1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Затнато носе кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 30 ноември 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.989
    Допаѓања:
    21.950
    Има два вида од спрејот. Ние тој Blocked nose го ставаме кај малата и супер се покажа. Ова од наше искуство зборам.
    Кашла од што му се слева од секретот надоле. Влечете секрет, прскајте спрејот и јас ја тапкам по грпче, за ако нешто има да исфрли.

2. Little Butterfly

Little Butterfly Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Vi blagodaram mnogu, ajde utre bash i jas kje go kupam ovoj istiot i kje probam i so nego zatoa sto onoj drugiot ni najmalku ne ni pomaga.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.957
    Јас го користам спрејот и е одличен. Прскам и после го чистам со носко. Не го суши туку помага полесно да го извадите слузот

4. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    510
    Син ми веќе две недели има затнато носе, не постојано ама се забележува при цицање и спиење бидејќи спие со отворена уста и се слуша како му крчи носето. Го однесов и во Ремедика и кај матичниот педијатар и двете ми рекоа дека му се слевало од млекцето, само физиолошки да ставам. Ама еве денес веќе и засушени мрсулчиња забележувам на видливиот отворен дел од носето. Да барам ли трето мислење? Инаку на плуќа нема ништо, расположен си е, нормално си јаде и напредува. 6 недели е стар.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    9.424
    Нормално е додека не се исчисти скроз од плодова а и додека не научи да цица убаво голта па млеко поминува па ќе бљуцне. Не оди по доктори ќе закачите нешто стварно. Ставај физиолошки

6. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.629

Скроз исто сме,кај мене е 4м,еве 3та недела е така.
    Највеќе ноќе дали оти спие на рамно и се слеваат ептен крчи,кога ќе стане и ставам физиолошки,чистам и бело е најверојатно млеко..
    Преку ден па е океј

7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    8.285
    Кај моето беше така и излезе бактерија, мораксела.
    Нема на плуќа, не му течеше нос ама имаше засушени повеќе и навечер како да се загушуваше малку.
    Со аспиратор ако влечеш има ли нешто?

8. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    510
    Претпоставувам дека е тоа ама не знам, се плашам да не пропуштам нешто. Почнав од вчера со физиолошки па ќе видам како ќе биде. Нас дома и ни е многу топло и сув ни е воздухот, и јас и мм често се будиме затнати со болка во грло од што сме дишеле на уста ама еве сега почнавме и со навлажнувач и крпи да ставаме, се надевам ќе му помогне тоа.

епа само заради ова се секирам, викам да направи брис па ако нема ништо ќе си знам дека е од млекото ама педијатриве ми рекоа “абе каков брис, супер си е детето”:drunk: и сега да не знаеш што да правиш.
    Не сум влечела до сега, вчера баш купивме аспиратор, ќе го пробам и него после. Ми рекоа ако не му тече носот да не влечам, него не му е ич растечен ама не знам веќе, да пробам после да видам дали нешто ќе излезе.

во секој случај фала на советите:)

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    9.424
    И секој ден прашина во спална бриши.. страшно многу се собира иста мака има моево

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    8.285
    Знам дека не треба да се влече, ја случајно видов дека тоа што хрчкал било секрет обилен во грло, му прснав спреј, кивна и искочи баш секрет жолтеникав, се извадив од памет. А вака симптоми никакви…пробај еднаш па ќе видиш.

11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.275
    Допаѓања:
    10.477
    3+ месеци сме исто така, навечер се подобри хрчењето откако ставив навлажнувач во собата. Обично пред спиење и го чистам носот со физиолошки и носко, секогаш излегуваат бели мрсули.