Место нов живот? Аман од оваа глумица, многу глупаво глуми, не можам да ја поднесам, што толку ја форсираат
Не е лоша, кратка е, ама кај нас дека ќе игра само во викенд и ќе ја даваат подолго. Современа приказна е сценариото, ама премногу има сличности со Карасевда, читни на првата страница имаме пишувано. Мислам дека во 22 часот ќе почне вечер.
Не сум ја гледала кара севда, не ги сакам тие глумци, а и некако ми делуваше премногу жалопојка за мој вкус. Најверојатно ни оваа тогаш нема да ми се свиѓа.
Мене Карасевда ми е најомилена серија на цел свет. Сепак дај и шанса на серијава вечер, да не те премислувам јас. И оваа е жалопојка, ама се работи за вкусови нели, може ќе ти се допадне.
Не ја изгледав цела прва еизода и не ми е јасно зошто Фирузе му се налути на Ајаз. Подоцна сфатив за некоја жена станувало збор, но како, која, не видов, Не ми е јасно ни во каква релација се Ертан и Ајаз во фирмата?
Ајаз и Фирузе биле во врска, но поради убиство(мајка му го убила татко му бранејќи ја својата ќерка) тој морал да исчезне од животот на Фирузе. Ајаз му е иден зет на Ертан. Со Таа жена се запознале уште додека бил во врска со Фирузе. Не знам како успеал да се зближат. Ертан е директор(газда) на фирмата.
Јас не гледам многу сличности со Карасевда. Глумицата што играше и таму и тоа што нејзиниот лик и братот се пореметени од детство.Само тоа. И овде има непотребен лик, братот на Фирузе.Гаден е.
Првата епизода делуваше подобра и после ништо. Ајде што толку кратка серија ја развлекоа на 3-4 месеци да трае, ја прекинав некаде на средина. Случајно фатив 10 минути од последната епизода. Каква утка и досада од серија. Имаше потенцијал и целосно не го искористија. Алперен е врвен глумец, а секогаш го ставаат со вакви што се познати само по лепота и тоа со кој маж се моментално во врска, па не може да си го покаже талентот и да има успешна серија ко што треба.