Девојки сум слушнала од постарите дека ако еден пар подолго време се заштитува од бременост потоа е тешко да се забремени, колку е ова точно? јас знам примери што не можат да забременат но и такви што одма забремениле и сум збунета... мајка ми постојано ми го вели тоа!
medicinski gledano-ovaa opsto poznata narodna teorija nema vrska ednostavno nema logicno objasnuvanje deka ova e vistina . ja licno u ova ne veruvam, mislam deka nema vrska. sigurno zastitata ( kondom, prekineta eakulacija ) ne ostavaat posledica na plodnosta......a za hormonskata kontracepcija......nesakam da komentiram zs sum golem protivnik na istata i ne podrzuvam takva kontracepcija.
Може да имаш последици исклучиво од контрацептивни таблети, а да имаш последици од кондом или пак од прекината ејакулација, дефинитивно не може...
Моја другарка цел живот пиеше контрацептивни таблети и кога престана да ги пие без проблем остана трудна, сега има детенце. Нема правило тука, зависи од организмот, како ги поднесува хормоналните апчиња, зависи од гени, од начинот на живот, колку е чиста околината... од многу работи зависи плодноста.
и мене мајка ми постојано ми зборува за ова...ми стави страв во коски...постојано размислувам за овој проблем....
Ни мене не ми се верува од кондомите да не можеш да останеш бремена Знам дека идална возраст да забремениш е околу 20 години,после тоа станува се потешко
И јас сум го слушнала ова но незнам дали е вистина. Инаку јас пред да забременам пиев контрацепција но поради проблеми со хормоните , и кога ги прекинав, одма забременив..така да незнам кој може да го објасни ова поубаво , баш ме интересира
Мислам дека е ова индивидуално.Не сум стручно лице ,ама кондомот и прекинатиот однос не би требало да претставува проблем.А додека таблетите се некој друга приказна која можа да влијае но и не мора.Особено денешниве кои се со минимално присутво на хормони.Пак ќе кажам зависи од случај до случај.