До кафаната Убац тоа уличе кај што има продавница Ептен сум среќна ја начекав сукњата на попуст беше sold out сегде и конечно сега во 4 сабајле се појави само 1 парче и тоа моето бројчееее . Навечер се начекувам.
И јас така чекам некои работи да ги вратат, ги снема зошто не ги порачав дека нема да бидам тука наредна недела. Кога ти е дата дека ќе ти стигне?
Се начекав од кошничката, цело време пратев да ги дадат бројчињата и се нешто фалеше, кога гледам сабајлево оп се достапно Се прерадував
Мене ми стигна денес од Вип. За враќање онлајн нарачка (едно парче) во продавница, треба нешто да најавам преку апп? Или само носам таму со фискална?
Без најава, директно во продавница, со фискална. Може и без фискална, ќе им дадеш да го скенираат кодот од нарачката на апликацијата.
Ми стаса праткава денеска, да не ме мислите. Само ме чуди како сепак дозволиле газдите да дојде до мојот град да ми ја достави.
Од Вип ме побара една женска дека утре ќе ми се достави пратката. Тоа беше на 14.01 и уште ги нема, а пишува на апликацијата "Од утре" Рокот беше до 16.01 Со ЕЛС нема вакви работи. Кај ги најдоа овие не знам.
направив нарачка, повеќе производи се. Еден од производите долго го немаше на залиха, па го начекав и направив нарачка. на тој производ даваше само една боја. откако направив нарачка, кога ќе кликнам на производот, ми дава друга боја од производот. а на самата нарачка на маската, ми ја дава основната боја што ја нарачав. Прв пат ова ми се случува! И уште не е обработена нарачката, стои во подготовка, веќе 2 дена. дали тоа значи дека производот го нема, па случајно се појавил во залиха, ама и бојата ми е дискутабилна зашто така.
Така отвара бидејќи се потрошила бојата од која си нарачала. Ова повеќе пати ми се случило, особено кога има попусти. Ќе ти стигне од таа боја што си нарачала. Исто и во подготовка ми стоеле нарачки и по неколку дена.
За во Скопје ти е пратката? Да се самоцитирам. Вчера пишуваше дека е во магацин, денес наутро во транзит и ми ја доставија од Вип Пошта.
Џабе им вртиш на броевите што им се оставени, не функционираат. Јас искрено се надевам дека ќе прекинат соработка со овие од Вип пошта дека се катастрофа карго .
Ми се јавија од еден од тие нивните броеви што ги има на веб страната, сигурно функционираат кога им одговара.
Здраво девојки, после подигната нарачка направив рефундирање на производи ми даде да внесам сметка и дека за 24-48ч ќе ме контактираат, претпоставувам вип пошта би требало тие ми ја доставија пратката. Не ме побара никој вчера ја вратив во ист гејт и досега парите ми биле вратени на каса но вчера дечкото ми рече бидејќи е онлајн нарачка така и ќе оди процедурата. Добив мејл за потврда се како што треба меѓутоа никаде нема побарано сметка да напишам,што тој ми кажа ќе треба да напишам.Е сега таму пишува на истиот начин како што е платена ќе бидат вратени средства(платена при подигање) Дали тоа значи дека од вип пошта ќе ме контактираат можеби некоја има искуство? извинете за долг пост но со вип пошта имам лошо искуство до сега и прв пат вака па дали да реагирам поскоро во продавница или така функционираат?