Затнато носе кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 30 ноември 2011.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да не и е сув воздухот во просторијата каде што спие? Ставете сад со вода во близаина на грејното тело и бидете упорни со капнување од растворот, знам дека е тешко ама тоа е

2. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    На моето бебе му е затнато носето кажете ми некои капки за 2 месечно бебе кои се користат

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Marisol jas i stavam.

4. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Ние излеговме од болница со затнато носе! Уште одма му го исчистив со пумпица, и среќа не му се затна пак.

5. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Еве и ние сме со затнато носе..не кашла не кива само носето и е затнато..и ставам солени капки но џабе е не помагаат..има некое друго решение за носето за олку мало бебенце ? :)

6. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Наместо пумпица користам цевче за прочистување на носот и многу сум задоволна.
    Може да се најде во аптеки, еве како изгледа.

Прикачени фајлови:

• nosefrida.jpg
      nosefrida.jpg
      Големина на фајлот:
      32,7 KB
      Прегледи:
      133
  7. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131

И јас го купив за ако ни притрееба ама сега ми текна да прашам. После употреба како и со што го миете/чистите?
    И дали е тешко за користење?

8. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    После употреба го чистам со врела вода, ако има нешто останато од мрсули што не се трга само од водата, тогаш со чепкалка за уши го чистам.
    А за користење многу е лесно, само ако има затнато носе стави му првин физиолошки капки почекај минута две и повлечи со цевчето, барем јас така правам

9. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Денес го зедов и стварно брка огромна работа..досега се обидував со пумпица да и го чистам ама денес видов што значи чистење на носе..:D

10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    И мојата денес фрчи на носето. Сега пробав ама ништо не извадив. Или јас не знам да се снајдам со цевчето. Ќе си пукнам. :(

11. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Нова, повлекувај на периоди т.е со прекини, или кратки вшмукувања. Две орснувања физиолошки раствор, 3-4 секунди почекај па повлечи. А за најдобар резултат, кога ќе го бањаш бебуш, стави морска сол во кадичката, а предходно остави тоалетот убаво да се запарее,па во текот на капењето носето ќе пушти и сами ќе излезат, па што остане извади го со аспираторчето.
    И ставај ја на повисочка перница да спие за подобро да диши. Се надевам ќе помогне ова

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Тоа аспираторче го имаме и ние за повојница од две прекрасни цурки :*

Супер работа, но неможе секој да го употреби во целост.Јас немам сила да повлечам (може зошто сум бивш пушач) а треба доста напор па морам да го чекам мм да дојде од работа.Ме нервира да сум зависна и 8 саати да неможам да му помогнам на бебуш :(

13. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

нема некоја филозофија за да не можиш да се снајдиш...да не шмукаш мн малце? :D да не ти е страф ? целаата ситуација ја контролираш ти..колку повеќе влечиш толку повеќе излегуваат мрсулчина(ако ги има)...пробај стави и солени капки 5 мин пред да и ги вадиш па кажи како ќе успееш :D

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mamicki pomagajte noseto ni e zatnato veke izvesen period. Minatata nedela imavme vakcina no nw ja primivme poradi noseto eve vo cetvrtok sme pak i sigurno pak nema da ja primi,a nema da dozvolam da ja stavat se dodeka ne se osiguram deka e podobro noseto, iskreno se plasam. Stavam kapki vlecam so pumpica izleguvaat, no po izvesno vreme pak hrci so noseto. Kazuvajte care.

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Исти сме и ние, и секогаш стандард одговор од педијатарот- само солен раствор и цицање, мали се за друго, топла купка и тоа е.
    Девојче нас бебињата ни се разлика една недела, ако најдеш чаре пиши, кај нас од што е затната се нервира при цицањр и почна често да се буди.....

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas pocnav da gi praktikuvam babinite lekovi. I kapnuvam vo noseto zejtince ubavo ke i go rastrijam noseto i vlecam so pumpicka. Ke i se nadrazni noseto i ke kivne i samite izleguvaat nadvor. So bratucedka mi i drugarka mi decata ni se 8 dena razlika (nivnite vo isti den se rodeni) isto i oni praktikuvat. Zejtinceto go drzi noseto mrsno i se lizgaat mrsulcinjata. Nasabajle i stavam kapki vo noseto a preku denot ednas ili dvapati zejtince. Navecer gledam da i stavam da ne i preci na spienjeto. Probaj

17. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Каков зејтин, обичен, маслинов? Ми е страв да влечам со пумпичка ама ако не помине ќе морам и тоа

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Obicen zejtin, mozes i da go pregoris da se oladi i da i kapnes a mozes i ziv (od siseto)

19. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Za zatnato nose toplo vi go preporacuvam sprejot od mrtvo more, 200 denari e, go koristam namesto fizioloski samo mnogu silno sprica i zaradi toa jas stavam so pipeta po nekolku kapki. Otkako go koristam zatnato nose ni e nepoznat poim:) Izvinete za latinicava

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Kako se vika, i kade go ima?