Да пробав и мајчино млеко и пак и е затнато носето некако внатре длабоко и е затнато кога земе повеке воздух одеднаш дури како на ворзасен кога му е затнат носот така се слуша
Исто беше и кај бебе мое. Кога спие ништо не се слуша, а подлабоко задиши одма се слушаше. 100 пати прашав педијатар. Се чисти викаше. И преку ноќ го снема. Баш со мм коментиравме дека не сме ни сетиле кога престана да хрчка
Mora da go pominat i toa i nie sme so site gore navedeni privremeni resenija na problemcevo. Inaku i jas mislev deka moevo nema bas mrsolcinja ama prvo soleniot rastvor pa pumpicata i i izleze deka sepak ima nesto.
Бели мрсулиња од млекце се нормални. Јас ги фаќам само нив кога ќе ги видам инаку не влечам. Не се преплрачува аспирација кај мало бебенце ако нема видливо мрсулчиња.
Неколку дена како сме на море. Не пушта носот и не пушта. Не знам дали воопшто да го носам на плажа зашто дува ветре. Да не му прави ветерот проблем? Среќа што го понесов спрејчето, според педијатарот немаше потреба. Инаку мм сака да му прска со вода од морето, јас не давам. Бебе 4+.
Јас ја носам и на ветре.. И јас не би од водата морска. Земете спрејче Него за комарци како мачкате?! Дете мое фаќа раце-нозе, раце вп уста.
Прсни и на облеката, зеди и некое марамче испрскај го и закачи го во нејзина близина, плус можеш и ти да си закачиш од алките на нога па седи до неа цело време, секако и седиш де @Minnie-e зависи колку е силен ветерот, процени сама, но од малку ветре да го дувне ништо нема да биде. За носето спрејче или ако е топла водата и се бањате, гњурнете го, ќе истечат сами мрсулите
Она од чико го купив. Не ми стои погодно за по облеки, крпи. Нема јак мирис да ги брка, туку најверојатно делува ако комарец застане на мачканото да бе му е вкусно да јаде..
Здраво мајки, како можам да извадам мрсулче(тврдо залепено си стои во ноздрата) кај бебе 5+, го избањав ама не падна од носето дали смеам да ставам синомарин една капка или две во ноздрата ?
Солен раствор за носе за бебе ако имаш стави две капки и почекај 5 мин па со аспираторче ќе му го вшмукаш .
Суви мрсолчиња со аспиратор никако. Со чепкалка за уво со напречник вадам вакви суви. Може претходно да капнеш физиолошки или синомарин/аква марис.
Ама ако се подлабоко внатре мене ми е страв со чепкалка да вадам за да не го повредам , а сувите скоро пред отворот од носето ги вадам со чепкалче , а длабоките со капки и аспираторче.
Внимавај, може да го раскрвариш. Бебешките капилари се многу нежни. Јас не би. Со физиолошки паѓа самото. Аспираторче само за мрсолчиња кои течат.
имаме 6+ и затнато носе и сега се збунив со капкиве, зедов аква марис наместо физиолошки раствор и на нив пишува во рок од три дена по отворањето да се употребат, истото ли важи и за носал? не забележав во упатството. и има ли во носал конзерванси? дали за потрајно да земам спреј?