Мене ми стигна во сабота фустан од Зара и сакав да го вратам, бидејќи ми беше мал.На апликацијата внесов број на сметка на опцијата што е за враќање на производ.Ми стаса меил дека производот ке биде подигнат од домашна адреса за 24 до 48 часа и ќе биде вратен назад.Но уште нема ништо.Треба ли јас да ги контактирам или да почекам уште некој ден?
Истото го направив и јас, почекав 2 дена како што пишеше во мејлот но никој не дојде нити ме контактира потоа им пишав во чатот на агент, ми врати дека ќе извести по курир и по 5 дена ми се јавија од Екологостик да ја однесам пратката кај нив, не пратија курир.. Парите ми ги вратија на трансакциска по 1 недела откако ја вратив пратката.
Вчера на пратката ми пишуваше 'испратено', денес отварам пишува 'се подготвува', а кога кликнам на нарачката си стои дека е испратено. Се соочил некој со вакво нешто?
здраво девојки дали има некој порачано од кошуливе да сподели искуство во однос на величината би сакала да порачам ама се мислам за бројче ☺️
Јас ја имам истата. Зедов L за да ми биде oversized, инаку се носам М, па така што М ми беше таман. Пробав и S ми беше ептен струкирана. Така да зависи како сакаш да ја носиш..
Дали некој имал искуство со купување на продукт и после тоа истиот да се намали Дали би го дале попустот во тој случај? Пример: Купуваш капут од 9000 ден, не го носиш, ти стои дома и после недела дена паѓа на 50%попуст Што ако сакаш да го вратиш и да го добиеш попустот ? Не сум имала ваква ситуација, не знам дали дозволуваат? Секое искуство е добредојдено Не мора да станува збор за Зара, ме интересира како реагираат во таков случај?
И мене ме интересираше истото дали можам да вратам нешто кое е купено по редовна цена а сега е на попуст, дали би ми ги вратиле во целост парите. Пишав на официјалната страна на Зара на фејсбук, во порака, ми вратиа да им ја испратам фискалната сметка за да можат да ми помогнат. Немав земено ништо само ме интересираше дали може така, па за натаму не знам. Можеш да се јавиш и во продавница ќе ти дадат конкретен одговор.
По правило нели можеш да вратиш производ во рок од 15 дена Имаш право на целосен повраток на пари, без разлика дали е намалено парчето. Така барем функционира во светот Не знам тука какви правила имаат нашиве
На фискалната сметка од позади пишува дека имаш 30 дена, притоа со фискална сметка и со етикета на артикал враќаат.
Едит: За повраток на пари е 15 дена, а за замена на производ 30 (ова во продавница) За онлајн друго правило било, не знаев
Сепак, ме интересира за попустот Пошто сакам неколку парчиња кои баш и немам кај да ги носам периодов, а сите заедно коштаат прилично многу
Шери, мора да ти примат парче назад ако има етикета и ако не се надминати деновите. едит: освен ако не се работи за парче што е останато само уше еден број, па затоа е на попуст