Искуство со Вип Пошта за достава? Денес е последен рок за достава, Звонам на 2 броја, недостапни се. Кога и да сум нарачала курирот пишува дека не се јавувам, а не е точно, не ми звонеле воошто. Баш сакам да ја добијам нарачката, пратив и маил ама немам никаков одговор од никаде.
Вип се убедливо најлоши. Ако има канцеларија во местото каде што живееш најдобро таму да отидеш да ја побараш, ако нема, на чет на Зара пиши
Го имам пишано моето искуство тука: Навистина не знам како работи сеуште ова карго, и како е возможно ниту еден добар доставувач да немаат во цела Македонија. Еден совесен да имаше барем.
Јас се мислам дали воопшто работи, добив маил од Зара дека нарачката ќе доцни, а гледам пратката е заглавена во каргото. Звонам на 2 броја, исклучени се. Да не затвориле? Долго време немав нарачано ни јас, викам ајде може ќе имам среќа, еве исто пак. Пишав на чат на Зара ама и таму немав среќа. Многу лошо што немаат контакт центар.
Јас само да пишам, после 100 пати нарачување од Зара, прв пат да чекам пратка толку време. Значи на 11ти е нарачана, требаше на 19ти да стигне, преправи ја на 20ти, па на 21ви, па на 24ти, па за вчера и тоа од коа им отидов во Вип пошта, па ајде вчера као ќе ми ја донесат, па ми се јавија за денес дека ќе ја донесат и еве дури сеа ми јави куриров.
И јас имам заглавена пратка и веќе не ми ни треба, до кого е проблемот? До вип пошта? Тие изгледа само за пратките од Тему се одговорни .
Очигледно да, така си пишува. Само што разгледав и голем дел од работите што ќе бидат вечер на попуст се од минатиот црн петок и од зимскиот попуст, знам зошто дел од нив ги купив тогаш и тоа за поевтино.
Со еден вработен од Вип пошта скоро се направивме лом преку телефон за пратки од Зара, дека од сите што ми носат пратки, само тој е најпаметен секогаш. Се понашав културно и го замолив пратката да ми ја донесе до кај што ни носат пратки во моето маало, значи не до дома, 5 мин пешки ми е. Плус му кажав дека сум со мало бебе и врнеше, истураше. Колата е со маж на работа. Дотичниов господин ми се испонаша како тој не го знаел мојот град и не мислел да врти пола саат да ме најде и дека требало доле на чаршија да си ја земам пратката. Плаќам за достава, единствен доставувач е што само вака ми рекол. Сите други доаѓаат до ова местенце каде што спомнав. Му реков уште еднаш за пратка мене да не ме бара и дека ќе биде кажан на претпоставен. Ѕвонев во Вип пошта да ја кажам ситуацијата ама никој не крена слушалка. Така да ова што ве читам дека доцнат не ме чуди воопшто. Баш ми се свиѓаат некои работи од Зара сега за попустов ама само заради овие доставувачи не ни се порачува. Ем доцнат, ем се понашаат, ем бебе расти со брзина на светлината па додека стаса ќе му биди мало.
Пак тапа изборов, стаив 3 парчиња во омилени, но у 9 секако ќе ги снема ко што знаат да прават секоја година. Не знам што се дешава со Зара, одамна неам видено нешто симпатично и убаво. Све е или грдо или мех. Порано имаше толку многу интересни стварчиња.
Ако прашуваш дали се топли - не се. Внатрешноста е обложена со тенок мазен материјал само, за полесно облекување.
Стандард "попуст и black friday", од 18 работи ставени во корпа за секој случај само 6 достапни во 21 часот.