ako narackata e primer 100 eu carina nema da naplatat? Bidejki dokolku nesto se naracuva i bese vo suma nad 50 eu carinat a za nad 1800 ( okolu ne mi teknuva tocnata suma)ddv se plaka… znaci si zara ne plakam nisto bez razlika kolkava mi e narackata?
Нема никаква царина ниту ДДВ. Тоа си го регулира Зара. Ти си добиваш фискална сметка. Можеш и поврат да на ДДВ да си имаш ( доколку скенираш)
Ти нарачуваш од македонската Зара, затоа нема царина , а нив што им стиха робата од странство тоа тие си плаќаат што треба. Доколку би нарачала нешто директно од странство над одредена тогаш имаш царина , јас нарачував од guess нарачката беше 50евра и не платив царина.
Дали за враќање мора да биде само оргиналната кутија? Пошто добив поголема пратка а за враќање имаам само 2 производа ?
Ако враќаш во продавница директ нема потреба од кутии. Инаку другарка врати во кеса од зара преку карго никој ништо не и рече. Си и легнаа парите се најнормално.
Znae nekoj koga otprilika kje ima popust? dali vo blisku vreme ili ne? se utepav od poracuvanje i za mene i za decata ama nema naracka pod 8000 den so redovna cena za letnata kolekcia?
Здраво. Некој со искуство на враќање пратки преку апликација? Вика дека има опција да ти ја земат пратката од дома, дали навистина функционира ова? И за начинот на рефундација пишува на ист начин како што е платен производот, а немаат опција за онлајн плаќање, значи платено е во кеш, така ги враќаат парите? Ако може да ми каже некој наједноставен начин на враќање производ а да не е во продавница.
Мислам дека ја земат од дома, кога ќе им стигни пратката во зара и ја проверат парите ги враќаат на трансакциска, без разлика што си платила во ќеш. Ме збуни сега мислев дека имаат опција за online плаќање. Имаш таму опција да го вратиш кликни сигурно е објаснето
Имаш опција од дома да ја земат пратката а можеш и да им ја однесеш во карго , на етикетата за враќање има лого на каргото во кое треба да се врати , значи може да ти ја донесат преку Делко а да ја враќаш преку ЕЛС и обратно, а никаде не го пишува тоа катастрофа се.
После 4-5 недели од прилика е најголемиот попуст. Гледам во Канада е почнат со 30/35% во главно, па ќе видеме кај нас како ќе биде.
Обично во Јули има најголем попуст ама зборам за ваму кај што живеам јас. Средина на Јули веќе е се на 70% . Веројатно е исто и за Мкд.