Здраво.Дали ви се има случено да фале еден производ а да си го платите.И пишав кажаа дека ќе ми пратат меил доколку ја реализират нарачката.
Да, во продавница. Треба да ја имаш фискалната или од апликацијата да го скенират QR кодот на нарачката.
Зара зимскиот попуст, години уназад почнува на boxing day. Годинава тоа е на 26ти декември. Онлајн започнува ден претходно, вечерта во 21 часот. Секаде во цел свет е истот датум
Да се самоцитирам… Не можеше да не помини без проблем нарачувањето. Втората пратка, не бев во можност да ја подигнам кога ме побараа од Микмик, а и доставувачот не можеше попладне, па ни претпладне другиот ден, па договоривме за денеска попладне. Еве ги сите тел недостапни, не се јавуваат или одбивааат… веќе видено.
И јас дојдов да се жалам. Пакетот отворен. Кај доставувачот надркан, уште кога го видов отворен пакетот збеснав.
замена може за бројче ако е истата цена сеуште така? не може замена, ако сега производот е поскап така?, по некоја логика
Се разбира дека може. Ако се менува за ист производ друг број не треба да има доплата, ако е за друг, поскап производ се доплаќа разликата во цената. Со Зара немам конкретно вакво искуство, ама на друго место имам. Нели и ако го вратиш производот ќе ти вратат колку што си платила, а не колку што му е цената на производот во моментот. И мене ми се случи ова еднаш. Со ВИП пошта. Го дал пакетот по грешка на друг, го отвориле, виделе дека не е нивниот и го вратиле. Само два производи беа, па проверив дали се внатре и решив да ја примам пратката.
имам балетанки едни, па сакам друго бројче, ама ако може вака да заменам, без доплата. ќе треба да прашам. а гледам дека ги има во продавница. едит: Но за он лајн нарачки мислам дека го враќаш продуктот, не прават замена за иста цена за поголем/помал број за истиот производ.
Не можам да тврдам кога не сум враќала, се е можно, не дека не. Јас исто за онлајн нарачка ти кажувам, само од друга продавница. Не сум ни помислила дека треба да доплаќам, јас кога сум си го купила си било на попуст. За замена може да доплатам ако има трошок за карго евентуално. Плус, Зара не сторнираат сметки од онлајн нарачки, па да треба да ти куца нова сметка по стара цена. Ако менуваш за различен производ - да, ама ако е истиот ти ја враќаат истата сметка. Пробај, па баш сподели дали ќе ти побараат доплата.
Јас имав нарачано на блек фрајдеј па пишуваше за вчера или денеска достава но нема ништо,на апликацијата ми пишува испратено уште од 05.12 и стои на испрстено кога одам на tracking ми пишува not available,дали некојј имал слична случка ? Незнам ни кај да се обратам телефонот од зара гаси на емаил не ми враќаат а незнам ни преку кое карго е за да прашам бар таму Па некој ако знае кај можам да се обратам да мии помогни