Сите хрчат на почеток и ја еднаш влечев со аспиратор видов џабе и толку ставав тенџере со вода во соба за повеќе влажност да има ама после само од себе помина Инаку капки бекутан користев по потреба пишува на нив па ставав обично ноќе колку толку помагаше
Само што се вративме од педијатар, и докторката ми рече дека му било горе високо затнато носето па со аспиратор да влечам, сега да прашам прво треба капки да ставам и да влечам, или прво со аспираторот па од кога ќе биде чисто капки се ставаат? Оно мене не ми диши како да му е затнат носот и не гледам мрсолчиња да има, ама сепак купивме аспиратор со цревце за со уста да се влечат.
Прво капки, јас солен раствор ставам, па ќе почекам некоја минута да омекнат мрсулчињата и смукам со аспиратор.
Не ти даде спреј оперил/септаназал? Колкаво е , да прашаш дали може од оние спиранто лепенките, на моево ептен му помагале
Не би требало да имаш потреба од сериозни капки, мислам дека ќе ти заврши работа влечењево. Јас сум вадела мрсули како од возрасен човек, а вака не се гледаа. Беба имаше само 10 дена... сега, на дневна основа се чистиме после капење дек тогаш си се сами омекнати, нема потреба од капки и одлични сме.
Беба месец дена изгледа носето му се затна на вечер грчи Читам тука капки и аспиратор Како да има водест секрет
Јас само прскав спреј за бебиња Sinоmarin и потоа влечев со уста со оние помпите за носе за бебиња и за 2 дена се оправи моето. Аспиратор мислам ако е ептен многу затнато, незнам..... Sinomarin содржат само морска вода и некако мо е само тоа за толку мало бебе. Синомарин има и капки, но спрејот многу полесно се аплицира кај толку мало бебе. Прснуваш по еднаш во секоја ноздра, чекаш малку да делува и влечеш со уста со пумпицата,ќе излезе секретор, а и од спрејчето обично кивнуват па тоа помага плус да излезе секрет.
Мајки колку пати дневно и колку денови може да се ставаат капки и да се влече со аспиратор? Ние од вчера вечерта влечеме зелени мрсулчиња, ама не сакам да претерам... а бебче само полни нос и се мачи да дише
Мајки бебе за некој ден прави 6 месеци. Носето и се затна, неможе на раат да спие, 'рчи цело време. Ставам марисол, влечам со носко ама џабе мрсулите тешко излегуваат. Вчера и направиф и инхалација со физиолошки раствор ама ништо. Некое друго чаре?
За затнато носе кај 5 дена старо бебе можам да ставам Аква марис капки? И со носе фрида да чистам или рано е
Каква ви е влажноста на воздухот во собата? Може од тоа да е затнато или најверојатно од што се чисти од плодовата вода. Може и да ти крчка. На толку мало бебе само солени капки ако веќе мислиш дека треба. А за влечење нема што да влечеш, не си играј со тоа да не му расипеш носе на бебе и распукаш капилари.
Бебе има 20дена. Последниве 2дена почна многу да грчи, како голем човек. Прво мислев дека е затнат во носето од мрсули, пробав со пареа, кромид ама не помогна. Треба да го носам на педијатар или нормално е?
делува ли ова со кромид кај затнато носе некој да сподели искуство, цела вечер ли треба да стои до него
Aj i tuka da prasan kako razlikuvate zatnato nose od prasini i suv vozduh od zatnato nose od nastinka? Moevo bebe vo skopje na 2-3 dena i se sobirase po nekoe mrsulce vo noseto so stapce i gi cistev, se bunese ama suvi bea nemase poenta aspiratorot. Sega sme na more nema posto vlazen e vozduhot i nonstop e nadvor