Ово нема ни у београду. @Lana Girl абортирај моментално не си способна едно куче на улица да водиш, дете ќе гледала.
Да, постојат шанси за генетски мутации и невролошки оштетувања кај бебе од мајка шо се дрогира. Даунов синдром, Аутизам итн.
Имам роднини наркомани, таткото прекина кога дознаа за бременоста, мајката продолжи. Бебето е супер барем засега нема видливи последици од дрогата ама ова што му го прават сега се надевам некогаш во животот ќе им се врати како бумеранг. Буквално ги презирам, не им правам муабет, најодвратните суштества се што ги знам. Мајката хистерична, луда, се тепа со цела фамилија, го брка таткото од дома, фрла ствари од тераса, се пијанчи, ужас. Детето го чуваат бабите, тетки, само за таа секој викенд да биде излезена. Последно го ‘истепа’ таткото во јавност, ја приведоа и ја однесоа во Бардовци. Не знам што да кажам, ми се превртува во стомак само што ќе ми текне на нив. Дефинитивно подобро е да се абортира отколку да го родиш за да му го уништиш животот. @Lana Girl Добро ама добро размисли што правиш. Ако сепак се решиш да го родиш почни уште одма на психијатар. Има еден институт Алтернатива во Аеродром работат со зависности. Ако имаш и најмал сомнеж те молам скрати му ги маките уште сега
Не сум сигурна во себе дека ќе успеам, разумот ми вели абортирај ќе го уништиш, срцето роди го детето, тоа е дел од мене, што ако понатака сметам дека е животна гршака, не знам ќе барам психолог ќе се советувам со него.
Ми стигна известување дека ми се избришани мислењата во темата Дали сум бремена, уствари девојкава крадена слика постира од тест за бременост?
Извинете ама она треба да се среди и промени за себе ПРЕД да има дете. А не само детето да ѝ е поттик за тоа. Оти може и да не биде па сирото да пропати трипати повеќе од неа.
Нашла слика од интернет од тест за бременост за да не лаже дека е трудна, како не е трол.. Очигледно и психички проблеми си има.
Јас стварно се чудам како мајки што во бременост што конзумираа кокаин,хероин родија здрави деца (нека се здрави и живи 100години) Ене ги сите дечиња на таквите мајки пораснаа,се оформија ,во здрави деца .Ни аутизам ,ни невролошко пореметување,ни даун ...Човековото тело /мозок се недоволно истражена материја.Некое се раѓа со деформитети поради супстанците,а останатите имат среќа да се здрави.