
Ептен имав ќеф за овие, идев неколку пати во Зара, сите мам џинс ги испробав , добро што пиша мислев до мене е проблемот
Ццц срам да им е, ја вратиле, а не те ни побарале? Денес ги контактирав овие другиве Пост експрес конечно и да не им се јавев, немаше ни да ме бараат, а помина цела недела и не им текнува да ѕвонат, си ги шетаат само пратките од магацин до база, не знам кој им е проблемот стварно. Знам одмори се и све ама зарем немаат замена куририте? Ако не доставуваат џабе што нарачуваме и бркаме бројчиња коа на крај нема да ги добиеме...
Следен пат кога ќе видиш дека ја подигнале нарачката и ако другиот ден не ти ја достават јави им се биди упорна ќе ти кренат. Јас така правам.
А зошто за проблем со пратки не се жалите кај испраќачот. На курирот му е гајле, ама испраќачот треба да е запознаен и ова да влезе во незадоволни клиенти па во иднина да размислат со кого соработуваат. Тие губат повеќе во случајов.
Јас минатиот пат кога се пожалив, наместо да ми помогнат ме обвинуваа и убедуваа дека не сум се јавила на телефон кога курирот ме барал а курирот ниту ме имаше побарано ниту пратката беше во достава туку си стоеше во магацин. Така да не верувам дека ќе добијат многу ако се пожалат
Еден од сељаците курири почна да и се дере на мајка ми за негова грешка, дури и да вреѓа. Сум го направила од гомно подоле. После друг на донесе пратката, немаше храброст сељачево, сакав да го исплукам у фаца. Гомна од луѓе
Имате проблем со нарачки на сајтов? Може е преоптеретен моментално, ама никако не можам после ДОДАЈ да направам било што.
Ќе пратиш жалба на Зара дирекно, ако нашиве немаат слух. Се додека си ќутиме и се расправаме сами со курири и тоа за пратки за кои плаќаме достава ќе си ќутат и продавачите. Колку повеќе се жалат клиенти повеќе притисок ќе се прави. Има еден таков и на мој реон. Дрско и безобразно однесување. И тоа му викам со две деца (од кои едни бебе) сум сама да се чекаме за 15 минути или не е проблем и наредниот ден ама да се јави пола саат порано. Партал ме направи. Ваквите обавезно ги пријавувам кај продавачот да си знаат со што имаат работа и дека ќе губат клиенти. Уште и во денешно време со гугл мапс и триста уреди кога ќе ме натераат да објаснувам на долго и на широко каде треба да дојдат. Јас разбирам да не погодат зграда, ама да не знаат ни по области отприлика
Јас баш и на Зара им пишав на хелп четот, девојката што ми враќаше беше од Македонија и она ме убедуваше дека не сум се јавила кога ме барале.. не знам која е таа грижа за корисници
Пратката стигна неколку дена порано од предвидениот рок, кога ми се јавија не бев тука, им реков ќе дојдам од база ќе си ја земам. Во меѓувреме ме фати стомачен вирус не можев глава да кренам не сум ни видела кога ме барале пак. Сега на апликацијата гледам ја вратиле пратката во главната база на проверка Сега што понатаму, да звонам на каргото да ја вратат назад или да пишам на она costumer care?
Дечки, овие блејзериве од Зара што се, конкретно овој, го перете најнормално или на хемиско само? Зашто пишува дека забрането е да се пере? Дури ни на рака зарем? Ваљда нема да се оштети материјалот, не е некој специфичен материјал или да не се смали. Имам и други сакоа ама друг модел си пишува дека може да се пере, на ова прв пат глеам да не се пере, се чудам.
Јас ги перам во машина на деликатно програмата, темп е мислам околу 30°. И центрифуга што е можно послаба. Досега не се уништиле
Зара е една од ретките каде на каса без проблем враќаат нарачки, за разлика од други што го тупат со курир служба итн.