Зара онлајн

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Fifi84, 22 јули 2020.

1. Momzilla

Momzilla Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.546
    Пред околу еден час ми доставија уште една пратка, другите две не (facepalm) Го прашувам курирот зошто е означено дека не се јавувам, кога не ми звонал никој-ми вика сигурно сум те барал. Е не си ме барал, пошо во меѓувреме ми доставивте пратка, еве сега и друга, а уште две ги нема…и се збрка човекот.

2. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.673
    Стисни на тоа лоцирај ја пратката и те носи на страната од каргото кое ти е. Еве денес ми стигна мене преку Вип.
    Screenshot_20250115_150308_ZARA.jpg

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.261
    Допаѓања:
    34.657
    Јас само дојдов да кажам дека Вип пошта се крајно не професионални и понашање катастрофа.

Ми ѕвонат дека имам пратка од Зара.
    Каде треба да се достави, му кажувам.
    Одговорот; “ааа нема шанса да ја донесам до таму, газдите нема шанси да дозволат, као само твојата пратка е’’.
    Јесте дека живеам во помал град, ама тоа нема везе, треба да ми ја достави каде и да сум, за што тогаш плаќам карго.
    Ама врвот беше дека тие ја оставиле во град што ми е на 20км од мојот па ако сум можела од таму да си ја земам бе.

Со Елс сум немала вакво искуство, секоја чест и може над 10 пратки ми имаат донесено од Зара без проблем.
    И не само од Зара, од било каде да сум нарачала никој до сега вака ми нема кажано.
    Ама очигледно не е до градот што живеам, туку мрза и не професионализам.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    10.272
    Сега отворив, истово стои и кај мене. Забелешка од курир друг ден. Мене никој не ме побарал.
    Те бараа пак, што се случи?

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.261
    Допаѓања:
    34.657
    Ме побараа, ама ако не ти е тешко прочитај го постов погоре што ми е напишан.
    Ама еве пак накратко што ми рече.
    Ако газдите му дозволеле ќе ми ја донесел нарачката, ако не да сум си ја земела нарачката од град што ми е на 20км.
    Нарачки од Зара сум имала еден куп, никој до сега вака не ми рекол и не ми се испонашал.
    Да го знам курирот со име и презиме ќе го пишам, жими сѐ.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.461
    Пријави во Зара на лајв чатот, напомени дека бремена те стресираат, нема голем/мал град, достава до адреса си е достава до адреса. Плус ако си нарачувала на попуст сигурно си платила 250ден за достава. Какви газди какви глупости, така во мојот град едни го изгубија Карго Експрес други го земаа пошо не знаеа да завртат телефон за достава.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.261
    Допаѓања:
    34.657
    Платено ми е достава мила, баш нарачката ми е попустите кога беа, на 26ти декември ми е порачана.
    Мислев меил да пишам до Зара, ама не знам колку ќе ми вратат. Ама ако на чатот е подобро, таму ќе им напишам.

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.461
    На лајв чатот секогаш брзо ми одговарале, пробај. Не знам зашто прекинаа со ЕЛС да праќаат ама брзо и со овие ќе прекинат.

9. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    2.569
    Да не има некој што има порачано овие 2-3 дена да ми каже кога е терминот за достава. Нема да бидам тука една недела па да не ми ја вратат порачката, а многу работи имам за зимање.

10. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.673
    Провери го бројот на вибер ќе му излезе името

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    Кај мене дава 30/31 ама мислам дека порано од тоа стигаат, зависи преку кое карго.

Дојдов и јас да се пожалам од Вип, 2 пратки чекам во различен ден направени и на двете стои дека ѕвонеле и сум побарала достава за друг ден.
    И не е прв пат, на летните попусти пратката ми ја донесе на претпоследниот ден пред рокот за враќање. Добар улов беше, инаку ќе ја одбиев. Секој ден им пишував на чет, и им побарав да не ми праќаат преку Вип веќе, ама немало таква опција, автоматски се бирало каргото.

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    10.272
    На кој број ги барате Вип пошта, на двата на страната што им се недостапни се

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.954
    Вчера пуштив нарачка.
    Достава пишува 3-4 февруари

14. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    1.036
    Зависи. Јас имам две нарачки. Првата направена на 11ти Јан, краен рок е 27-28. Втората е направена на 12 Јан, краен рок е 24-27 и веќе е пратена, а првата сеуште се процесира..

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    45.921
    Доколку ми ја достават нарачката по истекот на рокот за да се врати, можам да ја одбијам и да не ја примам така?
    Исто со Вип пошта, наводно имало обиди за достава ама никој не ме контактиташе. :^)

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    10.272
    Мизерија жива.
    Денес ми звони, не сум дома, ми вика ааа во база ќе ти ја оставам. Базата во Аеродром, јас во Карпош живеам.
    Викам абе дојдете друг ден аааа не во база ќе ја оставам.
    Еве нема грешка дека ќе платам 250 ден достава да се акам 10км по нарачка да одам.
    Мизерии, со ЕЛС секогаш сме се договарале, овие изглеа мислат дека јас од дома не мрдам 20 дена дур не ми дојде Зара.

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.261
    Допаѓања:
    34.657
    Ете, значи секаде иста песна.
    Денеска пак ми се јави и ми вика што сум направила, дали сум се снашла за да дојдам до градот што ми ја оставил на 20км од мене за да си ја земам.
    Јас бе да одам да си ја земам со платена достава, јас!!!
    Ми ги крена живците и му спуштив слушалка, што сака нека праве.
    На Зара чатот се пожалив, ама не знам колку ќе превземат нешто.

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    10.272
    Им пишав и јас ама како автоматски одговори ми личат тоа што враќаат

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Мене ме нервира тоа што од каргово (исто за ВИП пошта зборам) не се јавуваат малку однапред, туку баш кога се долу пред врата вртат. И се лутат ако се случи да не си дома. Ко, немам јас друга работа, дома седам како кукла и ја чекам пратката.
    Не мора ни од којзнае колку рано да се најават, просто да сврти некој да праша дали ќе биде некој на адреса денес во тој период од денот и завршена работа, ќе се договориме. Од ЕЛС ѕвонеа на времето, се договаравме и никогаш немало проблем, барем не со нарачкиве од Зара.

На christinnn, raww, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    490
    До 4 саат работат тие и треба да кажиш дека имаш проблем со онјалн нарачка и шифрата па ќе се вклучи некој од корисничка подршка, инаку тие се автоматски одговори