I mene me interesira Najmnogu gi citam po forumov Future health i Biosave No ne vidov iskustva so grckata firma
И јас почнав да размислувам за зачувување матични клетки. Дали може да се породиш на гак и да зачуваш? Ако некогаш затребаат да се искористат дали се користат еднократно или може да се искористат повеќе пати за повеќе третмани?
Да можеш да се породиш на ГАК и да зачуваш матични клетки. Кај мене не успеале да издвојат примерок од крв, само од ткиво и тоа ми кажаа дека имало за 5 третмани/епруветки.
Можеш било каде. Кога потпишуваш договор ти даваат кутија. И си ја носиш со тебе кога ке добиеш болки. Ке го известиш докторот кој ке те пораѓа и со него ке се договориш. Кај мене обратно. Количината беше вау, и координаторот и докторот се чудеа, до сега им била најголема земена количина.
Добив понуда од сите, гинекалис имаат најповолна понуда од тоа што споредив, 2190 еур за крв и ткиво за 50 год. Може и на гак да се породиш. Ке видиме да видиме околу начинот на плаќање
Одамна не сум го отворила форумов за да споделам, ама јас се решив за Биостем и таму ги зачував, затоа што нудеа најмногу видови пакети, го одбрав комплетниот, зачувување мат. клетки и од крв и од папочна и од плацента. Имаше и некои попусти тогаш (јануари 2022) па се' на се' ни излезе околу 1800 евра на 6 рати, а има опција и за повеќе рати, ама не се добива дополнителен попуст. Не' викнаа на состанок, веднаш до Државна клиника им се канцелариите, за сите прашања да ни ги одговорат и да ни објаснат, потпишавме договори, ни дадоа комплетна торбица со се' што е потребно за гинекологот што ме пораѓа соодветно да извади, смести, зачува. Ни дадоа и број на нивниот возач, достапен 24/7, кој во рок од 24 часа ги носи во главната банка во Солун. После 2-3 недели ми пратија целосен извештај по пошта и се слушнавме телефонски да ми објаснат кое што значи, колкав број матични клетки од секој дел се извлечени и зачувани, ми пратија копија од сертификатот, а по исплаќањето на последната рата ќе ми го пратат оригиналниот сертификат. Инаку оваа сума е за чување 20 години, потоа може да се продолжи договорот, секако со пониска цена. По потреба клетките се добиваат за макс. 48 часа на било кое место.
Дали знаете случај каде практично се применила методата на лечење со матични клетки? Размислувам веќе некое време, како се ближи време, ама ова ме мачи.
Вие што сте зачувале матични клетки, колкаво количество ви кажаа дека имате? Мене од Гинекаликс ми рекоа дека за успешен примерок се смета над 200 000 (единици?! или не знам која е мерната единица), па претпоставувам 200к се потребни за еден третман, а во зависност од тоа колку се зачувани за толку третмани има.
Во Гинекаликс не чинеше 2190 евра зачувување на матични клетки од папочна крв и папочно ткиво за период од 50 години. За време на породување (неколку дена пред или после) се плаќаат само 150 евра иницијална уплата, а со останатите средства ве задолжуваат после 6-8 недели од земањето на примероците, кога ќе ги добијат резултатите. И има можност за рати, нас ни одобрија плаќање на пет рати.
Otvoriv sega. I nie treba da odlucime, a jas em imam slobodno vreme, em ne sum otvorila da se informiram. Ke morame narednava nedela da odlucime. Gledam sega (otkako te procitav) BioSave ima akcija so plus 20godini. Ama vo sekoj slucaj ke se vpustam vo istrazuvanje.
некоја скоро да зачувала матични клетки? јас денес бев во BioSave за деуга не ни размислив од Ремедика таа ми ја предложија пред 1 недела