Мешенца и сите останати феминки кои сте биле бремени, дали некако ги зачувавте моментите од бременоста, дали водевте дневник, можеби се сликавте...си правевте маичики или нешто слично? Еве идеи за идните трудници...
Jas si napraviv album i si zapisuvam pod sekoja slika koj mesec ili nedela sum bila....go gledam meskoto i od nisto stana nesto.....
и јас имам идеја кога ке бидам бремена да си имам успомен од секој несец од бременоста се до породувањето нормално и после тоа
Јас го имам сликано мешко после 4 месец секој месец како и колку ми е пораснат, друго ништо. А убава идеја ми дадовте, можам да си направам еден албум од сликичките од УЗ секој месец кога одев, таму се гледа од една точкичка па се до големо веќе оформено бебенце...ќе направам нешто и јас од ова
И јас сум размислувала на оваа тема, јас пак сакам да биде како книга, со слики најпрво од нас двајца..и текот на врската(запознавање, почеток на врска, свадба се со ред), со по некоја слика, потоа слика од мешко, од ехо...и да продолжам со слики од бебушко...и кога ќе потпорасне да му ја дадам за спомен. Али има време, може нешто друго ќе смислам.
Jas imam eden dnevnik ama pocnav da pisuvam i go bataliv. Sega sakam da mu se vratam a so slikive super idei mi dadovte, obavezno ke iskoristam nekoja
Не ми се верува дека имам само неколку слики од мојата бременост Баш сега разгледував....а знам се сеќавам дека се сликував секој месец и правев разлика во големината на стомакот..абе пааааа....кој знае каде ми се тие слики Баш ми е криво
Правам едно мало книгиче со сите слики од секоја недела и сликичките од ехо, здравје Боже со мм решивме да му/и ја дадеме за 18-ти роденден! Малку се испозанесовме, ама ако, забавно ни е правењето. Од тестот, до првото ехо, се си редиме, лепиме, сечеме, мислиш во забавиште сме. Забавно е!
Јас и пишувам споменар на ќерка ми лепам и јас слики од ехото во споменарот почнав да пишувам од позитивниот тест за бременост а за претходниот период не
многу убави слатки спомени се тоа и сигурно е многу интересно чувство, немам родено сеуште, но би сакала да имам време да си зачувувам вакви убави спомени за бебчето
Почнав со собирање матријал за спомени Форогравија од трите позитивни тестови па после ќе чекам фотогравии од бебушко...Планирам да направам убаво албумче
И јас го чувам тестот...исто и сликичките од ехо, се сликав само што дознав дека сум бремена во 5та недела, и ќе се сликам сега во 12та, па здравје таму околу свадба пак 16/17та недела.