И керка сеуште се буди 2год е...И јас мислам дека се е навика..А за главчето и набкерка ми и беше до 8мрсеци затворена па капки до годината давав и толку..Синко 8мес е и сеуште не му е затворена..Обем на глава никигаш не ни мереле
Ne e pod 6m e prerano, paskalov i ortopedot antonije,sto gi smetam za najdobri vo gradov barem, nisto be rekoa super e i d3 se davaat bar do godina nema vrska fontanelata zos d3 e vazen za site koski ne samo za fontanelata.
Не знаев затоа прашувам. Сум видела тема прерано затворена а не знам кога е прерано. На малиот му е сеуште поширока за месеците
По колку капки дававте од пливит д3, керка ми е 3ипол месеци пиеше babytol d3+k1, денес педијстарот ни препиша пливит но не ни напомена по колку да даваме, од овие babytol d3+k1 дали ги има и за поголеми бебиња или се само за до 2-3 месеци
Истите се и за поголеми, можеш со нив да продолжиш, јас до кај годината ги давав. За дозата на Пливит најдобро ортопедот да ја потврди, не педијатар, ортопед ја одредува таа доза..
прерано затворена фонтанела, на два месеци беше премала сега има 5 и на допир скрос е затворена, дали некој се соочил со истото, што мислите за др Дума ?