Не експериментирај се што ќе слушнеш, не знаеш дали и на што ти е алергично бебето.Шлајм може тебе ти се чини дека има, ама бебиња хрчат зошто уште не им се прочистени дишните патишта од раѓањето.
Кај толку мало бебе не се експериментира. Само повеќе цицање и, кога е потребно, капки од физиолошки раствор во носето. ќе го исфрли шлајмот. Друго нема потреба. И убаво би било да го види педијатар неонатолог.
Хелп. Носето затнато одвај диши. Ставам исомар капки и влечам со аспиратор со денови и скоро ништо не излегува а дете хрчи одвај спие. Кај грешам? Влечам со сета сила.
Не влечи ке и ги пукнеш капиларите.Воздухот ви е сув можеби.Нека спие на повисоко,проветрувај ги просторииите и до главчето каде што спие стави парче кромид.
ние уште малку и година ке правеме,и скоро секогаш е со затнато носе,и јас ставам капки изомар,едноставно не му поминува,и се така си тераме,битно е надоле на гради да нема ништо. а што со кромид @joy1 излупен или така цел неизлупен
Знам дека ти се породи после мене, значи бебушот е помал од мојот, си хрчат до три четири месеци ти се чини затнато едвај дише но нема ништо. Не претерувај со многу капки и аспирации зошто може капилари да му испукаат
Моево е 6 и пол месеци и денес ми хрчи на периоди, преку ден не толку, навечер и насабајле повече, земав од спрејот Dead see spray, тој од мртвото море и и орскам во носе неколку пати дневно и после и влечам со аспиратор и излегуваат, бледо зелени. И инхалација со физиолошки. Да напоменам дека во моментов сме сите болни дома и еден од друг не прифати сите, растечен нос, зелен секрет и болки во грло, а малите се со растечен нос само.....се надевам да остане само вака и брзо да пројде, бар за малово, многу ми е мака да ги гледам да се мачат
Здраво. Ние сме две години и постојано ни е затнато носето. Освен на лето на море кога го носиме, му се прочистува и се така два-три месеци, па од октомври пак. Последниов месец постојано му вршам инхалации со физиолошки раствор. Носето му се одзатнува и цела вечер мирно спие, но изутрината веќе пак му е затнат. Навистина не знам што да правам. И ова со инхалациите што мислите во ред ли е што секоја вечер му правам?
бебуш има 16 дена и два ноќа неможе да диши како да му е затнато носе а вака преку ден си е се ок утре ке одиме на педијатар ама и вечерва ако е така дали смејам да направам солен раствор и да и капнам во носе?
kupi si fizioloski rastvor jas na marisol stavam okolu 80 den e od sam pocetok mu go stavam 3-4 pati dnevno po 1 kapka vo sekoja nozdra.
kupiv i i staviv pocna da kiva i od ednoto nose izleze belo mrsulce go izvadiv so stapce za usi i kromid staviv vo krevetce i sega za sega e podobra ke vidime kako ke spieme vecer...