Петокот направив нарачка ми пишуваше дека ќе стаса помеѓу 9-10 Јануари и денеска изненадно ми се јави доставувачот. Ова беше експресно брзо, ме изненадија позитивно Иначе мислам дека имам блага опсесија со нарачување ствари од детскиот оддел, минатиот пат чизми си земав за смешни пари, сега патичиња.
Јас сум приметила дека од Вип пошта кога ми носат пратка од Зара, често ми стигаат некој ден порано. Елс ми ги носат точно на денот, а пост експрес ги доцнат.
Враќањето по карго оди преку поштата што ја доставила пратката или преку поштата што ја пишува на return label?
Преку поштата што ја пишува на return label, мене така еднаш ми стигна преку ЕЛС а враќав преку Пост Експрес.
и јас ја добив со ЕЛС а на return label пишуваше Пост експрес затоа се збунав, ама ја вратив без проблем
Се наплаќа само ако курир дојде до кај тебе дома да го подигне пакетот. Ако го носиш ти до курирската служба или во продавница на Зара, тогаш е бесплатно.
Фала за одговорот. Се мислев дали да порачам нешто, Ако не ми одговара, 250 денари едно карго, 150 друго и џабе попустот . Ама штом е така, не ми е проблем да појдам до дуќанот на каргото.
Вака денес порачав онлајн пратка, случајно ги најдов работите што ми требаа па сакав да ја откажам го прашав вработениот на каса, бидејќи веќе нема онлајн опција да ја откажам, ми кажа дека повеќе нема да враќаат кеш, туку на трансакциска сметка ќе стигаат парите.. искрено незнам колку се исплати онлајн порачка а и прескапа им е доставата
Пуштале на сметка ама коа рефундираш онлајн тоест преку карго коа враќаш производ. Сеа значи и у продавница да сакаш да вратиш, на сметка ќе пуштаат? Ми нема логика.
Фустанот што ми беше ставен во кошничка денес има дополнителен попуст, на јакни сеуште нема можи нареден петок
Преку карго кога враќаш на сметка ти пуштаат пари, инаку во продавницата си одиш со артиклот и фискалната што ќе ти ја пратат со нарачката и ти враќаат пари во кеш. Да, не се исплати ако си од Скопје и ако го има тоа што го бараш во Зара во Скопје. Нема се на залиха. Дали го има и каде си проверуваш на апликацијата. Многу производи или нема да ги има воопшто или пак нема да го има твојот број во продавницата. Уште од вчера имаше намалување плус на некои производи, ама не видов јас некој поголем попуст освен минус 100 или 150 денари.
Можеби нема да враќаат кеш, ќе враќаат на Зара картичка. Неколку пати ми се има случено да не ми дадат кеш кога враќам директно во продавница, туку на картичка. Па, при следно купување ја приложувам и нејзе и си доплаќам остатокот. Онлајн не постои опција за користење на Зара картичката.