Порано го имаше во Рамстор. Турско производство, околу 250 беше паковањето. Но веќе подолго време го нема. А нема и други зачини што беа од истата фабрика. Јас го немам видено во продавници за здрава храна, ни по тезги со зачини. Ако случајно го видам, ќе пишам. Спојлер Јас ќе го купев на времето кога го имаше, ама ми беше скап.
И слаткото од рози (Gül reçel) подолго време веќе го нема во Рамстор, пу јазк! Како така најдобрите или најинтересните работи ги тргаат?!
А, зошто, што е со вегетата? Барем за оригиналот, јас немам никакви примедби. Велат дека содржела адитиви, ако така, тогаш земи како замена Зачин К+
Омилени зачини ми се: сол, бибер, веѓета, црвен пипер, кари, оригано, рузмарин, куркума, цимет,... Друг пат ќе пишам во која храна ги употребувам.
Обожавам зачини.Во секоја храна ставам .Секогаш кога доаѓаат роднините што живеат надвор од мкд им нарачувам да ми донесат.
Девојки, каде можам да најдам лук власец (chives) во свежа форма или пак од каде да купам да си посада?
Може да има свеж на тезгите во средината што се. На Буњаковец пазарчето. Тие продаваат различни свежи зачини, обично имаат и власец. А за садење да видиш за семе во земјоделските аптеки.
Здраво девојки, дали некој знае каде би можела да најдам семиња од зачини (на план сум да ги посадам во саксии на тераса )? Со оглед на ситуацијата немам многу простор да шетам и да барам, а искрено не знам каде поточно и да барам
Обожавам зачини и свесно претерувам со нив. Вегета, чили, црвен пипер, кари, црн бибер, оригано, цимет и босилек. Има и други, но овие ги користам најчесто. Не можам да си замислам оброк што не е силно зачинет, ги обожавам силните вкусови и мириси