И мене ми е утре , фактура и фискална има извадено што значи во Скопје е веќе пратката , само денес неработен ден и затоа не е подигната инаку таман ќе стигнеше утре, така да утре секако ќе ја подигнат и петок достава.
Добар ден женски. Порачав онлајн две работи, но сега сакам да ги вратам во продавница бидејќи ми се големи. Дали ќе ми ги вратат парите или ќе треба да ги заменам за нешто друго? Фала Ви однапред
Враќаат при, сано може да се случи да ти ги префрлат на трансакциска во рок од 10 дена ако се работи за поголема сума и или немаат ќеш во каса.
Како да излезам на крај со Вип пошта? Курирот ми ѕвонел сабајле, го барав за неполни 10тина минути откако ми ѕвонел, не се јави, цел ден вртам дури сега ми крена за да ми рече: Ааа не, јас тие што ги исконтактирав сабајле тие се, вратена е веќе во магацин. Со истиов курир пред 1 месец исто вака се бркавме по цел ден ама ај ја достави некако пратката. Ѕвонам и на броевите од Вип Пошта ми спуштаат. Не ги можам, со другиве компании никогаш не сум имала проблем
Првото искуство со нив ми беше ок, ама од тогаш навака кога ќе видам пратката дека кај нив се паднала, ми се темни. Ко на скриена камера да сум се осеќам со нив. Ѕвонат кратко и ако не кренеш, одма стига нотификација од апликацијата дека бил направен неуспешен обид за достава. Се има случено и да не ми ѕвонат воопшто и на крај на ден, накај 19h, ми стига нотификација дека бил направен обид за достава. Ми имаат однесено пратка по грешка во друг град. Ми имаат доставено ОТВОРЕНА пратка (дадена по грешка на друг, отворена, па вратена). Ми имаат дадено пратка без фискална сметка (немаше ништо во пликцето). Ноќна мора ми се. Заебанција од фирма. Кога ќе се јавиш на телефон (ако си упорен), дрзок однос и те прават будала. Не знам што да те советувам освен да пишеш на четот на Зара. Ако сите се жалиме, можеби ќе се смени нешто. Ако си ќутиме, ќе си тераат вака.
Лелеее, исто ми се стемни кога му го видов бројот па ми текна кој е. Во случај да не ја подигнам, ќе ѝ направат cancel од Зара? Планирам да го нарачам истото и додадам некои работи па да пуштам нова нарачка. Не знам што е попаметно
Исто и мене ми се случи со нив , ме бараше еднаш и вратив на повикот после 10 минути и ми исклучи. После два дена без да ме бараат ставаа забелешка достава за друг ден а не ме ни барал ... Вториот пат ми ја доставила веднаш следниот ден и од тогаш не ми се паднало кај нив. Ќе ја достават ама може и 3-4 дена да почекаш ..
Ми ја ставиле како одбиена, иако ми рече вратена е во магацин ќе те побара друг курир Нејсе, направив нова нарачка, се надевам ќе имам среќа друга служба да ја земе оваа
Мислам дека некаде низ темава прочитав дека не враќале повеќе пари во кеш, туку само на трс. Плаќањето ќе биде на рака на курирот. Знае некој точно?
Последен пат кога враќав ми вратија ќеш. Прашав дали враќаат на трансакциска и ми кажаа дека тоа зависи од износот за враќање и дали во моментот има доволно пари во каса. Така да, однапред не може да се знае со сигурност како ќе ги вратат.
Значи лудациве со сите вака тераат. Страшно. И мене ми се темни коа ќе видам дека они презеле пратка. Треба да се жалиме арно викаш. Не знам кој ѓавол ги натера од Зара со овие да соработуваат. Нека имаат предвид што се дешава и за каква непрофесионалност се работи па да преземат нешто.
Баш пред малку им пишував на четот на Зара да се пожалам за ситуацијата и за среќа оваа нарачка ми ја презеле ЕЛС
Стварно? Имаат убави и доста поквалитетни работи за разлика од Зара, баш одлично што и следниот месец почнува и сезонската распродажба.