Аха. Мрсолко е. Освен спрејче и чистење, ставаш друго на дунде? Претходниот пост како сум го напишала. Важно се разбравме.
ајки ние сме 4 месеци и со променливово време деновиве поднастинавме,големиот батко беше настинат па еве ние, црвено грло не,плуќето чисто ама носе полно секретче прозирно,крчи со носето турам носал и влечам со аспираторче ама како да му помогнам повеќе искуства ве молам поздрав
Edino inhalaciii bi pomognale.Moevo bese taka prosla nedela. Se zatna nemozese da dise uopste, edna nedela pravevme inhalacii i eve so sega upraveno e.
Vizioloski i bisolvon kapki inaku da na prvite 2-3 pati se bunese posle pocna da gloda na maskata i da se smee.
Zdravo, nie sme 4 meseci. Sekoj den sme so bel sekret vo noseto. Moe mislenje e deka e od mlekceto bidejki nokeska samo cica i spie.da go digam dzabe, koga spie. Brisot e negativen. Toa se slucuva preku nok, da ni se zatne noseto. Strav mi e veke od sekojdnevno cistenje so soleni kapki I pumpica. Sto mislite, dali so tek na vreme ke se sredi, dali nekoj drug imal vakov problem? Blagodaram
Мене педијатарот ми препорача секојдневна тоалета на носето со марисол капки така да не верувам дека би имало штета од чистење секој ден @Zebricka Не мора да влечеш со пумпица секој ден ама ставај капки нека му се чисти, со кивање може да истера од капките му омекнуваат и полесно ќе ги извади. Ние сме 4м
Ti blagodaram @Independiente, no kaj nas tesko izleguvaat samo so kapki Gust e sekretot I mora vlecenje, zatoa me zagrizuva
Епа нз што да кажам кај нас беше една недела лигав и сеа кога и поминува и е густ ама омекнува со марисолот ..кога ја бањам навечер и сипувам водичка одозгора а она навалена со главата нанапред и поминувам на лицето и нежно стискам на носето со паузи нели нормално за да земе бебе воздух и така паѓаат сами а ако има уште дека омекнати лесно и ги вадам со аспираторот.. Масирај меѓу веѓичките и нежно на носето..
Откако се роди, до годината ми се чини.. нон-стоп беше со затнат нос. Колку солени капки имаме искористено, и колку се имаме 'борено' со пумпицата, ни сама не знам... Брисеви чисти, нос затнат.. Може од сув воздух и' е.. Ајде влажнење на воздухот.. ништо.. може од ова, може од она.. Година дена... Не се паничи... се' е во ред. Нежни се и се' им е ново околу нив. Се учат на различна композиција на воздух, влажност, загадување... различни температури, различни вируси и бактерии. Ќе биде се' во ред..
Majki da vi otkrijam nesto sto pomaga koga e zatnato noseto, kromid rasecen na pola do krevetceto .Probav i ima rezultat Samo sto sekretot go ima pak , no vazno disenjeto mu olesnuva
Majki so sto pravite inhalacija i po kolku pati vo denot? Nie sme 4 +, ni kazaa po 2 pati so sinomarin ampuli. Bi mi koristel sekoj sovet, premnogu ni e zatnato noseto
Само бебешкиот Синомарин или физиолошки раствор, ништо друго. Два пати во денот по 10 минути е доволно.
Nie pravime fizioloski 1,5 ml i koga i bisolvon kapki za brzo ima rezultati nautro i navecer Edna nedela mislam nie pravevme po preporaka od doktor
Majki zdravo. Imam bebence od 1 mesec pa malce ni frci nosot. Imam ampuli sinomarin i sakam da vlecam so pumpica ama ne znam po kolku da kapnam od sinomarinot. Sovet?